Η δενδροφύτευση γίνεται οικογενειακή υπόθεση…

Η δενδροφύτευση γίνεται οικογενειακή υπόθεση… Γι’ αυτό, το επόμενο σαββατοκύριακο φρόντισε να έχεις χρόνο… Φύτεψε κι εσύ ένα δεντράκι… μπορείς! Ναι, είναι σημαντικό να εμπλουτίσουμε τους χώρους μας, τον κήπο μας, την αυλή μας… Και άλλο τόσο σημαντικό να θυμόμαστε τον πολύπλευρο ρόλο του δέντρου αλλά και την ανάγκη προστασίας και επέκτασης του πρασίνου. Το Τμήμα Δασών προφέρει δωρεάν δενδρύλλια για να τα φυτέψεις όπου κρίνεις καλύτερο. Κάνε scroll πιο κάτω και θα βρεις όλες τις λεπτομέρειες. 

δενδροφύτευση

ΦΩΤΟ: Λένα Τσουκαλά

Χιλιάδες δωρεάν δενδρύλλια, θάμνους και αρωματικά φυτά θα παραχωρήσει το Τμήμα Δασών σε οικογένειες που θέλουν να εμπλουτίσουν ή να ανανεώσουν τους κήπους τους, ενόψει και της εισόδου της Άνοιξης. Πώς και πότε θα γίνει η διάθεση των δενδρυλλίων; Μάθε πιο κάτω…

Η δενδροφύτευση & ο πολύπλευρος ρόλος του δέντρου

Photo Credits: Neslihan Gunaydin από το Unsplash

Με αυτή την δράση, το Τμήμα Δασών θέλει να υπενθυμίσει σε όλους, και ιδιαίτερα στα παιδιά, τον πολύπλευρο ρόλο του δέντρου αλλά και την ανάγκη προστασίας και επέκτασης του πρασίνου, κάτι που τις προηγούμενες χρονιές γινόταν μέσω των καθιερωμένων εκδηλώσεων για τη Γιορτή του Δέντρου.

Δενδροφύτευση με τα παιδιά σου…

Ωστόσο, επειδή οι δράσεις αυτές δεν υλοποιήθηκαν φέτος λόγω της πανδημίας, η οικογενειακή δενδροφύτευση θα δώσει σε γονείς και παιδιά την ευκαιρία να μοιραστούν μια δημιουργική δραστηριότητα, να καλλωπίσουν τις αυλές τους και παράλληλα να φροντίσουν το περιβάλλον.

Foto Credits: FreeGreatPicture.com

Τα δενδρύλλια που θα διαθέσει το Τμήμα Δασών για τον σκοπό αυτό, θα είναι κατάλληλα για φύτευση σε κήπους ή σε χώρο επιλογής της κάθε οικογένειας. Eννοείται πως αναμένεται ότι θα τους παρέχεις την κατάλληλη φροντίδα για την επιτυχή εγκατάσταση και ανάπτυξή τους.

Η παραχώρηση των δενδρυλλίων θα γίνει ως εξής:

Photo credits: Photo by CDC on Unsplash

­[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Σε κάθε οικογένεια θα παραχωρούνται τρία δενδρύλλια.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Στις οικογένειες που θα προσέρχονται με τα παιδιά τους, θα παραχωρείται επιπρόσθετα ένα δενδρύλλιο για κάθε παιδί.

δενδροφύτευση

ΦΩΤΟ: Λένα Τσουκαλά

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Για την παραλαβή των δενδρυλλίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν μήνυμα στο 8998, επιλέγοντας τη δραστηριότητα 8.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Η παραχώρηση των δενδρυλλίων, όπως είπαμε και πιο πάνω, θα γίνει το Σάββατο 13 Μαρτίου, από τις 10:00 μέχρι και τις 13:00.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Η παράδοση των δενδρυλλίων θα γίνεται κατευθείαν στα οχήματα των ενδιαφερομένων (drive through), από λειτουργούς του Τμήματος Δασών στα  σημεία που θα βρεις πιο κάτω.

δενδροφύτευση

ΦΩΤΟ: Λένα Τσουκαλά

ΧΩΡΟΙ  ΔΙΑΘΕΣΗΣ 

Λευκωσία

(α) Φυτώριο του Τμήματος Δασών στην Αθαλάσσα.

(β) Κεντρικά γραφεία του Τμήματος Δασών (Λουκή Ακρίτα 26 – Άγιος Ανδρέας – Λευκωσία), δίπλα στο κολυμβητήριο Λευκωσίας.

Λεμεσός

Φυτώριο του Τμήματος Δασών στο Φασούρι.

Ορεινές Κοινότητες Τροόδους

Φυτώριο του Δασικού Σταθμού Πλατανιών.

Λάρνακα

Δασικός Σταθμός Λάρνακας (Φανερωμένης 60 – Λάρνακα).

Πάφος

(α) Δασικός Σταθμός Γεροσκήπου (Πλούτωνος 1 – Πάφος).

(β) Δασικός Σταθμός Γιαλιάς.

Αμμόχωστος

Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Κάβο Γκρέκο.

δενδροφύτευση

ΦΩΤΟ: Λένα Τσουκαλά

ΠΗΓΗ: ΓΤΠ

More info 

Βρες περισσότερες πληροφορίες στο https://www.facebook.com/DepartmentOfForests/

και στο http://www.moa.gov.cy/moa/fd/fd.nsf/index_gr/index_gr?opendocument

MadameLeFo
0