Η «Αροδαφνούσα» τιμά τη γυναίκα

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», γυναίκες ασθενείς που εξυπηρετούνται από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου έλαβαν ένα όμορφο δώρο αγάπης και φροντίδας. Μάθε περισσότερα πιο κάτω ⇓

Με την ευγενική συμβολή των φοιτητριών του Τμήματος Αισθητικής και του Τμήματος Κομμωτικής του CDA College, η καφετέρια στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» μετατράπηκε σε χώρο περιποίησης. Έτσι, οι ασθενείς δέχθηκαν θεραπείες χεριών, μακιγιάζ, μασάζ, περιποιήσεις μαλλιών και νυχιών. Φεύγοντας, οι Λειτουργοί της Υπηρεσίας Κοινωνικής Στήριξης του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου τις αποχαιρέτισαν με πανέμορφες ανοιξιάτικες τουλίπες, ευγενική δωρεά της Floralink.

«Σήμερα επιλέξαμε να τιμήσουμε τις γυναίκες με ένα συμβολικό δώρο φροντίδας. Αφιερώνουμε τη μέρα σε όλες τις γυναίκες και στέλνουμε μήνυμα ελπίδας και προσφοράς. Στόχος της Υπηρεσίας Κοινωνικής Στήριξης του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου είναι να βρίσκεται δίπλα στα άτομα με εμπειρία καρκίνου σε κάθε στάδιο της ασθένειας τους. H Υπηρεσία μας παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης και προγράμματα προς ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους. Οι κοινωνικοί λειτουργοί εξετάζουν  και αξιολογούν τα αιτήματα των ασθενών, συμβουλεύουν και καθοδηγούν. Όταν και εφόσον κριθεί απαραίτητο, παραπέμπουν στα αρμόδια τμήματα και φορείς του κράτους και της κοινότητας», ανέφερε η Χριστίνα Νικολάου, Κοινωνική Λειτουργός στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου.

Η Υπηρεσία Κοινωνικής Στήριξης του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου προσφέρεται σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου, στα διάφορα ογκολογικά κέντρα, ιδρύματα, άλλα νοσηλευτήρια ή και στα σπίτια των ασθενών σε όλες τις πόλεις και χωριά. Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις δωρεάν υπηρεσίες Υποστηρικτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.anticancersociety.org.cy.

More info

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε  συνανθρώπους μας που τους άγγιξε ο καρκίνος για περισσότερα από 50 χρόνια. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν ενδονοσοκομειακή περίθαλψη ασθενών και παροχή υπηρεσιών σε εξωτερικούς ασθενείς στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία, υπηρεσίες ημερήσιας νοσηλείας στο «Ευαγόρειο» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας στη Λεμεσό, κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα ασθενών παγκύπρια και σε 24ωρη βάση στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού, ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική στήριξη ασθενών και μελών των οικογενειών τους, υπηρεσίες φυσιοθεραπείας και χειρισμού λεμφοιδήματος, αρωματοθεραπεία, όπως επίσης και καθημερινή μεταφορά ασθενών από τις πόλεις τους στα ογκολογικά κέντρα σε Λευκωσία και Λεμεσό. Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν σε όλους τους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας ανεξάρτητα από την κοινωνικό-οικονομική κατάσταση του ασθενή, την καταγωγή ή το θρήσκευμά του.

MadameLeFo