Οι Δήμοι δείχνουν το ανθρώπινο πρόσωπό τους

Οι Δήμοι δείχνουν το ανθρώπινο πρόσωπό τους σ’ όλη την Κύπρο αυτές τις μέρες. Αναλαμβάνουν την εξυπηρέτηση των δημοτών που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες και έχουν ανάγκη στήριξης. Δημιούργησαν λοιπόν, γραφεία στήριξης και εξυπηρέτησης με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Βοηθούν και ενθαρρύνουν τα άτομα αυτά να παραμείνουν σπίτι τους. Βρες πιο κάτω τι έχει να προσφέρει κάθε Δήμος και τα τηλέφωνα με τα οποία μπορείς να επικοινωνείς. 

 

Οι Δήμοι δείχνουν το ανθρώπινό τους πρόσωπο για μια ακόμη φορά. Στο πλαίσιο των προσπαθειών για αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 δρουν υπεύθυνα, με πλήρη αλληλεγγύη προς τον κάθε συνάνθρώπο μας. Άτομα της τρίτης ηλικίας ή των ευπαθών ομάδων που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι για αγορές απαραίτητων ειδών πρώτης ανάγκης ή προμήθειες αναγκαίων φαρμάκων, θα τηλεφωνούν σε ειδικούς τηλεφωνικούς αριθμούς στον Δήμο που ανήκουν. Ειδικά εξοπλισμένα μέλη του προσωπικού της Τοπικής Αρχής με τη σειρά τους αναλαμβάνουν την εξυπηρέτησή τους. Πηγαίνουν στο φαρμακείο ή την υπεραγορά, κάνουν τα αναγκαία ψώνια αυτών των ατόμων και τα παραδίδουν στο σπίτι τους.

Δήμος Λευκωσίας: «Καλάθι Αλληλεγγύης» 

ΚΑΛΑΘΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΚΑΛΑΘΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣΜένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς!Στο πλαίσιο των προσπαθειών για αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, o Δήμος Λευκωσίας προχωρεί στη δράση «Καλάθι Αλληλεγγύης» στηρίζοντας με τρόφιμα τους ηλικιωμένους του Πολυδύναμου για να Μείνουν Σπίτι και τις άπορες οικογένειες των προγραμμάτων φύλαξης και απασχόλησης παιδιών του Πολυδύναμου. Μικρός αριθμός πακέτων θα διανεμηθεί σε ηλικιωμένους που δεν έχουν υποστηρικτικό δίκτυο και παρακαλούνται όσοι γνωρίζουν άτομα που δυσκολεύονται και κατοικούν εντός του Δήμου Λευκωσίας να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Δημότη στο 22797007.Η διανομή θα γίνεται ανάλογα με την διαθεσιμότητα του αποθέματος των πακέτων.Τα αγαθά πρώτης ανάγκης προσφέρονται από εταιρείες-χορηγούς, τις οποίες και ο Δήμος ευχαριστεί θερμά.Το Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Λευκωσίας θα λειτουργήσει έκτακτα ως Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής των Αγαθών και για την διανομή θα χρησιμοποιηθεί το δίκτυο μεταφορών του Δήμου.Την τηλεφωνική γραμμή θα διαχειρίζονται Λειτουργοί του Δήμου Λευκωσίας, οι οποίοι θα είναι στη διάθεση των δημοτών για κάθε πληροφορία και εξυπηρέτηση από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 2.00 μ.μ. κατά τις εργάσιμες μέρες.Σημειώνεται ότι για την δράση θα ληφθούν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και θα τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής όπως έχουν οριστεί από τους αρμόδιους φορείς του κράτους.Μαζί σπάζουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού!#μένουμεσπίτι

Posted by Δήμος Λευκωσίας on Thursday, March 19, 2020

 

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, o Δήμος Λευκωσίας προχωρεί στη δράση «Καλάθι Αλληλεγγύης». Τί είναι αυτή η δράση; Απλά, ο Δήμος αναλαμβάνει να στηρίζει με τρόφιμα τους ηλικιωμένους του Πολυδύναμου για να Μείνουν Σπίτι και τις άπορες οικογένειες των προγραμμάτων φύλαξης και απασχόλησης παιδιών του Πολυδύναμου. Μικρός αριθμός πακέτων θα διανεμηθεί σε ηλικιωμένους που δεν έχουν υποστηρικτικό δίκτυο και παρακαλούνται όσοι γνωρίζουν άτομα που δυσκολεύονται και κατοικούν εντός του Δήμου Λευκωσίας να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Δημότη στο 22797007. Η διανομή θα γίνεται ανάλογα με την διαθεσιμότητα του αποθέματος των πακέτων. Τα αγαθά πρώτης ανάγκης προσφέρονται από εταιρείες-χορηγούς, τις οποίες και ο Δήμος ευχαριστεί θερμά. Το Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Λευκωσίας θα λειτουργεί έκτακτα ως Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής των Αγαθών και για την διανομή θα χρησιμοποιηθεί το δίκτυο μεταφορών του Δήμου. Την τηλεφωνική γραμμή θα διαχειρίζονται Λειτουργοί του Δήμου Λευκωσίας, οι οποίοι θα είναι στη διάθεση των δημοτών για κάθε πληροφορία και εξυπηρέτηση από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 2.00 μ.μ. κατά τις εργάσιμες μέρες.

