Έφη Σπύρου, My Finest Fabulous and Amazing Math Book 

Η καταξιωμένη Κύπρια εικαστικός Έφη Σπύρου παρουσιάζει το έργο της “My Finest Fabulous and Amazing Math Book” στο  διεθνές Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής του Λονδίνου 2021 (LFA). Μάθε όλες τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες πιο κάτω.

Έφη Σπύρου

Η Έφη Σπύρου, η Κύπρια εικαστικός με την οπτικοακουστική εγκατάσταση της «My Finest Fabulous and Amazing Math Book»  παρουσιάζεται στην πρώτη επίσημη συμμετοχή της Κύπρου στο διεθνές Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής του Λονδίνου 2021 (LFA).

Όλα αυτά βέβαια, έγιναν πραγματικότητα, χάρη στη στήριξη που έλαβε η Έφη Σπύρου από την Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Έφη Σπύρου

Έτσι τώρα παρουσιάζεται η πρώτη επίσημη συμμετοχή της Κύπρου στο διεθνές Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής του Λονδίνου 2021 (LFA). Έργο που θα παρουσιαστεί; Είναι η οπτικοακουστική εγκατάσταση της εικαστικού Έφης Σπύρου «My Finest Fabulous and Amazing Math Book», υπό την επιμέλεια του Μάριου Ψαρά. Και όλα έγιναν σε συνεργασία με το ερευνητικό πρόγραμμα Diversity+Inclusivity by Design της Σχολής Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Greenwich.

Έφη Σπύρου και η οπτικοακουστική εγκατάσταση  της

Έφη ΣπύρουΗ ιδέα… Όπως μας είχε πει πρόσφατα στη συνέντευξή της η ίδια η Έφη, αυτή τη φορά η οπτικοακουστική εγκατάσταση της εστιάζει στην πολιτική οικονομία του γυναικείου σώματος στον χώρο της μόδας και του έργου τέχνης στους οίκους δημοπρασιών. Η εμπειρία της αέναης καταγραφής των διαστάσεων του σώματος από την επιτυχημένη καριέρα της εικαστικού ως μοντέλου αντανακλά – μέσω της αυτό-αναφορικής εγκατάστασης – τις διαδικασίες συνεχούς αξιολόγησης, εκτιμήσεων και εμπορευματοποίησης στην αγορά τέχνης.

Έφη ΣπύρουΗ μόδα συναντά την τέχνη και την αρχιτεκτονική, ρίχνοντας φως σε χώρους όπου η τέχνη και το γυναικείο σώμα διαρκώς καταμετρούνται, αξιολογούνται, εξετάζονται, πωλούνται, ή εν αντιθέσει εκτιμώνται και προστατεύονται.

Έφη ΣπύρουΗ εγκατάσταση αποτελείται από δύο ξεχωριστά βίντεο: μια σεκάνς από κινήσεις χεριών που μιμούνται το νοηματικό αριθμητικό σύστημα που χρησιμοποιείται στις δημοπρασίες, και ένα πλάνο ενός γλυπτού κουστουμιού κατασκευασμένου από μετροταινίες. Το οπτικό υλικό συνοδεύεται από ένα υπόκωφο ακουστικό ποίημα, στο οποίο επαναλαμβάνονται αριθμοί και οδηγίες.

Η εγκατάσταση θα είναι υβριδική 

Έφη Σπύρου

  • Ζωντανά, μέσω τεχνολογίας χαρτογραφημένης προβολής (video mapping) των βίντεο πάνω στην πρόσοψη ενός από τα πιο αναγνωρίσιμα κτίρια στο Λονδίνο, το King William Court στο Greenwich, το οποίο ανήκει στο κτιριακό συγκρότημα Old Royal Naval College του πανεπιστημίου Greenwich. Το συγκρότημα συγκαταλέγεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, ενώ αποτελεί ένα από τους πλέον κινηματογραφημένους χώρους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Διαδικτυακά, στην επίσημη ιστοσελίδα του LFA.

 

Διεύθυνση ζωντανής εγκατάστασης 

The University of Greenwich

King William Court

Old Royal Naval College Park Row,

Greenwich, London SE10 9LS

29 Ιουνίου 2021
20:00 -22:00 (BST)

και διαδικτυακά μεταξύ 1-30 Ιουνίου στη διεύθυνση:
www.londonfestivalofarchitecture.org/

Ταυτότητα εγκατάστασης 

Ιδέα, εκτέλεση και σκηνοθεσία Έφη Σπύρου

Επιμέλεια Μάριος Ψαράς

Κινηματογράφηση και φωτογράφηση: Flor De Maria Hidalgo Pintado, Jose C Goncalves Pedrosa

Μοντάζ: Μάνος Γεωργακόπουλος

Επιπρόσθετα κείμενα: Αντώνης Παπαγγελόπουλος

Φωτογραφία: Μαρία Σιόρμπα

Σχεδιασμός: Γιάννης Μάντζαρης

Μακιγιάζ: Γιάννης Σίσκος

 

Παραγωγή

Δρ Μάριος Ψαράς (Πολιτιστικό Τμήμα Ύπατης Αρμοστείας Κύπρου στο ΗΒ)

Δρ Αναστάσιος Μαραγιάννης, Εμμανουήλ Κανέλλος (d+iD research lab – University of Greenwich).

Επίσημη συμμετοχή στο London Festival of Architecture

https://www.londonfestivalofarchitecture.org/event/my-finest-fabulous-and-amazing-math-book/?mc_cid=bc0ea6bc8c&mc_eid=UNIQID

 

Learn more

Ποια είναι η Έφη Σπύρου

Φωτογραφία: Nikolas Louka

Έφη Σπύρου είναι εικαστικός. H δουλειά της παρουσιάζεται στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό συμμετέχοντας σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις από το 2007. Το έργο της βρίσκεται σε ιδιωτικές και κρατικές συλλογές παγκοσμίως.  Η Έφη έχει βραβευθεί για το εικαστικό της έργο, με το βραβείο των νέων καλλιτεχνών από την Εθνική Τράπεζα “175th Anniversary of National Bank of Greece” 2017.

Πρόσφατα πραγματοποίησε την εικαστική αστική δράση “ART SCENE CRIME SOON” (Απρίλιος-Μάιος 2020) στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τρεις πόλεις της Κύπρου και τον Ιούνιο του 2020 εγκαινίασε την τρίτη της ατομική έκθεση με τίτλο “MY FINEST FABULOUS AND AMAZING MATH BOOK”, στην Αθήνα.

Η Έφη είναι εμπνευστής και ιδρύτρια της καλλιτεχνικής μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας RUNONART για την ανάδειξη και προβολή του Κυπριακού και Ελληνικού καλλιτεχνικού έργου στο ευρύ κοινό εντός και εκτός συνόρων.

Από το 1996  ζει και εργάζεται σε διαφορετικές πόλεις ανά τον κόσμο. Στην παρούσα φάση εδρεύει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

Διάβασε εδώ τη συνέντευξη της Έφης Σπύρου στο MadameLeFo για το έργο της «Μαύρες χρυσές νιφάδες» που εκτίθεται στη Λεβέντειο Πινακοθήκη μέχρι τις 27 Ιουνίου

Οι «Μαύρες χρυσές νιφάδες»  της Έφης Σπύρου είναι εδώ…

 

MadameLeFo
0