Ο «Πετρίτης» μας στα εντυπωσιακά κρασιά του “Decanter”

 Όταν ένα κρασί αντικατοπτρίζει την καλή ποιότητα, το άρωμά του, αλλά και το πάθος των δημιουργών του, τότε, μόνον θετική εξέλιξη μπορεί να έχει… Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά του «Πετρίτη» του Οινοποιείου Κυπερούντας που το ανέδειξαν ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά κρασιά στις λίστες του “Decanter”, του κορυφαίου περιοδικού οίνου. Ας δούμε πως επιτεύχθηκε αυτή η σημαντική διάκριση.

«Πετρίτης»Οι διακρίσεις που έχει πάρει μέχρι σήμερα είναι αρκετές. Αυτή τη φορά όμως, ο «Πετρίτης», το αγαπημένο λευκό κρασί του Οινοποιείου Κυπερούντας απέσπασε ακόμη μια σημαντική διεθνή διάκριση. Πετρίτης Το κορυφαίο οινικό περιοδικό παγκοσμίου φήμης “Decanter”, συγκαταλέγει στο τεύχος Απριλίου το κρασί «Πετρίτης» , ανάμεσα στα 25 πιο εντυπωσιακά κρασιά στο Ηνωμένο Βασίλειο με κόστος κάτω των £25.

Η σημαντική αυτή αναγνώριση προστίθεται σε μια σειρά πολλών άλλων διακρίσεων που έλαβε κατά καιρούς το Οινοποιείο Κυπερούντας. Ταυτόχρονα αναδεικνύει την υψηλή ποιότητα των κρασιών του τόπου μας και ενισχύει την θέση της Κύπρου στον παγκόσμιο οινικό χάρτη. Βέβαια,  είναι η δεύτερη φορά που ο «Πετρίτης» συγκαταλέγεται σε παρόμοια λίστα. Να θυμήσουμε ότι στο τεύχος Ιανουαρίου 2017 ήταν ανάμεσα στα 50 πιο εντυπωσιακά κρασιά κάτω των £50.

Το μικρής παραγωγής Οινοποιείο Κυπερούντας, βρίσκεται σε υψόμετρο 1200 μέτρων και οι αμπελώνες του φτάνουν μέχρι και  σε υψόμετρο 1400 μέτρων,  γεγονός που τους καθιστά τους υψηλότερους της Ευρώπης και ανάμεσα στους υψηλότερους στον κόσμο. Η φιλοσοφία του Οινοποιείου εστιάζεται στην παραγωγή οίνων εκλεκτής ποιότητας,  γι’ αυτό  η καλλιέργεια στον αμπελώνα και η οινοποίηση,  γίνονται με ιδιαίτερη φροντίδα, συνδυάζοντας τη γνώση και την εμπειρία με την παράδοση και την τεχνολογία.

Ο λευκός οίνος «Πετρίτης» προέρχεται από την ευρέως καλλιεργημένη, λευκή γηγενή ποικιλία το «Ξυνιστέρι». Έντονα χαρακτηριστικά της ποικιλίας αρώματα μήλου, ροδάκινου και εσπεριδοειδών κυριαρχούν στο κρασί «Πετρίτης». Είναι πλούσιο γευστικά, σχεδόν λιπαρό, με ζωηρή οξύτητα και επίγευση στην οποία κυριαρχεί το γκρέιπφρουτ. Επιδέχεται παλαίωση 3 χρόνων και συνδυάζεται ιδανικά με γεύσεις της θάλασσας και της Μεσογείου.

More info

Το κρασιά του Οινοποιείου Κυπερούντας διανέμονται από τον ‘Όμιλο Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 22-471111.

Θα το βρείτε και στο Facebook

www.facebook.com/Kyperounda.Winery/

και στο Instagram στο Kyperounda Winery.