«Οι Σιδεράδες»: Μια κωμωδία, εγκώμιο στην ανθρώπινη ύπαρξη…

Το θέατρο Αντίλογος παρουσιάζει «Τους Σιδεράδες», την κωμωδία του Σέρβου Μίλος Νίκολιτς, ένα έργο με γρήγορη πλοκή και δράση, με απρόοπτες καταστάσεις, με χιουμοριστική και κυρίως σατιρική διάθεση, σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους, στο θέατρο Μασκαρίνι.

Η σάτιρα επιστρατεύεται για να καυτηριάσει τον πόλεμο και τον εθνικισμό και ν’ αναδείξει τις ανθρώπινες σχέσεις, φιλίας και αγάπης, ακόμη και το μεγαλείο του έρωτα, που δημιουργείται στα «διαλείμματα» των αιματηρών μαχών, στοιχείο αντίθεσης και σύνθεσης ανθρώπινων συναισθημάτων και φυλετικού μίσους, το οποίο καλλιεργείται εντέχνως για τα οικονομικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης σε κάθε πόλεμο.

 

«Τους Σιδεράδες τους έχω γράψει βασισμένος στις αρχές της αρχαίας τραγωδίας, μεταμφιεσμένης σε αρχαία κωμωδία. Σαν συναυλία σε μια χορδή …εφόσον το κωμικό και το τραγικό είναι δίδυμα αδέρφια, βοηθούν τελικά στη σκηνή το ένα το άλλο, με αποτέλεσμα κάθε πόλεμος και κάθε εθνικισμός να οδηγεί στο Παράλογο, στην έλλειψη κάθε νοήματος» . «Οι Σιδεράδες», η βαλκάνια κωμωδία του Σέρβου Μίλος Νίκολιτς, είναι ένα εγκώμιο στην ανθρώπινη ύπαρξη, μια απόδειξη πώς όταν η αγάπη μιλά, το μίσος, τα όπλα, ο εθνικισμός σιγούν.

Η υπόθεση του έργου

Μέσα σε ένα σιδεράδικο, ξεδιπλώνεται με κωμικό και συγκινητικό τρόπο, η αλήθεια τριών πατεράδων και μιας μάνας. Ο Σέρβος Άτσα έχει μόλις ανακαλύψει, ότι την περίοδο που τον έστειλαν σαν αιχμάλωτο πολέμου στο σιδεράδικο του Πέτερ στην Γερμανία, η γυναίκα του έμεινε έγκυος από τον Ιβάν, έναν Ρώσο σιδερά. Έχοντας μάθει την αλήθεια για την πατρότητα του γιου του πηγαίνει ξανά στην Γερμανία, με την ελπίδα ότι θα βρει ένα δικό του παιδί εκεί.

«Οι Σιδεράδες»: Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας • Μίλος Νίκολιτς

Μετάφραση • Χρήστος Γκουβής

Σκηνοθεσία • Νεοκλής Νεοκλέους

Επί σκηνής • Χάρης Κκολός, Παναγιώτης Κυριάκου, Βασίλης Παφίτης, Χριστίνα Χριστόφια

Σχεδιασμός Φωτισμού • Σταύρος Τάρταρης

Σκηνογραφία / Ενδυματολογία •  Σάββας Μυλωνάς

Μουσική • Σάββας Χρυσοστόμου

Φωτογραφίες • Χρίστος Αβρααμίδης

More info

Πρεμιέρα Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022 στις 8 το βράδυ

Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 20:00 και Κυριακές στις 19:00 το βράδυ μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου

ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΣΚΑΡΙΝΙ, Αθαλάσσης 4, Λατσιά

Προπώληση εισιτηρίων: SoldOut Tickets και καταστήματα Stephanis – Electronics
Πληροφορίες και κρατήσεις : 99 25 1331

Instagram – Τheatroantilogos

Facebook – TheatroAntilogos

 

MadameLeFo
0