Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά: Ευκαιρία να μάθεις τα πάντα…

Το Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά [Center for Talented Youth (CTY) Greece] του Κολλεγίου Ανατόλια παρουσιάζει έναν καινούριο συναρπαστικό κόσμο γνώσης. Η ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας (The English School), το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, με την ευγενική χορηγία της Lidl Cyprus.

Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά

Η ημέρα γνωριμίας με το Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά [Center for Talented Youth (CTY) Greece] θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, από τις 9:30 το πρωί, μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, στην Αγγλική Σχολή, στη Λευκωσία. Απευθύνεται σε μαθητές από Ε΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας, οι μαθητές θα πάρουν μια γεύση από τα μαθήματα που προσφέρονται στο CTY Greece. Κι έτσι θα εξερευνήσουν έναν συναρπαστικό κόσμο απόκτησης γνώσης μέσα από πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και νέες εμπειρίες μάθησης.Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά

  • Οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ Δημοτικού θα παρακολουθήσουν στα ελληνικά ένα από δύο μαθήματα Νανοτεχνολογία: Μικρόκοσμοι εν Δράσει! και Ο Συναρπαστικός Κόσμος των Πιθανοτήτων.Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά
  • Οι μαθητές από Α΄ Γυμνασίου έως και Γ΄ Γυμνασίου θα παρακολουθήσουν στα αγγλικά ένα από τα δύο μαθήματα Principles of Engineering και Introduction to Biomedical Sciences.

Ανοιχτή εκδήλωση γνωριμίας

Κέντρο για Ταλαντούχα ΠαιδιάΗ εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως αν έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις του CTY Greece. Αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσει ένας μαθητής  τον τρόπο μάθησης στο ξεχωριστό αυτό πρόγραμμα.  Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Βέβαια, για να παραβρεθείτε είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής έως τις 19 Νοεμβρίου 2019 στο http://bit.ly/CTYGreece-Nicosia Αμέσως μετά την έναρξη των μαθημάτων, θα ακολουθήσει ενημέρωση των γονέων που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τα προγράμματα του CTY Greece. 

Tι εστί CTY Greece

Κέντρο για Ταλαντούχα ΠαιδιάΤο CTY Greece ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 στο Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Μέχρι σήμερα έχει προσφέρει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα – θερινά, διαδικτυακά (online) και Σαββατοκυριάκου- μέσα από πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας, σε περισσότερους από 5.000 μαθητές με ιδιαίτερες ακαδημαϊκές δεξιότητες από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά & οι υποστηρικτές του

Το Κέντρο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας. Είναι μέλος του European Council for High Ability (ECHA). Σύμβουλός του είναι το Center for Talented Youth του διεθνούς φήμης Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Μεγάλοι δωρητές είναι ο Όμιλος Eurobank και η εταιρία Lidl Ελλάς. Δωρητές είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, η Intrasoft International, και η Star Bulk Carriers Corp. Χορηγός αερομεταφορών είναι η AEGEAN Airlines.Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά

Προκειμένου να συμμετέχει ένας μαθητής στα προγράμματα αυτά, πρέπει να λάβει μέρος σε ειδικά σχεδιασμένες εξετάσεις. Για τις εξετάσεις δεν χρειάζεται προετοιμασία και φέτος θα διεξαχθούν σε 12 πόλεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Οι εξετάσεις στην Κύπρο θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο του 2020 στη Λευκωσία και στη Λεμεσό.

Υποτροφίες για τους μαθητές της Κύπρου

Από το 2013 και μέχρι σήμερα 624 μαθητές από την Κύπρο έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις του Κέντρου, ενώ 122 μαθητές παρακολούθησαν τα προγράμματά του σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Από αυτούς, 67 μαθητές συμμετείχαν στα θερινά προγράμματα και σε 28 παιδιά χορηγήθηκαν υποτροφίες. To CTY Greece εξασφάλισε από τους υποστηρικτές του συγκεκριμένους χρηματικούς πόρους. Πόροι που αντιστοιχούν σε σημαντικό αριθμό υποτροφιών για τα θερινά προγράμματα με βάση την απόδοση στις εξετάσεις του CTY Greece και τα οικονομικά κριτήρια.  Η Lidl Cyprus, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στηρίζει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το CTY Greece. Προσφέρει μάλιστα υποτροφίες που θα καλύψουν το κόστος συμμετοχής 20 τουλάχιστον μαθητών από την Κύπρο για τα θερινά προγράμματα του CTY Greece.

More info

Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά, στο τηλ. 0030 2310 398 253. Μπορείτε επίσης να στείλετε email στη διεύθυνση cty@anatolia.edu.gr. Τέλος, θα εξερευνήσετε το site http://www.cty-greece.gr

 

 

MadameLeFo