“Αλεξανδρινό” σε έξυπνες διακοσμητικές λύσεις

Φέτος δοκίμασε να κάνεις μια λαμπερή έναρξη της χριστουγεννιάτικης σεζόν με κάτι διαφορετικό… Επέλεξε τις διακοσμητικές λύσεις που σου προτείνουμε, χρησιμοποιώντας ως βάση τα “Αλεξανδρινά”, και σε ότι χρώμα ταιριάζει με τα υπόλοιπες αποχρώσεις του σπιτιού σου.

"Αλεξανδρινό"

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα ξεκινάει από αύριο, την 1η Δεκεμβρίου και οι 24 μέρες που οδηγούν στα Χριστούγεννα είναι μια ωραία περίοδος για να κάνεις πράγματα με όλα τα μέλη της οικογένειάς σου. "Αλεξανδρινό"Για παράδειγμα, μαζευτείτε όλοι μαζί και φτιάξτε ένα advent calendar γεμάτο από λαμπερά “αλεξανδρινά” (ή poinsettia όπως μπορεί να τα ακούσεις να λέγονται) και μικρά δωράκια, που θα βάλει όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά στο γιορτινό κλίμα. Τα κύρια συστατικά για τη δημιουργία των advent calendar που σας προτείνουμε είναι ασφαλώς τα πολλά “αλεξανδρινά” και μπόλικη δόση φαντασίας και… αγάπης!

Μια μικρή έκπληξη για κάθε μέρα

"Αλεξανδρινό"H γλυκιά προσμονή για τα Χριστούγεννα φέρνει μαζί της και την επιθυμία για ιδιαίτερες διακοσμήσεις. Μια πλούσια εναλλακτική του ημερολογίου (advent calendar) είναι πραγματικά ελκυστική. Συνδυάζει την επιθυμία για την ατμόσφαιρα των γιορτών με μικρές, καθημερινές εκπλήξεις για όλη την οικογένεια. Στο επίκεντρό της; Το “Αλεξανδρινό” φυσικά! Και λίγο γκλίτερ, που δίνει ακριβώς τη λάμψη που χρειάζεται."Αλεξανδρινό"

Κρέμασε το!

Η περίοδος προ των Χριστουγέννων έχει συνολικά 4 Κυριακές και αυτό το advent calendar έχει ένα δώρο για κάθε μια. Τα δωράκια είναι τυλιγμένα με χαρτί περιτυλίγματος και κρέμονται σε μια rustic κρεμάστρα με ασπρόμαυρη κορδέλα. "Αλεξανδρινό"Μικροί ξύλινοι δίσκοι με νούμερα δείχνουν τη κάθε Κυριακή στην οποία μπορεί να ανοιχτεί το κάθε δώρο και τα κομμένα αλεξανδρινά μαζί με φύλλα ευκάλυπτου δίνουν έξτρα χριστουγεννιάτικη αίσθηση, στολίζοντας τις μικρές εκπλήξεις. Με αλεξανδρινά και φύλλα ευκάλυπτου έχει στολιστεί επίσης και ένα απλό στεφάνι, το οποίο διακοσμεί την κρεμάστρα, ολοκληρώνοντας πιο αρμονικά τη σύνθεση.

Top tips

"Αλεξανδρινό"Όταν κόψεις τα λουλούδια από το “Αλεξανδρινό” σου, υπάρχει τρόπος να τα κρατήσεις φρέσκα για περισσότερο καιρό: Απλά θα πρέπει να φροντίσεις να σταματήσεις τη διαρροή του γαλακτώδους υγρού από το μίσχο του, αφότου το κόψεις. Για να το πετύχεις θα βουτήξεις τις κομμένες άκρες σε νερό θερμοκρασίας 60 βαθμών για περίπου 5 δευτερόλεπτα και μετά θα τα περάσεις από κρύο νερό. Τέλος, βάλε τα σε σωληνάρια με νερό. Ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία τα λουλούδια τους θα παραμείνουν όμορφα για περίπου δύο εβδομάδες. Επίσης, να θυμάσαι ότι σε αντίθεση με όσα ακούγονται κατά καιρούς, το γαλακτώδες υγρό των αλεξανδρινών είναι απόλυτα ασφαλές για τους ανθρώπους.

Δεμένα σε… κόμπους

Για τη δεύτερη πρόταση μας, μπορείς να φτιάξεις το advent calendar με τα δώρα σου τυλιγμένα με καφέ χαρτί περιτυλίγματος και απλή λαδόκολλα και  να τα κρεμάσεις σε μια απλή ξύλινη ραφιέρα. Αυτή τη φορά είναι 24 στο σύνολο, όσες και οι μέρες που μένουν μέχρι τα Χριστούγεννα. "Αλεξανδρινό"Μερικά από τα μικρά πακετάκια είναι δεμένα με βαμβακερό σχοινί και μερικά με ροζ σατέν κορδέλα. Τα αυτοκόλλητα με το νούμερο μπορείς να τα αγοράσεις και έτοιμα, για να γλιτώσεις από τον κόπο να τα φτιάξεις μόνη σου. Τέλος, απλά βάλε δύο γλάστρες με λευκά ή ροδακινί (σομόν) “Αλεξανδρινά” στη βάση της ραφιέρας και το ημερολόγιό σου είναι έτοιμο.

Η πρωτοβουλία Stars for Europe

"Αλεξανδρινό"Η Stars for Europe (SfE) αποτελεί μια πρωτοβουλία μάρκετινγκ που ιδρύθηκε από τις Ευρωπαϊκές εταιρίες καλλιέργειας Αλεξανδρινών Dümmen Orange και Selecta One, με την υποστήριξη των Beekenkamp B.V. και MNP Flowers. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2000, με σκοπό την προώθηση της μακρόχρονης πώλησης αλεξανδρινών στην Ευρώπη. Οι δραστηριότητες της Stars for Europe πραγματοποιούνται σε 16 Ευρωπαϊκές χώρες.

More info: Για να βρείτε πολλές και διαφορετικές διακοσμητικές ιδέες, αλλά και πληροφορίες για το “Αλεξανδρινό” επισκεφτείτε το  www.stars-for-europe.eu και τη σελίδα στο Facebook στο https://www.facebook.com/StarsForEuropeGreece/.

Πηγή: “Stars for Europe” "Αλεξανδρινό"

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0