To Self-care Lab είναι μια σειρά εργαστηρίων στα οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις αίθουσες της Λεβεντείου Πινακοθήκης, όπου θα εστιάσουν σε συγκεκριμένα εκθέματα. Έπειτα, με τη βοήθεια και την ενθάρρυνση των ψυχοθεραπευτριών, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τις προσωπικές και συναισθηματικές συνδέσεις με τους πίνακες: αντλώντας από αυτούς την έμπνευσή τους, θα προχωρήσουν στη δημιουργία των δικών τους έργων αλλά και θα αυτοεκφραστούν.Στη συνέχεια, η ομάδα θα μεταφερθεί στην Αίθουσα Claude Monet για να φιλοτεχνήσει τα έργα της. Μέσα από τη δημιουργική διαδικασία, οι συμμετέχοντες θα χαλαρώσουν, θα αφεθούν και θα μπορέσουν να αναστοχαστούν τις προκλήσεις της καθημερινής ζωής, να συζητήσουν διαφορετικούς τρόπους αυτοφροντίδας, να δουν τι είναι η αυτοφροντίδα για τους ίδιους και γιατί είναι σημαντική. Το Self-care Lab θα καταστεί ένας χώρος όπου θα μπορούν να φροντίσουν, να επανασυνδεθούν με τον εαυτό τους, να κοινωνικοποιηθούν και να συνδεθούν με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.
Το δωμάτιο αυτοφροντίδας δημιουργήθηκε με την ευγενική χορηγία της IKEA Κύπρου.
Ημερομηνίες: Σάββατο, 07, 14 & 21 Οκτωβρίου 2023
Ώρα: 10:15-12:15
Κόστος: 25 ευρώ (ανά εργαστήριο) ή 65 ευρώ (και για τα τρία εργαστήρια)
Για περισσότερες πληροφορίες & κρατήσεις: τηλ. 22668838, (Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-13:00 & 14:00-16:30), ή email education@leventisgallery.org.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Στον σημερινό κόσμο που όλα τρέχουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς είναι τόσο εύκολο να ξεχάσουμε να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας και να βεβαιωθούμε ότι λαμβάνουμε ό,τι χρειαζόμαστε από τη ζωή μας. Η αυτοφροντίδα κάποιες φορές συνδέεται με την προσέγγιση του «treat yourself», αλλά η μακροπρόθεσμη επίδρασή του μπορεί να διαφέρει αρκετά. Για παράδειγμα, αγοράζοντας στον εαυτό μας ένα ζευγάρι παπούτσια ή τρώγοντας κάτι που δεν θα τρώγαμε υπό κανονικές συνθήκες, μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε καλά για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η αίσθηση ευφορίας συνήθως χάνεται μετά από λίγες ώρες αφού κάναμε αυτό που επιθυμούσαμε.
Η αυτοφροντίδα δεν αφορά τόσο τα υλικά αγαθά, αλλά περισσότερο μας παροτρύνει να επανασυνδεθούμε με εμπειρίες που αφορούν τον εσωτερικό μας κόσμο και που πολύ συχνά ξεχνάμε ή είμαστε πολύ απασχολημένοι για να παρατηρήσουμε. Η αυτοφροντίδα έχει ως στόχο να προσφέρουμε χρόνο στον εαυτό μας, να παρατηρούμε το πώς νιώθουμε την παρούσα στιγμή και να επικεντρωνόμαστε σε πράγματα που είναι ζωτικής σημασίας. Αυτοφροντίδα σημαίνει να αφιερώνουμε χρόνο κάνοντας πράγματα που μας βοηθούν να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή και να βελτιώσουμε τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική μας ευεξία.
Ως προς την ψυχική μας υγεία, η αυτοφροντίδα μπορεί να μας βοηθήσει:
▪ στη διαχείριση του άγχους
▪ στη μείωση οποιουδήποτε κινδύνου ασθένειας
▪ στην αύξηση της ενέργειάς μας
Ακόμη και μικρές πράξεις αυτοφροντίδας στην καθημερινότητά μας μπορούν να έχουν θετική επίδραση στη ζωή μας.
Tags: Self-care Lab, αυτοφροντίδα, Λεβέντειος Πινακοθήκη
Η ημέρα του αύριο, της νέας κανονικότητας… Ναι, οι άνθρωποι…
Καρπούζι, το δροσερό “αντίδοτο” στον καύσωνα… Ε, ναι, σήμερα, και…
Μάθε τώρα τι νεότερο ισχύει για τις στενές επαφές θετικού…