«Τhe STEAMers» & τα πρωτοποριακά πρόγραμματά του

«Τhe STEAMers»… Σίγουρα κάτι άκουσες, αλλά δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι το «Τhe STEAMers»… Πάντως, ότι και να σου πω θα είναι λίγο… Γι’ αυτό κάνε scroll πιο κάτω και θα μάθεις τα πάντα γι’ αυτά τα πρωτοποριακά προγράμματα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Και να είσαι σίγουρη ότι θα θέλεις να κάνεις εγγραφή τώρα… 

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου ανακοίνωσε την έναρξη εγγραφών στο πρόγραμμα «The SΤΕΑΜers» 2020 – 2021 και προσκαλεί παιδιά και νέους από 6 έως 35 ετών να υποβάλουν την αίτησή τους.

Τι είναι το πρόγραμμα «The SΤΕΑΜers»

Το πρόγραμμα «The SΤΕΑΜers» είναι ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο πρόγραμμα που συνδυάζει τις Επιστήμες, την Τεχνολογία και τις Τέχνες μέσα από τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις. Τα αρχικά STEAM αναφέρονται στους τομείς ‘Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics’. Αυτοί οι τομείς αποτελούν τη βάση των προσφερόμενων εργαστηρίων του προγράμματος, τα οποία είναι τα ακόλουθα: Ρομποτική, Προγραμματισμός, Φωτογραφία, Graphic Design, Δημιουργική Γραφή, Μουσική, Θέατρο, Χορός και Τέχνη.

Στόχος των εργαστηρίων, είναι η εμβάθυνση και εξειδίκευση των εκπαιδευόμενων σε θέματα STEAM, που αποτελούν απαραίτητα προσόντα για την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη των πολιτών και εργαζομένων του αύριο.

Συγκεκριμένα, μέσα από τα προσφερόμενα εργαστήρια, οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να δουν την τεχνολογία από άλλη σκοπιά συνδυάζοντάς την με τις τέχνες, να πειραματιστούν και να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους, αποσαφηνίζοντας παράλληλα τις έννοιες με πρακτικούς τρόπους.

Tα The SΤΕΑΜers σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο 

Όλα τα εργαστήρια δημιουργήθηκαν για να εξασφαλίσουν ώρες δημιουργικής απασχόλησης, επιστημονικές γνώσεις και παιχνίδι από εξειδικευμένους, προσοντούχους  εκπαιδευτές και καθηγητές. Τα μαθήματα γίνονται στα ειδικά διαμορφωμένα Πολυκέντρα του ΟΝΕΚ σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο. Και ασφαλώς, λαμβάνονται όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και τηρούνται πιστά οι οδηγίες των εμπλεκόμενων φορέων. Στόχος; Η ασφάλεια των εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτών.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι, εάν ενδιαφέρεσαι μπορείς να συμμετάσχεις σε όσα εργαστήρια επιθυμείς, αναλόγως της διαθεσιμότητας. Ο συνολικός αριθμός των συναντήσεων ανά εργαστήριο, είναι 30 ετησίως. Τα εργαστήρια ξεκινούν τον Σεπτέμβριο 2020 και θα διαρκέσουν μέχρι τον Μάιο 2021. Τα δίδακτρα ανέρχονται στα 60 ευρώ ανά εργαστήριο για 1 χρόνο.

MORE INFO

Για να υποβάλεις την αίτησή σου, μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ https://onek.org.cy/ και απ’ εκεί θα οδηγηθείς στην ιστοσελίδα του προγράμματος:  www.thesteamers.onek.org.cy/.

Κι αν θέλεις να μάθεις περισσότερες πληροφορίες τηλεφώνησε στον Παγκύπριο αριθμό 77 77 70 51 ή θα περιπλανηθείς στο Instagram των the.steamers στο https://www.instagram.com/the.steamers/

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0