Το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο κατέκτησε 3 βραβεία

Το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο κατέκτησε τρία βραβεία στα Cyprus Healthcare Business Awards. Κι αυτό γιατί ξεχώρισε στον τομέα της ανάπτυξης και της καινοτομίας.    

Ανάμεσα στους μεγάλους νικητές των Cyprus Healthcare Business Awards βρίσκεται το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, ξεχωρίζοντας στον τομέα της ανάπτυξης και της καινοτομίας.

 

Τρεις σημαντικές διακρίσεις στον τομέα της ανάπτυξης και καινοτομίας απέσπασε το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στα πρόσφατα Cyprus Healthcare Business Awards (Boussias).

Πιο συγκεκριμένα, στον πυλώνα Νοσοκομεία – Ιδιωτικές Κλινικές – Διαγνωστικά Κέντρα, το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο τιμήθηκε με χρυσό βραβείο στην κατηγορία Εξαιρετική Επιχειρηματική Επίδοση, Επενδυτική Δραστηριότητα, ή/και Συμβολή στην απασχόληση.

Στον ίδιο τομέα, απέσπασε χρυσό βραβείο στην κατηγορία Καινοτόμος εξοπλισμός ή ιατρική υπηρεσία για τον εξοπλισμού  PET/ CT και το cyclotron (τον πρώτο στην Κύπρο), στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Κέντρου, ο οποίος συμβάλει στην ακριβέστερη διάγνωση και εξατομικευμένη ιατρική.

Αργυρό βραβείο απέσπασε στην κατηγορία Καινοτόμος μονάδα ή τμήμα νοσοκομείου / ιδιωτικής κλινικής ή διαγνωστικού κέντρου για την υπερσύγχρονη μονάδα επεμβατικής ακτινοθεραπείας του Κέντρου και τις πρωτοπόρες τεχνικές ακτινοβόλησης, όπως η στερεοτακτική ακτινοθεραπεία και η ενδοϊστική βραχυθεραπεία, που εφαρμοστήκαν για πρώτη φορά στην Κύπρο.

 

Τα βραβεία απονεμήθηκαν μετά από αξιολόγηση 19μελούς επιτροπής, με γνώμονα τις βέλτιστες πρακτικές, την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών υγείας προς τον ασθενή, τις καινοτόμες πρακτικές e-health, τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθησίας και τις αναπτυξιακές ενέργειες σε όλο το φάσμα της υγείας.

Τα πρώτα Cyprus Healthcare Business Awards διοργανώθηκαν από την BOUSSIAS Cyprus και απονεμήθηκαν την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 διαδικτυακά. Στόχος των βραβείων ήταν η ανάδειξη και η επιβράβευση όλων όσων, μέσα στο 2020, μία δύσκολη χρονιά για τον χώρο της υγείας, κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να αριστεύσουν, τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε επιστημονικό επίπεδο.

Το German Oncology Center (GOC), το ιδιωτικό διαγνωστικό, θεραπευτικό και νοσηλευτικό κέντρο, ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 30  Οκτωβρίου 2017, αποφασισμένο να τοποθετηθεί δυναμικά στον τομέα της αντιμετώπισης του καρκίνου στην Κύπρο, έχοντας για εμπνευστή του τον Καθηγητή Νίκο Ζαμπόγλου, ο οποίος συντονίζει τις ιατρικές δραστηριότητες όλων των Τμημάτων του Κέντρου.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει

Σήμερα, υποδέχεται καθημερινά 200 ασθενείς, προσφέροντάς τους υψηλό επίπεδο ιατρικών υπηρεσιών.

Πρόσφατα έχουν λειτουργήσει νέα τμήματα, τα οποία περιλαμβάνουν το Τμήμα Αιμοδυναμικής Διάγνωσης και Θεραπείας  με το Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας και το Τμήμα Επεμβατικής Καρδιολογίας, όπως επίσης  και το Τμήμα Γυναικολογικής Υγείας, το οποίο παρέχει εξετάσεις Ψηφιακής Μαστογραφίας και Στερεοτακτικής βιοψίας, Οστικής Πυκνότητας, Εξειδικευμένων Υπερήχων Μαστού και Pap Test Screening.

Παράλληλα λειτουργούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με 8 κλίνες και Αυξημένης Φροντίδας με 4 κλίνες, καθώς και Τμήματα Ενδοσκοπήσεων Γαστρεντερολογίας και Πνευμονολογίας.

MadameLeFo