Έτσι θα εξισορροπήσεις τη δουλειά με την οικογενειακή ζωή

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, η έναρξη της σχολικής χρονιάς φέρνει μια σχετική αναστάτωση στο σπίτι. Η ισορροπία εργασίας και οικογενειακής ζωής έχει τις δικές της απαιτήσεις. Μάθε πιο κάτω όλους τους τρόπους για να εξισορροπήσεις τις υποχρεώσεις σου τόσο στη δουλειά, όσο και στο σπίτι σου. 

Το καλοκαίρι έφυγε και αισίως ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά. Όπως εσύ, έτσι και οι περισσότεροι γονείς αντιμετωπίζετε την πρόκληση της ισορροπίας μεταξύ της εργασίας και της οικογενειακής ζωής. Η εναρκτήρια περίοδος του σχολικού έτους φέρνει μια πληθώρα αναστατώσεων, αφού οι απαιτήσεις είναι πάρα πολλές. Ωστόσο, με τη σωστή προετοιμασία και διαχείριση, μπορείς να διατηρήσεις μια υγιή ισορροπία που θα ευνοεί κι εσένα και όλα τα μέλη της οικογένειάς σου.

Πολύτιμες συμβουλές

Κάνε scroll γιατί πιο κάτω θα βρεις μερικές πολύτιμες συμβουλές για το πώς θα καταφέρεις να διαχειριστείς τις υποχρεώσεις της δουλειάς σου, αλλά και της οικογενειακής ζωής σου κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς.

♦ Οργάνωσε το χρόνο σου: Δημιούργησε ένα ωράριο που να σου επιτρέπει να διαθέτεις αρκετό χρόνο τόσο για την εργασία όσο και για την οικογένεια. Προσπάθησε να τηρείς αυτό το ωράριο όσο το δυνατόν με περισσότερη συνέπεια.♦ Συνεργασία με τον σύντροφό σου: Εάν έχεις σύντροφο, συζήτησε τις ανάγκες και τις ευθύνες του καθενός και προσπαθήστε να βρείτε τρόπους να συνεργαστείτε για να έχετε επιτυχία στην διαχείριση των κοινών υποχρεώσεών σας.

♦ Ενθαρρύνετε την αυτονομία των παιδιών: Διδάξτε στα παιδιά σας την έννοια της αυτονομίας και της οργάνωσης, ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται τον χρόνο τους και να φέρνουν εις πέρας όλα τα καθήκοντά τους.

♦ Ενισχύστε την επικοινωνία: Είναι σημαντικό να είστε ανοικτοί και ειλικρινείς στην επικοινωνία με τα παιδιά σας. Ρωτήστε τα για το πως πέρασαν την ημέρα τους και φροντίστε να σας εμπιστεύονται για να σας λένε όλες τις ανησυχίες τους.♦ Διατηρήστε την υγεία σας: Μην αμελείτε την υγεία σας. Γι’ αυτό θα πρέπει να φροντίζετε την υγεία του οργανισμού σας, καθώς η εναρκτήρια περίοδος της σχολικής χρονιάς είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Καλή διατροφή, άσκηση και ύπνος είναι απαραίτητα για να διατηρήσετε στο φουλ την ενέργειά σας.♦ Ζητήστε βοήθεια: Εάν νιώθετε ότι η πίεση είναι υπερβολική, μην φοβηθείτε να ζητήσετε βοήθεια από την οικογένεια και τους φίλους σας, και ενδεχομένως από τους ειδικούς όπως ψυχολόγους ή συμβούλους ψυχικής υγείας.Η εναρκτήρια περίοδος της σχολικής χρονιάς μπορεί να είναι προκλητική, αλλά με τη σωστή διαχείριση και την υποστήριξη της οικογένειάς σας, μπορείτε να βρείτε την ισορροπία μεταξύ της εργασίας και της οικογενειακής ζωής. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η οικογένειά σας είναι η προτεραιότητά σας και ότι μπορείτε να βρείτε τρόπους να απολαύσετε αυτήν την περίοδο παρά την πίεση που προκαλεί.

 

MadameLeFo