Αυγούστα Θεοδούλου: Συνδέει το χθες με το σήμερα στις δημιουργίες της

Η Αυγούστα Θεοδούλου, η ταλαντούχα Κύπρια σχεδιάστρια μόδας παρουσίασε για πρώτη φορά την δουλειά της στον τόπο που την γέννησε, και κατάφερε να συνδέσει περίτεχνα το χθες με το σήμερα, και μάλιστα για ένα καλό σκοπό… Μάθε όλες τις λεπτομέρειες πιο κάτω… 

Αυγούστα Θεοδούλου

Το απόγευμα του προηγούμενου Σαββάτου, στον μαγευτικό βοτανικό κήπο του Atsas Training Center, στην Πράσινη Γραμμή, πλάι στη Σκουριώτισσα, πραγματοποιήθηκε μια μοναδική εκδήλωση για τη στήριξη του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Αυγούστα Θεοδούλου

Αυγούστα Θεοδούλου & η δημιουργία

Ήταν εκεί, ανάμεσα στην παραδεισένια φύση, όπου είδαμε για πρώτη φορά την συλλογή της Αυγούστας Θεοδούλου. Και φροντίσαμε να έχουμε όλες τις πληροφορίες για να γνωρίσεις κι εσύ την Κύπρια σχεδιάστρια μόδας που ζει και δημιουργεί στο Παρίσι.

Όλοι αναμέναμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία να παρακολουθήσουμε την επίδειξη μόδας, με τίτλο «Από το αρχαίο βασίλειο των Σόλων στο σύγχρονο ένδυμα – Αναδρομή» της σχεδιάστριας μόδας Αυγούστας Θεοδούλου. Και όταν ήρθε η στιγμή, όλοι θαυμάσαμε μια μοναδική συλλογή που σχεδιάστηκε από την ταλαντούχα Κύπρια fashion designer.

Αυγούστα Θεοδούλου

Και το σημαντικότερο, η δουλειά της παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο, αφού η Αυγούστα ζει και δημιουργεί στη γαλλική πρωτεύουσα, την φημισμένη μητρόπολη της μόδας.

Αυγούστα Θεοδούλου

Η Αυγούστα Θεοδούλου, ένα κορίτσι χαμηλών τόνων, αλλά με πλούσια καλλιτεχνική δράση στην “Πόλη του Φωτός”, δημιούργησε την εντυπωσιακή συλλογή, με πηγή της έμπνευσης της από το αρχαίο βασίλειο των Σόλων. Ταυτόχρονα όμως, η ταλαντούχα δημιουργός, κατάφερε με το δικό της, μοναδικό τρόπο να αναδείξει το ευαίσθητο θέμα της κατοχής της Κύπρου.

Αυγούστα Θεοδούλου

Μιλάμε για ένα ξεχωριστό συναπάντημα στο φυσικό τοπίο της περιοχής της Σολέας με τη μόδα, την ιστορία και τη μουσική…

Το περιβάλλον όπου πραγματοποιήθηκε το fashion show, ήταν απλά μαγευτικό, αφού όπως σου είπαμε και πιο πάνω, πραγματοποιήθηκε στον Βοτανικό Κήπο του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατσάς, μια δημιουργία του κυρίου Γιώργου και της κυρίας Καίτης Δαυίδ. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της Γαλλίδας Πρέσβεως κας Salina Grenet-Catalano και  προλόγισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Η βραδιά  έκλεισε με αγαπημένα τραγούδια από Ελληνικό και  διεθνές Ρεπερτόριο με την Βάκια Σταύρου, την οποία συνόδευε στο πιάνο ο Μανώλη Νεοφύτου.

Κάνε scroll για να δεις όσους εντόπισε ο φωτογραφικός φακός 

Για την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, όλοι οι παραβρισκόμενοι απόλαυσαν στον πανέμορφο κήπο του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατσάς κοκτέιλ με κυπριακές γεύσεις της περιοχής Σολέας.

Η Μύρια Σταυράκη απένειμε ένα αναμνηστικό της εκδήλωσης για την προσφορά της οικογένειας Δαβίδ, στην κα Καίτη και τον Γιώργο Δαβίδ, που αναπαριστά το λευκό περιστέρι, το σύμβολο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Ο κος Γιώργος Δαβίδ ξενάγησε τους καλεσμένους του στο βοτανόκηπο του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατσάς.

Η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο Salina Grenet-Catalano και ο Eric Tossati

Η Γιώτα Παπαδοπούλου και ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Χατζηγιάννης

Αριστερά, η Μαρία Ιωαννίδου και δεξιά, η Νικολέττα Αθανασιάδου, η Στάλω Βιολάρη και η Φωτεινή Παλληκαρίδου, από την ομάδα του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου 

Η Κάλια Λάρκου και η Αναστασία Χαριδήμου, η Έμιλυ και ο Βασίλης Πετρίδης και η Στάλω Βιολάρη

Δεξιά, ο Μάριος Ιωαννίδης και η Νίκη Ιωαννίδου

Η Στέλλα Βασιλοπούλου, η Μόνικα Παπαέλληνα και η Λένα Τσουκαλά. Δεξιά η Ελένη Π. Ανδρέου, με τα στελέχη της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Η Ελένη Ονουφρίου, η Ειρήνη Χριστοφόρου, και η Αγλαΐα Γκαράνη

Η Στέλλα Χριστοφόρου, η Βαλεντίνα Τσίγκη και η Έλενα Φτελέχα

 

MadameLeFo