  Μπορείς να καλείς στο τηλέφωνο 22797007

http://www.nicosia.org.cy/el-GR/news/announcements/2020/12809/

https://www.facebook.com/NicosiaMunicipality

Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός: Μαζί σπάζουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού!

Παράλληλα, ο Δήμος Λευκωσίας στηρίζει έμπρακτα και τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό στην έκτακτη υπηρεσία του για στήριξη των ατόμων της 3ης ηλικίας και των ευάλωτων ομάδων που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι ή που δεν έχουν κάποιο άτομο για την αγορά και μεταφορά των αναγκαίων αγαθών στο σπίτι τους. Για το σκοπό αυτό, ο Δήμος Λευκωσίας θέτει στη διάθεση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού 8 μικρά λεωφορεία μαζί με τον οδηγό τους και ένα άτομο βοηθό για όλο το διάστημα της υλοποίησης της δράσης, για την εξυπηρέτηση των ατόμων αυτών που κατοικούν σε όλη την Επαρχία Λευκωσίας. Όπως έχει ανακοινώσει ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός, τα άτομα που έχουν ανάγκη μπορούν να τηλεφωνούν στον αριθμό 22504419, Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 9.00πμ μέχρι τη 1.00μμ, Παγκύπρια, αναφέροντας τις ανάγκες τους και εθελοντές του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού θα επικοινωνούν απευθείας μαζί τους και θα αναλαμβάνουν τη μεταφορά των ζητουμένων αγαθών (τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων) στο σπίτι τους, το συντομότερο δυνατό.

bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”]  Μπορείς να καλείς στο τηλέφωνο 22504419

https://www.facebook.com/cyprusredcross/

Δήμος Στροβόλου: Κέντρο Αλληλεγγύης και Στήριξης Δημοτών

Με στόχο την ενίσχυση των προσπαθειών του Κράτους για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο και επιδιώκοντας τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και των ατόμων Τρίτης Ηλικίας, που αυτές τις ημέρες δοκιμάζονται ακόμη περισσότερο, ο Δήμος Στροβόλου ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας Κέντρου Αλληλεγγύης και Στήριξης Δημοτών, το οποίο τέθηκε ήδη στη διάθεση του κοινού από την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020. Το Κέντρο λειτουργεί στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Στροβόλου, και στελεχώθηκε από προσωπικό του Δήμου και του Ιδρύματος «Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Στροβόλου». Έχει ως πρώτιστο στόχο την εξυπηρέτηση των ευπαθών ατόμων, μέσω της κατ΄οίκον διανομής φαρμάκων και τροφίμων για τις καθημερινές τους ανάγκες. Όσοι δημότες θέλουν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας αυτής, μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικώς με το Κέντρο Αλληλεγγύης και Στήριξης Δημοτών, στον αριθμό 22 311534, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, τις ώρες 9:00-17:00 και το Σάββατο, τις ώρες 9:00-12:30. Επιπρόσθετα, μέσω της κατ’ οίκον διανομής θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και το πρόγραμμα παροχής τροφίμων σε οικογένειες του Δήμου που διαθέτουν περιορισμένους οικονομικούς πόρους.

  Μπορείς να καλείς στο τηλέφωνο 22 311534

Μάθε περισσότερα στα

https://www.facebook.com/StrovolosMunicipality/

https://www.strovolos.org.cy/enarksi-leitourgias-kentrou-allilengyis-kai-stiriksis-dimoton/?fbclid=IwAR1mPCXJwm_QbO65wc-ye38fAIvn9XE4A_gOwx3QtY4GENm4Y-vukGkWv5E

 

Δήμος Έγκωμης, ακολουθεί λητά τη δράση

Ο Δήμος Έγκωμης ανακοίνωσε λητά στη σελίδα του στο Facebook τη σχετική δράση. Και λέει χαρακτηριστικά: «Για οποιαδήποτε επείγουσα ανάγκη επικοινωνείτε με το Δήμο μεταξύ 8π.μ. και 3μμ. Προτεραιότητα θα δίνεται στις ευπαθείς ομάδες και τα άτομα τρίτης ηλικίας, που δεν έχουν κοντά τους κάποιο δικό τους πρόσωπο».

