«Μαζί για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο»

«Μαζί για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο», αυτό είναι το θέμα ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2020. Σημείωσέ το στην ατζέντα σου, και μάθε πιο κάτω όλες τις λεπτομέρειες. 

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, πραγματοποιείται Ημερίδα με θέμα: «Μαζί για Ένα Καλύτερο Διαδίκτυο». Πότε; Την ερχόμενη Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020, από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 12:00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία. Η Ημερίδα διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε συνεργασία με τη CYTA και την Epic. Την Ημερίδα υποστηρίζουν και οι εταίροι του Ευρωπαϊκού Έργου. Το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου – CΥberSafety και της Εθνικής Στρατηγικής για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά στην Κύπρο.

«Μαζί για Ένα Καλύτερο Διαδίκτυο»

Με σύνθημα «Μαζί για Ένα Καλύτερο Διαδίκτυο» η Ημερίδα, στοχεύει να καλλιεργήσει την υπευθυνότητα, το σεβασμό και την δημιουργική αξιοποίηση του Διαδικτύου στη ζωή μας. Είναι καθήκον όλων, της Πολιτείας, των εκπαιδευτικών, των φορέων λήψης αποφάσεων που ασχολούνται με το Διαδίκτυο, των γονιών, των νέων και των παιδιών, να συνεισφέρουν, ούτως ώστε το Διαδίκτυο να καταστεί ένας καλύτερος και ασφαλέστερος χώρος επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και μάθησης.

 Για μαθητές και όχι μόνον

Η Ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από όλα τα σχολεία της Κύπρου. Η Ημερίδα απευθύνεται και σε εκπαιδευτικούς, γονείς και φορείς χάραξης πολιτικής για το Διαδίκτυο. Τα θέματα που θα συζητηθούν, επικεντρώνονται στις δυνατότητες και τις προκλήσεις του Διαδικτύου. Παράλληλα επικεντρώνονται και στο πώς ο καθένας θα συμβάλει στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου και καλύτερου Διαδικτύου. Σημαντικοί ομιλητές/ομιλήτριες, με εξειδίκευση στο θέμα, θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Τέλος, οι μαθητές, μέσα από έκθεση αφίσας, μπορούν να παρουσιάσουν δράσεις και έργα τους για την ασφαλή και δημιουργική αξιοποίηση του Διαδικτύου.

More info

Εάν ενδιαφέρεσαι μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για την Ημερίδα και να την παρακολουθήσεις ζωντανά, μέσω live streaming, στην ιστοσελίδα https://internetsafety.pi.ac.cy/SID2020

Το επίσημο hashtag της Ημερίδας είναι #SID2020CY

MadameLeFo