Φτιάχνουμε Χαρταετούς με τη Λήδρα και τον Λέδρο

Φτιάχνουμε Χαρταετούς; Μα πώς; Καταρχήν, θα τους φτιάξουμε με τα παιδιά μας και  παρέα με τη Λήδρα και τον Λέδρο! Μιλάμε για την Εκπαιδευτική Δραστηριότητα που οργανώνει το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας για οικογένειες με παιδιά… Κι αν έχεις παιδιά, σημείωσέ το στην ατζέντα σου αμέσως… Μάθε πιο κάτω όλες τις λεπτομέρειες.

Ψάχνεις για δημιουργικές στιγμές παρέα με τα παιδιά σου, για τα Σαββατοκύριακα; Ε, λοιπόν, σου βρήκαμε την πιο εντυπωσιακή ιδέα για το ερχόμενο Σάββατο! Έχουμε και λέμε: Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας σε συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό – Κλάδο Λευκωσίας, διοργανώνει για ακόμη μια χρονιά την εκπαιδευτική δραστηριότητα για οικογένειες με παιδιά «Φτιάχνουμε Χαρταετούς με τη Λήδρα και τον Λέδρο». Επομένως, αν είστε γιαγιάδες, παππούδες, και γονείς, πάρτε τα παιδιά σας για να συμμετάσχετε στην αναβίωση του παραδοσιακού πετασιού (χαρταετού). Πότε; Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στις 14:30 το απόγευμα. Πού; Μα ασφαλώς, στους χώρους του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας.

Φτιάχνουμε Χαρταετούς…

Η ομάδα του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας συγκέντρωσε πολύτιμες γνώσεις, παλιές τεχνικές και παραδοσιακά υλικά… Κι έτσι θα βοηθήσει τους μεγάλους να θυμηθούν και θα διδάξουν και τους μικρούς να μάθουν και να διασκεδάσουν. Χρωματιστά χαρτιά, κόλλες, ψαλίδια, κέφι και φαντασία είναι αρκετά για την αναβίωση του παραδοσιακού αυτού παιχνιδιού. Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν συλλογικά και με την καθοδήγηση του έμπειρου προσωπικού του Μουσείου, θα κατασκευάσουν το δικό τους χαρταετό για την Καθαρά Δευτέρα, που φέτος είναι στις 2 Μαρτίου.

Φτιάχνουμε Χαρταετούς… Πόσο και γιατί…

Με συμμετοχή €20 ανά οικογένεια (στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα υλικά για την κατασκευή ενός χαρταετού), το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας και όλοι όσοι θα συμμετάσχουν θα στηρίξουν το ανθρωπιστικό έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού – Κλάδου Λευκωσίας, ενώ παράλληλα θα αγκαλιάσουμε τις παραδόσεις και την ιστορία του τόπου μας.

More info

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείς να τηλεφωνήσεις στο 22661475 (εσωτ. 106 και 110) ή να στείλεις email στο education@leventismuseum.org.cy Έχε υπόψη σου ότι επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Φτιάχνουμε Χαρταετούς… D.I.Y.

Οι οικογένειες που δεν θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στην Εκπαιδευτική Δραστηριότητα του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας θα μπορούν να προμηθευτούν Εργαλειο-πακέτα / D.I.Y. Αυτά τα πακέτα συμπεριλαμβάνουν όλα τα υλικά και οδηγίες, για να φτιάξουν μόνοι τους τον Χαρταετό τους! Τα Εργαλειο-πακέτα / D.I.Y. θα διατίθενται στην τιμή των €15 (η τιμή περιλαμβάνει υλικά για την κατασκευή ενός χαρταετού) και θα πωλούνται στα γραφεία του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού -Κλάδου Λευκωσίας από τη Δευτέρα 24 έως και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020. Υπόψην: Ο αριθμός των Εργαλειο-πακέτων / D.I.Y. είναι περιορισμένος. Για πληροφορίες: 22664988, Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός – Κλάδος Λευκωσίας.

Φτιάχνουμε Χαρταετούς… με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

Όλα τα έσοδα από την Εκπαιδευτική Δραστηριότητα του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας, αλλά και από την πώληση των Εργαλείο-πακέτων / D.I.Y. θα διατεθούν για τη δράση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού – Κλάδου Λευκωσίας, που στηρίζει ευάλωτα άτομα για την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών τους εξόδων.

Χορηγοί: Appios Communications, Coca-Cola HBC Cyprus και Lithofit Quality Printers

Με τη στήριξη: Σύνδεσμος Φίλων Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας και Λεβεντείου Πινακοθήκης

 Extra info

Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας βρίσκεται στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, στην οδό Ιπποκράτους στη Λαϊκή Γειτονία.

Μάθε περισσότερες πληροφορίες για το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας κάνοντας κλικ στην ιστοσελίδα του leventismuseum.org.cy

 

Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο, η καρδιά της Λευκωσίας

 

 

 

 

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0