Ψυχολογική τηλεφροντίδα για τους ασθενείς με Covid-19

Ψυχολογική τηλεφροντίδα; Τί είναι αυτό; Είναι η υπηρεσία ψυχολογικής τηλεφροντίδας για την εξυπηρέτηση των πασχόντων από COVID-19 και το κοινό. Το Υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας και η Διεύθυνση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του ΟΚΥπΥ ανακοίνωσαν χθες την λειτουργία αυτής της Υπηρεσίας, που θα στελεχώνουν οι Κλινικοί Ψυχολόγοι του Τμήματος Ειδικής Ψυχολογίας.

Ψυχολογική τηλεφροντίδα

Ποιούς καλύπτει η Ψυχολογική τηλεφροντίδα;

Η Υπηρεσία Ψυχολογικής Τηλεφροντίδας θα καλύψει κατά προτεραιότητα τις ανάγκες πασχόντων από τον COVID-19, οι οποίοι έχουν βεβαρυμμένο ιστορικό ψυχικής υγείας με σκοπό:
(α) την τακτική επαναξιολόγηση της ψυχικής τους κατάστασης,
(β) την πρόληψη και τον έγκαιρο χειρισμό πιθανών υποτροπών σε ψυχοπαθολογία, και
(γ) τη στήριξη και την καθοδήγηση γύρω από άλλα ψυχολογικά ζητήματα που τυχόν ανακύπτουν.

Ψυχολογική τηλεφροντίδα

Photo Credits: Free-Photos από το Pixabay

Εννοείται ότι όπου η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί την παρέμβαση Ψυχίατρου ή Παιδοψυχίατρου θα γίνονται οι αναγκαίες διευθετήσεις.

Ψυχολογική τηλεφροντίδα και για το κοινό

Η Υπηρεσία Ψυχολογικής Τηλεφροντίδας θα καλύψει και τις ψυχολογικές ανάγκες των συγγενών των πασχόντων από τον COVID-19. Επίσης θα καλύψει τις ανάγκες για ψυχολογική στήριξη και άλλων ευάλωτων ψυχικά ατόμων από τον γενικό πληθυσμό.

Ψυχολογική τηλεφροντίδα

Photo Credits: Cottonbro από το Pexels

Πως θα κλείσεις ραντεβού…

Η Υπηρεσία Ψυχολογικής Τηλεφροντίδας θα παρέχεται με ραντεβού οπτικοακουστικά. Θα λειτουργεί εφτά ημέρες της εβδομάδας, 12 ώρες ημερησίως από τις 7:30 π.μ. – 7:30 μ.μ. Η αρχική επικοινωνία θα γίνεται τηλεφωνικά για την καταγραφή του αιτήματος και προγραμματισμό ραντεβού οπτικοακουστικά. Για τους ασθενείς από τον COVID-19 θα υπάρχει πρόσβαση μέσω δύο ξεχωριστών τηλεφωνικών γραμμών. Για συγγενείς και το ευρύ κοινό η αρχική επικοινωνία θα γίνεται μέσω άλλων δύο τηλεφωνικών γραμμών. Μπορείτε λοιπόν, να επικοινωνείτε από τις 9 το πρωί μέχρι τις 10 π.μ. και από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 2 μ.μ. όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Οι τηλεφωνικές γραμμές για άτομα που βρίσκονται σε αυτοαπομόνωση, συγγενείς πασχόντων από τον COVID-15 και για τον γενικό πληθυσμό είναι οι ακόλουθες: 99 92 84 05 και 99 92 84 06.

Οι τηλεφωνικές γραμμές για τους πάσχοντες από τον COVID-15 που βρίσκονται σε ιατρική απομόνωση σε νοσοκομεία γνωστοποιούνται απευθείας στους ιδίους από τους λειτουργούς υγείας.

ΠΗΓΗ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (PIO)

Ψυχολογική τηλεφροντίδα

Photo Credits: Stine Moe Engelsrud από το Pixabay

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0