Lidl Κύπρου: Είναι δίπλα μας για την ασφάλεια μας

Η Lidl Κύπρου αφού έκανε το τεστ για τον κορωνοϊό στο προσωπικό της σ’ όλες τις πόλεις, με αρνητικό αποτέλεσμα, μας διαβεβαιώνει ότι θα πρέπει νιώθουμε ασφαλείς όταν κάνουμε τις αγορές μας από τα καταστήματά της. Βεβαίως, από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα στους πελάτες και τους εργαζόμενους της. Μάθε τώρα όλα τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας που λήφθηκαν στα καταστήματα, στις αποθήκες και τα γραφεία της.

Με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα η Lidl Κύπρου από την έναρξη της πανδημίας έθεσε τις προτεραιότητες της. Πρώτα απ’ όλα, φρόντισε για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος προς όλους τους εργαζόμενους της αλλά και τους πελάτες της. Στόχος της; Η ασφάλεια όλων μας, αλλά και η αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19.

Δες εδώ το νέο τηλεοπτικό φιλμάκι της Lidl Κύπρου

 

Τα μέτρα που λήφθησαν στη Lidl Κύπρου

Lidl ΚύπρουΣτην κατεύθυνση αυτή, η Lidl Κύπρου εφάρμοσε έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα. Παράλληλα, προχώρησε σε πρόσθετες πρωτοβουλίες για την προάσπιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, των συνεργατών και των πελατών της.

Από τις αρχές Μαρτίου με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα προχώρησε στις ακόλουθες ενέργειες  με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα, η Lidl Κύπρου έδρασε ως εξής:

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Εξασφαλίσαμε και ενισχύσαμε την τήρηση των μέτρων ασφαλείας που συστήνει η Κυβέρνηση με ενημερωτικές σημάνσεις σε όλους τους χώρους. Τοποθετήσαμε προσωπικό ασφαλείας στις εισόδους των καταστημάτων μας για ορθή καταμέτρηση και ενημέρωση.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Τοποθετήσαμε επιπλέον σταθμούς αντισηψίας χεριών στους χώρους των καταστημάτων και προχωρήσαμε σε συχνό καθαρισμό καίριων σημείων.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Χορηγήσαμε γάντια και μάσκες στους εργαζόμενους μας και εφοδιάσαμε τους πελάτες μας με γάντια μιας χρήσης.

Lidl Κύπρου

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Εγκαταστήσαμε ειδικά προστατευτικά διαχωριστικά από plexiglass στα ταμεία για επιπλέον προστασία των πελατών και των εργαζομένων μας.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Είχαμε τη πρωτοβουλία από τις 19 Μαρτίου για τη χρονική ζώνη αγορών κατά προτεραιότητα με στόχο να διευκολύνει την καλύτερη πρόσβαση καταναλωτών ηλικίας άνω των 65 ετών καθώς και ΑμεΑ στα καταστήματά μας.Lidl Κύπρου

Για τους εργαζόμενους της 

Όσον αφορά στην ασφάλεια των εργαζομένων προχώρησε άμεσα στις πιο κάτω ενέργειες:

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου διενεργήσαμε διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις για κορωνοϊό και παρείχαμε όλες τις διευκολύνσεις στο προσωπικό μας για να συμμετέχει στα διαγνωστικά τεστ σε όλες τις πόλεις. Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και στα 17 καταστήματά μας, αποτέλεσμα που αφορά το σύνολο των εργαζομένων μας μέχρι και τις 28.04.2020.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Ενεργοποιήσαμε στις εγκαταστάσεις μας θερμοκάμερα για τον περιορισμό της διάδοσής και της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Φροντίσαμε για την καθημερινή ενημέρωση των εργαζομένων μέσω συστήματος εσωτερικής επικοινωνίας και του εταιρικού application αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης και τρόπους διαφύλαξης της υγιεινής και της ασφάλειάς τους.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Εξασφαλίσαμε πρόσβαση σε 24ωρη Τηλεφωνική Γραμμή Συμβουλευτικής Υποστήριξης για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους για απεριόριστη υποστήριξη από εξειδικευμένους συμβούλους δωρεάν.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Δώσαμε την δυνατότητα στους εργαζόμενους των γραφείων να εργαστούν με τηλεργασία έτσι ώστε να νιώθουν ασφαλής και να μειώσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους, όπως ακριβώς ήταν και οι συστάσεις των ειδικών, συμβάλλοντας στην μείωση της μετάδοσης του ιού.

Επιβράβευση των υπαλλήλων από τη Διοίκηση  

Η διοίκηση της Lidl Κύπρου ως ελάχιστο ευχαριστώ προς τους ανθρώπους της προχώρησε παράλληλα στην παροχή έκτακτου bonus €200.000 για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες.

Lidl Κύπρου

Σπύρος Κονδύλης, ο Γενικός Διευθυντής της Lidl Κύπρου

«Σε συνθήκες απαιτητικές και πρωτόγνωρες για τα μέχρι τώρα δεδομένα μας η οικογένεια της Lidl ανέδειξε για άλλη μια φορά τη συλλογικότητα με καθολική συμμετοχή στις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν. Στην Lidl Κύπρου οι άνθρωποί μας είναι οι δικοί μας ήρωες που ξεπέρασαν τον εαυτό τους, δίνοντας καθημερινά μαθήματα ομαδικότητας και προσφοράς», δήλωσε ο Σπύρος Κονδύλης –  Γενικός Διευθυντής της Lidl Κύπρου.

Στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο η Lidl Κύπρου θα συνεχίσει, όπως εδώ και 10 χρόνια, να βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές ενεργώντας συλλογικά και με αλληλεγγύη.

 

Μάθε περισσότερα στο site και τα social media της 

https://corporate.lidl.com.cy    

www.facebook.com/lidlcy 

www.instagram.com/lidl_cyprus  

www.twitter.com/Lidl_Cyprus_

www.linkedin.com/company/lidl-cyprus

 

MadameLeFo
0