My Greece: Πρεμιέρα με τη Δέσποινα Βανδή

Το My Greece επιστρέφει με τη Δέσποινα Βανδή σήμερα Κυριακή 4 Οκτωβρίου… Τι ώρα και πού; Ε, λοιπόν, θα τη δεις στις 18:10 το απόγευμα…  Μάθε τώρα όλες τις λεπτομέρειες και συντόνισε την τηλεόρασή σου στο ΟMEGA για να απολαύσεις τα πιο απίθανα ταξίδια, χωρίς καν να το κουνίσεις από τον καναπέ σου! Πάντως, σημείωσε ότι αυτή τη χρονιά, η εκπομπή κάνει πρεμιέρα από την πανέμορφη Σκύρο.

Ναι, το My Greece έρχεται και πάλι με τη Δέσποινα Βανδή, που αναλαμβάνει να μας ταξιδεύει στις ομορφιές της Ελλάδας. Πέρσι τα πήγε αρκετά καλά, κι έτσι με τη νέα σεζόν, η εκπομπή κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Και απ’ ότι μαθαίνουμε θα προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 18:10 στο OMEGA.

Στο «My Greece» με τη Δέσποινα και τον Βαγγέλη Δρίσκα

Η Δέσποινα Βανδή μας προσκαλεί να την ακολουθήσουμε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι κάθε φορά… Ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό οδοιπορικό σε κάθε γωνιά της χώρας, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο. Στο «My Greece» η Δέσποινα μας συστήνει κάθε φορά διαφορετικά μέρη, αναδεικνύοντας την ιστορία και το πολιτιστικό τους αποτύπωμα. Εξερευνά τις παραδόσεις, δοκιμάζει τα τοπικά προϊόντα και γνωρίζει τους ανθρώπους του τόπου.

Συνοδοιπόρος της, ο chef & culinary expert Βαγγέλης Δρίσκας που μοιράζεται τις γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία του στην ελληνική κουζίνα, προσθέτοντας τα απαραίτητα «μυρωδικά» στις γευστικές αναζητήσεις της Δέσποινας. Το κάθε ταξίδι τους, μια εμπειρία με συναίσθημα, «μαγικές» εικόνες και εκπλήξεις που καταγράφει ο τηλεοπτικός φακός.

Με τη Δέσποινα Βανδή στη Σκύρο 

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, η Δέσποινα μας ταξιδεύει στην πανέμορφη Σκύρο και μας αποκαλύπτει τα μυστικά του νησιού που ενώνει τις Σποράδες με τις Κυκλάδες. Η βόλτα της Δέσποινας Βανδή στο νησί ξεκινά με τον πιο γλυκό τρόπο από την Πλατεία της Αιώνιας Ποίησης με θέα το Αιγαίο, στη σκιά του αγάλματος του Άγγλου ποιητή Ρούπερτ Μπρούκ, απολαμβάνοντας τοπικές λαδόπιτες και μέλι. Στη συνέχεια η Δέσποινα ανηφορίζει στο περίφημο Κάστρο της Χώρας – ανάκτορο του βασιλιά Λυκομήδη- με θέα που κόβει την ανάσα.

Ο δρόμος προς το Κάστρο περνά μέσα από την αυλή του Μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου, χτισμένο από τον Άγιο Αθανάσιο με την βοήθεια του βυζαντινού αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά. Ο Γέροντας Γερόντιος, ο ηγούμενος και μοναδικός μοναχός της Μονής τα τελευταία 27 χρόνια, υποδέχεται τη Δέσποινα και ξετυλίγει τη συναρπαστική ιστορία της μονής. Στη συνέχεια θα μάθουμε για τα ονομαστά

Σκυριανά ξυλόγλυπτα και η Δέσποινα θα επισκεφτεί το λαογραφικό και εθνολογικό μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς. Οι ντόπιοι ανοίγουν την αγκαλιά τους στη Δέσποινα, που μαθαίνει πώς θερίζουν κι αλωνίζουν την περίφημη τοπική φάβα. Και με τη σειρά του ο αγαπημένος σεφ Βαγγέλης Δρίσκας ετοιμάζει μια γευστικότατα τοπική συνταγή, τους αγαλιποκεφτέδες. Το ταξίδι στη Σκύρο δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς μια θαλασσινή βόλτα ως το νησί – κρυψώνα των πειρατών το Σαρακήνικο.

More info

Το «My Greece» μας ταξιδεύει στις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας μας.

Aν θέλεις να εξερευνήσεις κι εσύ τα πιο όμορφα σημεία της Ελλάδας, παρέα με τη Δέσποινα Βανδή, συντόνισε την τηλεόρασή σου στο OMEGA, κάθε Κυριακή στις 18:10 το απόγευμα! 

MadameLeFo
0