Ώρα της Γης 2020, φέτος τη γιορτάζουμε διαδικτυακά

Έφθασε η “Ώρα της Γης του 2020” και μετράμε… αντίστροφα!  Αύριο Σάββατο, 28 Μαρτίου, στις 20:30 το βράδυ, στέλνουμε ένα ιχυρό μήνυμα αλληλεγγύης για την ανθρωπότητα που αυτή την περίοδο δοκιμάζεται… Αλλά κι ένα μήνυμα προς τη φύση και όλο τον πλανήτη, που μας προσφέρει όλα όσα έχουμε ανάγκη… Και όλα αυτά, μόνον μέσω διαδικτύου.

Ώρας της Γης

Το Σάββατο 28 Μαρτίου, η Ώρα της Γης, ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα του πλανήτη για την προστασία του περιβάλλοντος, θα εμπνεύσει και θα ενώσει ανθρώπους, επιχειρήσεις και φορείς σε περισσότερες από 180 χώρες. Εν μέσω της πρόκλησης της πανδημίας του COVID-19, η Ώρα της Γης αποτελεί ένα μήνυμα αλληλεγγύης για τον πλανήτη και τον άνθρωπο. Ένα μήνυμα που, ειδικά για φέτος, λόγω των μέτρων ασφαλείας που εφαρμόζονται σε παγκόσμιο επίπεδο, θα σταλεί διαδικτυακά.

Δες εδώ το σχετικό βίντεο 

 

Γιορτάζουμε την Ώρας της Γης 2020… μένοντας σπίτι!

Λόγω των έκτακτων συνθηκών λοιπόν, η Ώρα της Γης φέτος θα εορτασθεί διαδικτυακά και στην Ελλάδα. Και το WWF Ελλάς μας προσκαλεί σε μια διαφορετική συμμετοχή. Για να στείλουμε το δικό μας ηχηρό μήνυμα…

Ώρας της ΓηςΑλλά και να απολαύσουμε, μένοντας σπίτι, μια διαφορετική γεμάτη ελπίδα και συλλογικότητα Ώρας της Γης. Γι’ αυτό, φέτος, το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20:30 το βράδυ, σβήνουμε τα φώτα του σπιτιού μας. Βγαίνουμε στο μπαλκόνι μας με αναμμένο τον φακό του κινητού μας… Και θα ενώσουμε τη φωνή μας για τον άνθρωπο και τη φύση και να αισθανθούμε ότι μαζί θα τα καταφέρουμε. Ας το κάνουμε κι εμείς…

Ώρας της ΓηςΕπιπλέον, το WWF Ελλάς στις 20:45 θα οργανώσει ένα ιδιαίτερο διαδικτυακό ταξίδι μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, προβάλλοντας videos από μία ανεξερεύνητη για πολλούς γωνιά της Ελλάδας, τη Γυάρο. Έτσι θα μας δοθεί η ευκαιρία να ανακαλύψουμε το μοναδικό φυσικό πλούτο του νησιού… Θα ανακαλύψουμε όμως και τη δουλειά που γίνεται για την προστασία της εμβληματικής μεσογειακής φώκιας. Τέλος, μπορείτε να περάσετε μία μελωδική ώρα με τραγούδια εμπνευσμένα από τη φύση… Ακούστε την playlist που έφτιαξε το WWF Ελλάς στο Spotify ειδικά για την Ώρα της Γης.

Ώρας της Γης 2020 με ιδιαίτερη σημασία 

Ώρας της ΓηςΦέτος, το μήνυμα της Ώρας της Γης 2020 αποκτά ιδιαίτερη σημασία… Κι αυτό γιατί η αναχαίτιση της απώλειας της φύσης και της βιοποικιλότητας είναι κρίσιμη για την υγεία και την ευημερία της ανθρωπότητας. Παρά την άμεση ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19 που αυτή τη στιγμή σωστά κυριαρχεί στην παγκόσμια ατζέντα… Οι ηγέτες του κόσμου και οι επιχειρήσεις θα κληθούν την επόμενη μέρα, να λάβουν σημαντικές και καθοριστικές αποφάσεις για τη φύση, την  κλιματική αλλαγή και την ανάπτυξη. Γι’ αυτό, η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στην Ώρα της Γης μέσα από το wwf.gr/earthhour έχει φέτος ιδιαίτερη σημασία.

