Όταν το φως γίνεται έμπνευση, η ΙΚΕΑ λανσάρει μία μοναδική συλλογή

Το φως γίνεται η απόλυτη πηγή έμπνευσης και η ΙΚΕΑ παρουσιάζει την VARMBLIXT, μία μοναδική συλλογή με την υπογραφή της σχεδιάστριας Sabine Marcelis.

Η ΙΚΕΑ συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τη σχεδιάστρια Sabine Marcelis και το αποτέλεσμα γεμίζει με φως τους χώρους μας… Η νέα συλλεκτική σειρά VARMBLIXT της IKEA με σχεδιάστρια την Sabine Marcelis, αποτελείται από 20 ξεχωριστά προϊόντα που χαρακτηρίζονται από μίνιμαλ σχεδιασμό, μοιάζουν με γλυπτά και με τη βοήθεια του φωτός προκαλούν το συναίσθημά μας.

Ο βιομηχανικός σχεδιασμός συνδυάζεται με γήινα και ζεστά χρώματα και το αποτέλεσμα είναι μία αέναη προσέγγιση ενός χώρου που αντικατοπτρίζει όχι μόνο το στυλ και την αισθητική αλλά και συμβάλει θετικά στη διάθεσή μας. H VARMBLIXT αποτελεί την αφετηρία της εξερεύνησης του φωτός και των δυνατοτήτων του και, φυσικά, τα φωτιστικά δεν θα μπορούσαν παρά να είναι οι πρωταγωνιστές της.

Το κρεμαστό φωτιστικό LED με τους καμπυλωτούς σωλήνες που ρυθμίζονται στο επιθυμητό ύψος, αναδεικνύει το φως με έναν μοναδικό τρόπο, ενώ τα φωτιστικά τοίχου απολαμβάνουν τη διττή τους ταυτότητα. Αναμμένα, εκπέμπουν ένα θερμό φως που γεμίζει τον χώρο και σβηστά, αποτελούν διακοσμητικά υψηλής αισθητικής που μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η σειρά αυτή συμπληρώνεται από ένα χειροποίητο χαλί όπου η χρωματική του παλέτα κινείται από το βαθύ πορτοκαλί στο ανοιχτό κίτρινο, μεταφέροντάς μας στα πιο μαγικά ηλιοβασιλέματα. Και από ένα κομψό γυάλινο σετ για κοκτέιλ που περιγράφεται από τη σχεδιάστρια ως «στιγμιαίο θαύμα», μιας και όταν το φως περνάει μέσα από το γυαλί, μας χαρίζει μία μοναδική αλληλεπίδραση με τις αντανακλάσεις και τις σκιές. Ολοκληρώνοντας τη σειρά αυτή, θα βρούμε τις χαρακτηριστικές στρογγυλές φόρμες της Sabine Marcelis σε ένα μπολ σερβιρίσματος σε πορτοκαλί και πράσινο χρώμα, αλλά και επιπλέον αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως χαρτοπετσέτες και βάζα, όλα με ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.

«Το φως έχει μία μοναδική ιδιότητα. Μπορεί να δώσει ζωή και να ενεργοποιήσει ακόμα και στατικά αντικείμενα»,  είναι μία από τις φράσεις της δημιουργού που την έχουμε ξαναδεί στη σειρά IKEA Art Event 2021 και η συλλογή αυτή, αναμφίβολα, αποτελεί την άριστη οπτικοποίησή της.

Η ΙΚΕΑ, μας φέρνει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά σε έναν χώρο ζεστό, οικείο που χαρακτηρίζεται από τον μίνιμαλ βιομηχανικό σχεδιασμό και τα χρώματα που ενισχύουν την ηρεμία, αρκεί να αφεθούμε στο φως και τις ιδιότητές του για να το απολαύσουμε.

 

Ανακαλύψτε τα νέα προϊόντα στα καταστήματα ΙΚΕΑ ή στο IKEA.com.cy

 

 

 

 

 

 

MadameLeFo