Πιστοποιητικό Εμβολιασμού: Μάθε που εκδίδεται

Το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού SARS-CoV-2 σου είναι αναγκαίο αν θες να ταξιδέψεις εκτός Κύπρου…  Μάθε λοιπόν από το @MadameLeFo από που εκδίδεται και πως μπορείς να το αποκτήσεις.

Στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των πολιτών για σκοπούς ταξιδιών και ως προσωρινό μέτρο μέχρι την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικό COVID-19, το Υπουργείο Υγείας προχωρεί από αύριο, 8 Ιουνίου, στην έκδοση Πιστοποιητικού Εμβολιασμού SARS-CoV-2, για τα άτομα που προτίθενται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια του Ιουνίου. Το Πιστοποιητικό θα εκδίδεται στα ελληνικά και στα αγγλικά μόνο στα πιο κάτω σημεία:

Επαρχία Σημείο Διεύθυνση
Λευκωσία Παλαιό Νοσοκομείο Λευκωσίας Λεωφόρος Νεχρού, Άγιος Ανδρέας, Τ.Τ. 1102, Λευκωσία
Λεμεσός Κέντρο Μητρότητας, Παλαιό Νοσοκομείο Λεμεσού Λεοντίου Α’ 188, Τ.Τ. 3022, Λεμεσός
Λάρνακα Εμβολιαστικό Κέντρο, Λιμάνι Λάρνακας Λιμάνι Λάρνακας
Πάφος Κέντρο Μητρότητας, Γενικό Νοσοκομείο Πάφου Αχέπανς 8026, Τ.Τ.8100, Πάφος
Αμμόχωστος Κέντρο Μητρότητας, Κέντρο Υγείας Αμμοχώστου Χρίστου Κκέλη 25, Τ.Τ. 5310, Παραλίμνι

Για την έκδοση του Πιστοποιητικού απαιτείται επίσκεψη του δικαιούχου στα πιο πάνω σημεία μαζί με την Κάρτα Εμβολιασμού και το Δελτίο Ταυτότητας ή το Διαβατήριο, για σκοπούς ταυτοποίησης.

Εμβολιασμοί κατά του COVID-19

Να σου υπενθυμίσουμε ότι για τα ταξίδια στην Ελλάδα, δεν απαιτείται η έκδοση Πιστοποιητικού Εμβολιασμού και οι δικαιούχοι μπορούν να παρουσιάζουν την Κάρτα Εμβολιασμού που δίνεται από τα Εμβολιαστικά Κέντρα.

Εμβολιασμοί κατά του COVID-19

Η χρήση του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού SARS-CoV-2 είναι προσωρινή λύση και θα καταργηθεί αυτόματα με την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19 την 1η Ιουλίου, το οποίο θα χρησιμοποιείται από όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για σκοπούς ταξιδιού.

MadameLeFo
0