Ώρας της Γης για το WWF και για όλους μας

Ώρας της Γης

Ο διευθυντής του WWF International, Marco Lambertini, δήλωσε σχετικά: «Λυπούμαστε βαθιά για τις ζωές που έχουν χαθεί από την πανδημία του COVID-19. Η σκέψη μας είναι πρωτίστως στο πλευρό των οικογενειών που δοκιμάζονται από την απώλεια ή την ασθένεια των αγαπημένων τους. Σε αυτή την ώρα της κρίσης, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να ενωθούμε και να παλέψουμε για το μέλλον της ανθρωπότητας και του πλανήτη. Είναι η στιγμή της αλληλεγγύης. Είναι η στιγμή να απαντήσουμε ενωμένοι στις προκλήσεις με ακόμη μεγαλύτερη δημιουργικότητα και συνεργασία. Γι’ αυτό και η Ώρα της Γης θα διεξαχθεί μέσα από διαδικτυακές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο».

Η φύση είναι το θεμέλιο και το σύστημα υποστήριξης όλων μας

Ώρας της Γης

«Η φύση είναι το «σύστημα υποστήριξης» 7,6 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Αποτελεί το θεμέλιο της κοινωνίας και της οικονομίας μας… Είναι ο καλύτερος σύμμαχος που έχουμε για την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής. Δυστυχώς όμως, σήμερα τα φυσικά οικοσυστήματα υποβαθμίζονται σε τόσο ραγδαίο ρυθμό που δεν προλαβαίνουν να επανέλθουν. Και με αυτό τον τρόπο ρισκάρουμε ουσιαστικά την ίδια μας την επιβίωση. Η Ώρα της Γης 2020 είναι μια σημαντική ευκαιρία να ενώσουμε τη φωνή μας με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο… Και να απαιτήσουμε μια δέσμευση προς αναχαίτιση και επανάκαμψη της φύσης και της βιοποικιλότητας. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, οφείλουμε να φροντίσουμε ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί το κοινό μας σπίτι… Και να παλέψουμε για το κοινό μας μέλλον», τόνισε ο Marco Lambertini.

Κάθε μέρα και κάθε ώρα είναι Ώρα της Γης

Ώρας της Γης

Οι εορτασμοί για την “Ώρα της Γης” του 2019 στη Γερμανία, Photo Credits: © Daniel Seiffert / WWF 

Η Greta Thunberg, η γνωστή έφηβος ακτιβίστρια για το περιβάλλον και το κλίμα, δήλωσε υποστηρίζοντας την Ώρα της Γης: «Για μένα, κάθε μέρα και κάθε ώρα είναι Ώρα της Γης. Η ανάγκη να ενωθούμε και να προστατέψουμε τον πλανήτη μας δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερη. Καλούμαστε να αποφύγουμε δημόσιες εκδηλώσεις για να καθυστερήσουμε την εξάπλωση του COVID-19. Γι’ αυτό συνιστώ σε όλους να συμμετάσχουν διαδικτυακά στην Ώρα της Γης, να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας απέναντι στον πλανήτη… Και να υψώσουμε τη φωνή μας για δράση με ασφάλεια και υπευθυνότητα. Πρέπει να φροντίσουμε ο ένας τον άλλο και το κοινό μας σπίτι. Ενώστε μαζί με μένα και εκατομμύρια άλλους τη φωνή σας για να κάνουμε τη φετινή Ώρα της Γης ένα μήνυμα συλλογικότητας και να συμβάλουμε σε ένα ασφαλέστερο και πιο «πράσινο» μέλλον για όλους».

