Αλεξανδρινό: Κι όμως, έχει τη δική του γιορτή

 Αλεξανδρινό… Σήμερα γιορτάζει, και από δω και πέρα θα το χαρίζεις παντού… Ως μία ρομαντική χειρονομία, ως ένα ευχαριστώ ή «έτσι απλά»… Το Αλεξανδρινό αποτελεί πάντα την ιδανικότερη επιλογή για να δωρίσεις ή να διακοσμήσεις τους χώρους σου!

Για περισσότερα από 160 χρόνια, η Ημέρα του Αλεξανδρινού γιορτάζεται στην Αμερική στις 12 Δεκεμβρίου. Η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει οριστεί στη μνήμη του Joel Roberts Poinsett. Ήταν ο άνθρωπος που συνέβαλε καθοριστικά στην παγκόσμια διάδοση του Αλεξανδρινού… Ο Joel Roberts Poinsett πέθανε στις 12 Δεκεμβρίου 1851.

 ΑλεξανδρινόΟ Poinsett, πρέσβης των ΗΠΑ που υπηρετούσε στο Μεξικό, ήταν ο άνθρωπος που έφερε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το όμορφο διακοσμητικό φυτό. Το 1852, το Κογκρέσο των ΗΠΑ κήρυξε την επέτειο του θανάτου του, ως την “Ημέρα του Αλεξανδρινού”. Με την πάροδο των χρόνων καθιερώθηκε στις ΗΠΑ, η παράδοση της προσφοράς ενός Αλεξανδρινού σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο κάθε 12η Δεκεμβρίου. Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη παράδοση έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής και στην Ευρώπη. Είτε ως κίνηση αγάπης, συγνώμης, ευχαριστίας ή έτσι απλά, χωρίς ιδιαίτερο λόγο… Το όμορφο Αλεξανδρινό με τα χρωματιστά του φύλλα που θυμίζουν αστέρι, είναι ο ιδανικός τρόπος για να μεταφέρεις μηνύματα εγκαρδιότητας.

 Αλεξανδρινό, ΤΟ δώρο

 ΑλεξανδρινόΤο μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει καταλληλότερο δώρο για την Ημέρα του Αλεξανδρινού από το Αλεξανδρινό!Οι ποικιλίες του Αλεξανδρινού είναι πολλές, όπως πολλές είναι και οι αφορμές για να προσφέρεις αυτό το όμορφο φυτό ως δώρο στα αγαπημένα σου πρόσωπα. Μπορείς να δωρίσεις ένα Αλεξανδρινό μόνο του ή ως μέρος μίας σύνθεσης. Ως κομμένο λουλούδι, μετατρέπει τις ανθοδέσμες σε πολυτελείς συνθέσεις. Το μέγεθος και το σχήμα του έχει πολλές ποικιλίες, αφού στην αγορά θα βρείς από μίνι Αλεξανδρινά μέχρι ψηλά φυτά.

 Αλεξανδρινό, ΤΟ μήνυμα

 ΑλεξανδρινόΗ προσφορά του όμορφου Αλεξανδρινού σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο δηλώνει από μόνη της «Είσαι ξεχωριστός» ή « Σε σκέφτομαι»… Ένα όμορφο περιτύλιγμα ή η προσθήκη του σε μία σύνθεση με προσεκτικά επιλεγμένα διακοσμητικά, είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τον παραλήπτη.

 Αλεξανδρινό, Η περίσταση… Αλεξανδρινό

Πες ευχαριστώ στην μητέρα σου σήμερα, την Ημέρα του Αλεξανδρινού, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ή χάρισε μία ανθοδέσμη με Αλεξανδρινό σε κάποιον φίλο ή συνάδελφό σου. Φυσικά, υπάρχουν και οι μεγάλες εκπλήξεις που μπορείς να προγραμματίσεις για εκείνη την ημέρα, όπως μία πρόταση γάμου στην αγαπημένη σου με το δαχτυλίδι αρραβώνων κρυμμένο ανάμεσα στα χρωματιστά φύλλα του Αλεξανδρινού.

 Αλεξανδρινό

Learn more

για την πρωτοβουλία Stars for Europe

Η Stars for Europe (SfE) αποτελεί μια πρωτοβουλία μάρκετινγκ που ιδρύθηκε από τις Ευρωπαϊκές εταιρείες καλλιέργειας Αλεξανδρινών Dümmen Orange, Selecta One, Beekenkamp και Syngenta Flowers, με την υποστήριξη της MNP Flowers. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2000, με σκοπό την προώθηση της μακρόχρονης πώλησης αλεξανδρινών στην Ευρώπη. Οι δραστηριότητες της Stars for Europe πραγματοποιούνται σε 16 Ευρωπαϊκές χώρες. Σε Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία και Σουηδία οι δράσεις της στηρίζονται από την Ε.Ε., στο πλαίσιο της καμπάνιας “Stars Unite Europe”.

 

Βρες κι άλλες διακοσμητικές ιδέες με Αλεξανδρινό, κάνοντας κλικ εδώ 

“Αλεξανδρινό” σε έξυπνες διακοσμητικές λύσεις

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0