Πλαστικά μιας χρήσης; Οριστικό τέλος από τη LIDL Κύπρου

Τα πλαστικά μιας χρήσης θα αποτελούν παρελθόν από την πρώτη ημέρα του 2020 στη LIDL Κύπρου. Αποσύρει πρώτη και οριστικά όλα τα πλαστικά καλαμάκια, τα ποτήρια, τα πιάτα, τα μαχαιροπίρουνα και τις μπατονέτες, για το καλό του περιβάλλοντος. Ας ελπίσουμε να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά της.  

Η Lidl Κύπρου είναι η πρώτη επιχείρηση οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων στην Κύπρο που αποσύρει οριστικά από τα καταστήματά της στις 31.12.2019 τα πλαστικά μίας χρήσης, όπως καλαµάκια, ποτήρια, πιάτα, μαχαιροπίρουνα και μπατονέτες. Μέχρι το 2025 η Lidl Κύπρου δεσμεύεται για περαιτέρω μείωση του πλαστικού κατά 20% και τη χρήση 100% ανακυκλώσιμων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

Τι είναι το REset Plastic;

Τα μέτρα αυτά αποτελούν μέρος του REset Plastic, της διεθνούς στρατηγικής του ομίλου Schwarz για το πλαστικό, στην οποία συμμετέχει και η Lidl Κύπρου. O όμιλος Schwarz, στον οποίο ανήκουν οι αλυσίδες λιανικής Lidl και Kaufland και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιχειρήσεις σε διεθνές επίπεδο, αναγνωρίζει και αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για το περιβάλλον. Με την πρωτοβουλία REset Plastic, έχει αναπτύξει μια ολιστική, διεθνή στρατηγική που περιλαμβάνει πέντε τομείς δράσης: την αποφυγή, τον (επανα)σχεδιασμό, την ανακύκλωση, την απομάκρυνση και την έρευνα. Έτσι μειώνεται η χρήση του πλαστικού και κλείνει ο κύκλος στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.

 Τα πεδία δράσης της πρωτοβουλίας REset Plastic για τα πλαστικά μιας χρήσης είναι τα εξής

REduce / Αποφυγή

Αποφυγή χρήσης πλαστικού όπου είναι εφικτό και βιώσιμο.

REdesign / (Επανα)σχεδιασμός

(Επανα)σχεδιασμός προϊόντων ώστε να είναι ανακυκλώσιμα και να κλείνει ο κύκλος στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.

REcycle / Ανακύκλωση 

Συλλογή, διαλογή, ανακύκλωση και κλείσιμο του κύκλου ζωής των πρώτων υλών.

REmove / Απομάκρυνση

Υποστήριξη εκστρατειών απομάκρυνσης πλαστικών απορριμμάτων από το περιβάλλον.

REsearch / Έρευνα

Επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και ενημέρωση για την ανακύκλωση και την προστασία των φυσικών πόρων.

 

Learn more

Μάθε περισσότερα στο www.reset-plastic.com

Επισκέψου τη Lidl Κύπρου και στα 

www.lidl.com.cy

www.facebook.com/lidlcy 

www.instagram.com/lidl_cyprus

www.twitter.com/Lidl_Cyprus_

www.linkedin.com/company/lidl-cyprus

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0