  Μπορείς να καλείς στο τηλέφωνο 22453800

https://www.facebook.com/dimosegkomis/?ref=br_rs

 

Δήμος Λεμεσού: Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης  

Και ο Δήμος Λεμεσού δημιούργησε #Κέντρο #Έκτακτης #Ανάγκης προκειμένου να υποστηρίξει τις ευάλωτες ομάδες δημοτών που δεν έχουν άλλη υποστήριξη αυτή τη δύσκολη περίοδο.

  Μπορείς να καλείς τη Γραμμή Έκτακτης #Βοήθειας στο ☎ 77 77 77 88

https://www.facebook.com/lemesosofficialpage/

Δήμος Λάρνακας: Πρόγραμμα στήριξης ευάλωτων ομάδων

Ο Δήμος Λάρνακας από τις 19 Μαρτίου 2020 λειτουργεί το πρόγραμμα #μένωσπίτι και εξυπηρετώ Ευάλωτες Ομάδες και Άτομα 3ης Ηλικίας. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην παροχή ειδών πρώτης ανάγκης κατ’ οίκον, σε δημότες της Λάρνακας, οι οποίοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες ή είναι άτομα 3ης ηλικίας που έχουν σοβαρά θέματα υγείας και δεν έχουν κάποιο συγγενικό ή φιλικό τους άτομο για να τους βοηθήσει.

Όσοι συμπεριλαμβάνονται στις πιο πάνω ομάδες και δεν είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λάρνακας μπορούν να επικοινωνούν από τις 8.30 π.μ. – 1.30 μ.μ. καθημερινά εκτός Σαββατοκυρίακου στα τηλέφωνα 24816568 και 97897694. Παράλληλα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λάρνακας συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του και δέχεται νέες αιτήσεις ειδικότερα από άτομα που επηρεάστηκαν άμεσα λόγω της κατάστασης.

  Μπορείς να καλείς στα τηλέφωνα 24816568 και 97897694

https://www.facebook.com/Larnaka-Municipality

Δήμος Πάφου: Γραφείου Στήριξης και Εξυπηρέτησης

Ο Δήμος Πάφου, στηρίζοντας ουσιαστικά και αποτελεσματικά τη συλλογική προσπάθεια για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, προχώρησε στη σύσταση Γραφείου Στήριξης και Εξυπηρέτησης Ατόμων Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Ομάδων, με στόχο να βοηθήσει και να ενθαρρύνει τα άτομα αυτά να παραμείνουν σπίτι τους. Μέσω του ειδικού τηλεφωνικού αριθμού 80006362 τα άτομα της τρίτης ηλικίας ή των ευπαθών ομάδων τα οποία δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι για αγορές απαραίτητων ειδών πρώτης ανάγκης ή προμήθειες αναγκαίων φαρμάκων, θα μπορούν να τηλεφωνούν στον Δήμο Πάφου, ώστε ειδικά εξοπλισμένα μέλη του προσωπικού της Τοπικής Αρχής να αναλαμβάνουν την εξυπηρέτησή τους, πηγαίνοντας στο φαρμακείο ή την υπεραγορά για να κάνουν τα αναγκαία ψώνια των ατόμων αυτών και να τα παραδώσουν στο σπίτι τους. Το Γραφείο διαχειρίζονται Λειτουργοί του Δήμου Πάφου, οι οποίοι θα είναι στη διάθεση των δημοτών για κάθε πληροφορία και εξυπηρέτηση από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 2.00 μ.μ. κατά τις εργάσιμες μέρες.

Μπορείς να καλείς στον ειδικό τηλεφωνικό αριθμό 80006362

https://www.facebook.com/Pafos-Municipality 

 

Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς στηρίζοντας συλλογικά την προσπάθεια για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοιού ανακοίνωσε επίσης, πως στηρίζει όλους όσοι ανήκους στις ευπαθείς ομάδες και όχι μόνον. Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρει: «Οποιοιδήποτε από τους δημότες που ανήκουν στην τρίτη ηλικία ή στις ευπαθείς ομάδες ή ακόμη και οποιοσδήποτε άλλος δημότης- που δεν εμπίπτει στις πιο πάνω κατηγορίες- χρειάζεται οποιαδήποτε βοήθεια ή στήριξη μπορεί να καλεί στα τηλέφωνα 26321321, 99627609, 99414147».

Μπορείς να καλείς στα τηλέφωνα 26321321, 99627609, 99414147

https://www.facebook.com/DimosPoleos/

Σημείωσε, ότι για όλες αυτές τις δράσεις των Δήμων θα ληφθούν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και θα τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής όπως έχουν οριστεί από τους αρμόδιους φορείς του κράτους.

Προστατεύουμε τους εαυτούς μας, προστατεύουμε τους οικείους μας και στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας σε ανάγκη.