Ώρα της Γης, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης

Ώρας της Γης

Οι εορτασμοί για την “Ώρα της Γης” του 2019 στη Μαλαισία, Photo Credits: © Mazidi Abd Ghani / WWF-Malaysia

Σε όλο τον κόσμο, από τη Σιγκαπούρη και την Ουγκάντα, μέχρι το Νεπάλ και την Αυστραλία, η Ώρα της Γης θα είναι και φέτος η αφορμή για σημαντικές αλλαγές… Έστω και αν αποκτά σχεδόν αποκλειστικά διαδικτυακό χαρακτήρα. Αντίστοιχα, μεγάλη είναι κάθε χρόνο και η συμμετοχή των πολιτών, φορέων και επιχειρήσεων και στην Ελλάδα που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του WWF Ελλάς και σβήνουν τα φώτα για 1 ώρα, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία της φύσης. Χαρακτηριστικά, τα προηγούμενα χρόνια, η πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάστηκε από μεγάλους φορείς, όπως το Μετρό της Αθήνας, η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, υπουργεία (π.χ. το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος), αλλά και από εμβληματικά μνημεία της Ελλάδας, όπως η Ακρόπολη και άλλα μνημεία της πόλης των Αθηνών, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη κ.ά.

Μέσα από το wwf.gr/earthhour μπορούμε όλοι να υψώσουμε τη φωνή μας για τη φύση. Το WWF Ελλάς προσκαλεί τους πολίτες σε μια διαδικτυακή πρόκληση για να ανεβάσουν το δικό τους βίντεο και να μοιραστούν ένα μήνυμα αλληλεγγύης εξηγώντας γιατί μετράει η φύση για τον καθένα με τα hashtags: #NatureMattersChallenge, #EarthHour και #Connect2Earth.

Οι εορτασμοί για την "Ώρα της Γης" του 2019 στη Ρωσία. Photo Credits: © Julia Kalinicheva / WWF-Russia

Earth Hour 2019 celebrations in Russia.

Ας ακολουθήσουμε κι εμείς το παράδειγμα τους… Για το καλό του πλανήτη, για το καλό της Γης, για το καλό όλων μας… Όλοι μαζί για το κοινό μας σπίτι και το κοινό μας μέλλον…

Και ο Δήμος Στροβόλου στηρίζει την Ώρα της Γης

Ο Δήμος Στροβόλου στηρίζει για ακόμα μια χρονιά την παγκόσμια εθελοντική εκστρατεία «Ώρα της Γης», η οποία έχει ως στόχο να ενώσει τους ανθρώπους για την προστασία του πλανήτη. Ως εκ τούτου, θα σβήσουν τα φώτα στο Δημοτικό Μέγαρο και στα κτίρια του Δήμου για μία ώρα, το Σάββατο 28 Μαρτίου, από τις 20:30 μέχρι τις 21:30.

Και όλοι οι Δημότες ας συμμετέχουμε σε αυτήν την πρωτοβουλία σβήνοντας τα φώτα και στον δικό μας χώρο για μία ώρα στις 28 Μαρτίου, για τον πλανήτη μας. Το μήνυμα που στέλνουν οι διοργανωτές είναι: «Συνδέσου με τη Γη». Ο εθνικός στόχος της ομάδας «Ώρα της Γης Κύπρου» είναι η μείωση των πλαστικών και χάρτινων μίας χρήσης. Μέσω της εκστρατείας δίνεται σε όλους μας η ευκαιρία να προστατεύσουμε την Γη. Και με το κάλεσμα να έχουμε πάντα μαζί μας το δικό μας επαναχρησιμοποιήσιμο ποτήρι, μέσω της εκστρατείας #ferto μαζί σου, βάζουμε κι εμείς το μικρό μας λιθαράκι στην προστασία του πλανήτη μας.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0