Εμβόλια Γρίπης Α: Έφθασαν κι αρχίζει η διανομή τους

Εμβόλια Γρίπης Α: Ναι, επιτέλους έφθασαν στην Κύπρο… Και όσο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αργεί ακόμα, φρόντισε να πάρεις σειρά για να εμβολιαστείς τουλάχιστον κατά της Γρίπης. Όπως μάθαμε από το Υπουργείο Υγείας, η διανομή των εμβολίων, αρχίζει στις 12 Οκτωβρίου 2020 στους Προσωπικούς Ιατρούς Παιδιών και Ενηλίκων.

Εμβόλια Γρίπης Α

Photo credits: Cottonbro από το Pexels

Όπως μάθαμε από το Υπουργείο Υγείας, ολοκληρώνεται σήμερα η παραλαβή των πρώτων ποσοτήτων εμβολίων Γρίπης Α (32,500 δόσεις). Αυτά τα εμβόλια, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έγινε, θα αρχίσουν να παραδίδονται στους Προσωπικούς Ιατρούς Παιδιών και Ενηλίκων από τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020. Μάλιστα, οι 32,500 δόσεις εμβολίου θα καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών και των ενηλίκων με προτεραιότητα τα άτομα που εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες, στη βάση κατηγοριοποίησης που ετοιμάστηκε σε συνεννόηση με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό, αφού λήφθηκε υπόψη και η πιθανότητα νόσησης των ατόμων σε συνάρτηση με τον ιό SARS-CoV-2.

Εμβόλια Γρίπης Α

Photo credits: Angelo Esslinger από το Pixabay

Εμβόλια Γρίπης Α, τι και πως; 

Σημειώνεται ότι, σε συνεργασία του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας με τους συμβεβλημένους Προσωπικούς Ιατρούς Ενηλίκων και Παιδιάτρους, καταγράφηκαν οι ανάγκες από τον κάθε γιατρό. Έτσι, υπολογίστηκε πως θα διανεμηθούν τα εμβόλια και θα χορηγηθούν στη βάση ιεράρχησης των αναγκών των δικαιούχων κατά την κρίση του ιατρού.

Εμβόλια Γρίπης Α

Photo credits: Karolina Grabowska από το Pexels

Μάθε κι αυτό: Την ευθύνη για την οργάνωση των ραντεβού όσων δικαιούνται να χορηγηθούν οι δόσεις της πρώτης παρτίδας, την έχουν οι Προσωπικοί Ιατροί και οι Παιδίατροι. Και πάντα στη βάση της κατηγοριοποίησης που ετοιμάστηκε. Το Υπουργείο Υγείας μάς προτρέπει όλους να συνεργαστούμε και να ακολουθούμε τις οδηγίες που θα δίνονται από τον Προσωπικό μας Ιατρό. Μάλιστα, θα πρέπει να πηγαίνουμε για εμβολιασμό μόνο εφόσον ειδοποιηθούμε από τον γιατρό μας.

Εμβόλια Γρίπης Α: Η 2η δόση στα τέλη Νοεμβρίου

Εμβόλια Γρίπης Α

Photo credits: Gerd Altmann από το Pixabay

Τέλος, καλό είναι να ξέρεις ότι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να παραληφθούν επιπλέον δόσεις εμβολίων Γρίπης Α. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των εμβολίων θα φθάσει τις 135,000. Τα εμβόλια θα χορηγηθούν στους πολίτες μέσω των Προσωπικών τους Ιατρών. Βεβαίως, θα δοθεί προτεραιότητα στην εμβολιαστική κάλυψη όσων περιλαμβάνονται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

ΠΗΓΗ: PIO https://www.pio.gov.cy/

MadameLeFo
0