Φυσικό Περιβάλλον: Παρεμβάσεις και Επιπτώσεις

Στο πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (στις 5 Ιουνίου), ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Φυσικό Περιβάλλον: Παρεμβάσεις και Επιπτώσεις», την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, στις 20:00.

Φυσικό Περιβάλλον

Photo credits: Λένα Τσουκαλά

Σε ακόμη ένα επεισόδιο του #YouthCast θα γίνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που ασχολούνται με το περιβάλλον, σχετικά με το τι εννοούμε με τον όρο «φυσικό περιβάλλον»,  την κατάσταση του περιβάλλοντος σήμερα στην Κύπρο, τις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων του ανθρώπου, την πράσινη οικονομία, το ρόλο που συντελεί η κοινωνία των πολιτών πάνω στα περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά και ο ρόλος του ίδιου του κράτους πάνω στα εν λόγω θέματα.

Φυσικό Περιβάλλον

Photo credits: Λένα Τσουκαλά

Στόχος της συζήτησης είναι η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού στη σημασία της ανθρώπινης επίδρασης στο περιβάλλον και των αρνητικών επιπτώσεων που μπορεί αυτή να έχει, ενώ παράλληλα θα αναφερθούν εναλλακτικοί τρόποι ανάπτυξης ώστε να διαφυλαχθεί η περιβαλλοντική κληρονομιά.

Στη ζωντανή συζήτηση θα συμμετάσχουν οι Βασιλική Αναστάση (Λειτουργός Περιβαλλοντικής Πολιτικής, BirdLife Cyprus), Λεύκιος Σεργίδης (Εκτελεστικός Διευθυντής του Terra Cypria), Ευφροσύνη Αντωνίου (Συντονίστρια Προγραμμάτων, Φίλοι της Γης Κύπρου) και Δρ. Μιχάλης Λοϊζίδης (Χημικός Μηχανικός / Μηχανικός Περιβάλλοντος, ΑΚΤΗ Κέντρο Μελετών και Έρευνας). Συντονίζει ο βιολόγος Δρ. Κωνσταντίνος Κουνναμάς.

More info

Την συζήτηση μπορείς να την παρακολουθήσεις ζωντανά μέσω των σελίδων των ΟΝΕΚ/Κέντρων Πληροφόρησης Νέων στο Facebook. Όλα τα επεισόδια του #YouthCast μπορείς να τα βρείς στο κανάλι του στο Spotify.

Φυσικό Περιβάλλον

Photo credits: Λένα Τσουκαλά

MadameLeFo
0