Συνέδριο για τον Μεταστατικό Καρκίνο Μαστού (ΜΚΜ)

Στο Συνέδριο με τίτλο «Γνώση, Δύναμη, Ελπίδα», θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Κύπρο τα αποτελέσματα έρευνας με θέμα  «Οι εμπειρίες των Κυπρίων γυναικών με Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού». Το πρωτοποριακό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 17:30 στο Ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Συνέδριο ΜΚΜΟ μεταστατικός καρκίνος του μαστού (ΜΚΜ) αποτελεί το όχι και τόσο γνωστό «πρόσωπο» της νόσου. Σύμφωνα με διεθνή ερευνητικά στοιχεία, έχει διαπιστωθεί ότι οι γυναίκες με ΜΚΜ έχουν διαφορετικές ανάγκες και ζουν διαφορετικές πραγματικότητες από άλλες γυναίκες.

 Συνέδριο ΜΚΜ και οι ομιλητές

Εισαγωγική Ομιλία θα προσφωνήσει η Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου, κ. Στέλλα Κυριακίδου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη. Σε όλες τις νέες σημαντικές ιατρικές εξελίξεις, θεραπείες και μεθόδους, θα αναφερθεί η Δρ. Ολίβια Παγκάνι, η οποία έρχεται από τη Μονάδα Μαστού Νοτίου Ελβετίας, το Ογκολογικό Ινστιτούτο Νοτίου Ελβετίας (IOSI), τη Διεθνή Ομάδα Μελέτης Καρκίνου του Μαστού (IBCSG), την Ελβετική Ομάδα Έρευνας για τον Καρκίνο (SAKK), και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Συνέδριο ΜΚΜΤα αποτελέσματα της έρευνας σκιαγραφούν τις ανάγκες των Κυπριών γυναικών που βιώνουν τον Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού. Την παρουσίαση θα κάνει η Δρ. Στέφανη Χριστοδουλίδου, Ψυχολόγος, Europa Donna Κύπρου. Ομιλητής θα είναι επίσης ο κ.  Αχιλλέας Κουκκίδης, Κλινικός Ψυχολόγος. Ο κ. Κουκκίδης θα αναπτύξει το θέμα “Καταδικασμένη Ζωή, ή Ανακάλυψη Καινούριων Δρόμων η Mετάσταση;”. 

Το Συνέδριο ΜΚΜ και η έρευνα

Συνέδριο ΜΚΜΗ έρευνα πραγματοποιήθηκε μετά από χρηματοδότηση του UICC (Union for International Cancer Control) στο πλαίσιο του προγράμματος/βραβείου SPARC για τον Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2015. Στην Κύπρο, πραγματοποιείται από τη Europa Donna Κύπρου σε συνεργασία με το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, το Ινστιτούτο Γενετικής & Νευρολογίας και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Το Πρόγραμμα (Βραβείο) SPARC για τον ΜΚΜ γίνεται σε συνεργασία με την Pfizer Oncology. Η έρευνα διεξήχθη σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Union of International Cancer Control. Και ήταν στο πλαίσιο του διαγωνισμού SPARC Metastatic Breast Cancer Challenge.

More info για το συνέδριο ΜΚΜ

Το Συνέδριο διεξάγεται εις μνήμη της πρώην Προέδρου της Europa Donna Κύπρου, Εύης Παπαδοπούλου. Σημείωσε επίσης ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.   

Στρατηγικοί Συνεργάτες του Συνεδρίου είναι οι εταιρείες: Delema McCann Cyprus, IMH Conferences Media Exhibitions, ErgoHome & Living, με χορηγό φιλοξενίας το Hilton Park Nicosia και υποστηρικτές την Synergia Media και την Avs audio visual services.

Συνέδριο ΜΚΜ

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0