Εσύ ξέρεις την πίεση σου; Μάθε περισσότερα τώρα

«Εσύ ξέρεις την πίεση σου»; Αυτό είναι το μήνυμα της Εκστρατείας Διαφώτισης που διοργανώνει η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου. Σκοπός της; Η έγκαιρη πρόληψη, η διάγνωση και η θεραπεία της Υπέρτασης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης που “γιορτάζεται” σ’ όλο τον κόσμο σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου, οργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις για την διαφώτιση του κοινού. Έτσι σήμερα,  από τις 16:00 έως τις 18:00 στο The Mall of Cyprus στη Λευκωσία και αύριο Σάββατο 18 Μαΐου, από τις 12:00 έως τις 15:00 στο My Mall στη Λεμεσό, θα ενημερωθείς για τις επιπλοκές που προκαλεί στην υγεία η υπέρταση.

Πίεση, οι αριθμοί μιλούν…

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η υπέρταση εξελίσσεται σε επιδημία, καθώς περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, δηλαδή ποσοστό πέραν του 25% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από υπέρταση. Στην Κύπρο τα στοιχεία καταδεικνύουν, ότι η νόσος προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, αφού 1 στους 4 είναι υπερτασικός. Μάλιστα, το ποσοστό αυξάνεται σε άτομα άνω των 60 ετών, καθώς 1 στους 2 παρουσιάζει υψηλή αρτηριακή πίεση.

Που οφείλεται αυτή η ανοδική πορεία της πίεσης; Για όλα ενοχοποιούνται η καθιστική ζωή, η απουσία σωματικής άσκησης, η ανθυγιεινή διατροφή, η παχυσαρκία, το στρες και το κάπνισμα. Αυτοί είναι μερικοί μόνον από τους παράγοντες που προκαλούν υψηλή πίεση.

Πίεση και εκστρατεία διαφώτισης 

Η εκστρατεία διαφώτισης έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και Χορηγός των εκδηλώσεων διαφώτισης είναι η Medochemie. Την εκστρατεία στηρίζουν η Κυπριακή Εταιρεία Υπέρτασης, οι Εθελοντές Γιατροί Κύπρου, η Max Konnaris, η Microlife, το The Mall of Cyprus και το My Mall Limassol.

More info

Επιστημονικός Υπεύθυνος της Εκστρατείας Διαφώτισης είναι ο Δρ. Νίκος Καρπέττας, Καρδιολόγος, Πρόεδρος Ομάδας Εργασίας Καρδιαγγειακής Πρόληψης και Αποκατάστασης Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου. Τ: 25345454 / Εmail: dr.karpettas@gmail.com / Website: drkarpettas.com

 

MadameLeFo