E-HCert: Μάθε τα πάντα για τη νέα εφαρμογή

Με τη νέα εφαρμογή EHCert (EHealth Certificate) καταχωρούνται ψηφιακά και με αδιαπέραστη ασφάλεια όλα τα αρχεία του ιατρικού μας φακέλου. Βρες τώρα όλες τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. 

 

Από τον Ιανουάριο 2021, η εταιρία iDante ανακοίνωσε τη λειτουργία της εφαρμογής της, EHealth Certificate (EHCert) στο Mediterranean Hospital και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Στόχος της iDante είναι, όλες οι ιατρικές εργαστηριακές εξετάσεις ασθενών, ρουτίνας και άλλες, συμπεριλαμβανομένου και του Covid-19 αλλά και του εμβολιασμού, να καταχωρούνται με ασφάλεια και αμεσότητα στην εφαρμογή EHCert εξυπηρετώντας περισσότερους από 100.000 ασθενείς τον χρόνο.

Ο COVID-19 μας έχει δείξει ότι η ψηφιακή εποχή είναι απαραίτητο στοιχείο για την πλήρη αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας στο προσεχές μέλλον.

Η εταιρεία i-Dante συνεργάστηκε με την εταιρεία VeChain, με στόχο την αναμόρφωση των συστημάτων Υγείας της Ευρώπης στη ψηφιακή εποχή, αξιοποιώντας την τεχνολογία public Blockchain και δημιουργώντας μια έξυπνη εφαρμογή, που καταγράφει και αρχειοθετεί με αδιαπέραστη προστασία, με εχεμύθεια και εγκυρότητα, το ιατρικό φάκελο των ασθενών. Μέσω της εφαρμογής o χρήστης εξασφαλίζει τον πλήρη έλεγχο του ιατρικού του φακέλου, και όποτε αυτός επιθυμεί να παρουσιάζει τις ιατρικές του εξετάσεις στον εκάστοτε γιατρό του που τον παρακολουθεί, βοηθώντας στην έγκυρη διάγνωση του με την ολοκληρωμένη εικόνα του ιστορικού του.

Η εφαρμογή E-HCert (E-Health Certificate), αρχειοθετεί τα αποτελέσματα όλων των εργαστηριακών ελέγχων των ασθενών, συμπεριλαμβανομένων του τεστ COVID-19, RT-PCR, των τεστ αντισωμάτων τους αλλά και το εμβόλιο τους ενάντια στον Κορονοϊό (COVID-19).

Από τον Ιούνιο που η εφαρμογή EHCert άρχισε πρώτα τη λειτουργία της, μέχρι και τον Αύγουστο του 2020, περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έλαβαν τα αποτελέσματά τους για COVID-19 RT-PCR, μέσω της εφαρμογής EHCert (EHealth Certificate), όπου και την χρησιμοποίησαν κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Από τον Ιανουάριο 2021, η εφαρμογή E-HCert (E-Health Certificate) ανακοινώνει τη νεότερη εκδοχή της, Digital Lab Test Wallet, που προσφέρει ένα σύνολο υπηρεσιών, που στοχεύει στην ασφαλή αρχειοθέτηση και αποθήκευση όλων των ιατρικών εργαστηριακών εξετάσεων του ασθενούς, διατηρώντας πάντα την προστασία των προσωπικών του δεδομένων.

Η εφαρμογή E-HCert (E-Health Certificate) άρχισε να χρησιμοποιείται μέσω των κλινικών εργαστηρίων του ιδιωτικού Νοσοκομείου Mediterranean Hospital στη Λεμεσό και του Αρεταίειου Νοσοκομείου στη Λευκωσία, μεταφέροντας όλες τις ιατρικές εργαστηριακές εξετάσεις και αποτελέσματα των ασθενών, στην εφαρμογή E-HCert (E-Health Certificate). Παράλληλα με τη διαδικασία προωθείται η ασφάλεια της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των μερών, όπως το κλινικό εργαστήριο που έκανε την ανάλυση, τον ασθενή και τον εκάστοτε γιατρό που παρακολουθεί τον ασθενή.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε για να λύσει τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα κλινικά εργαστήρια στην Κύπρο, όπου συνηθίζουν να παράγουν μεγάλο όγκο ιατρικών αρχείων και δεδομένων σε σχέση με τις εργαστηριακές εξετάσεις ασθενών, καθώς η τρέχουσα διαδικασία (Laboratory Information Systems – LIS), εμπεριέχει αρκετές ελλείψεις.

Για παράδειγμα, ο ασθενής θα πρέπει να περιμένει την ολοκλήρωση όλων των εργαστηριακών του εξετάσεων, αναμένοντας αρκετές ημέρες για να λάβει τα αποτελέσματά που χρειάζεται να γνωρίζει. Παράλληλα, όταν ο ασθενής απευθύνεται σε άλλες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, για να έχουν μία ολοκληρωμένη εικόνα του ιστορικού του, θα πρέπει να αποκτήσουν πρόσβαση στις εξετάσεις του. Αυτό απαιτεί, ο ασθενής να διατηρήσει ένα φυσικό αντίγραφο των αποτελεσμάτων του σε καλή κατάσταση.

Καθώς λοιπόν όλα τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης απαιτούν και πραγματοποιούν μια ταχεία αλληλεπίδραση με τα νέα ψηφιακά εργαλεία υπό το φως της πανδημίας COVID-19, είναι σημαντικό να τονισθεί πως το E-HCert δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει τα υφιστάμενα λογισμικά συστήματα των ιατρικών κέντρων αλλά να είναι ένα πρόσθετο (add-on) συμπληρωματικό εργαλείο προς αυτά.

Η εφαρμογή E-HCert (E-Health Certificate) εισάγει μια νέα κατηγορία συστήματος αρχειοθέτησης και αποθήκευσης και συνδυάζει τη δια λειτουργικότητα, την αδιάβλητη προστασία των ιατρικών δεδομένων επιτρέποντας στους ασθενείς να έχουν τον πλήρη έλεγχό τους. Η εφαρμογή E-HCert (E-Health Certificate), παρέχει έναν μηχανισμό επικοινωνίας μεταξύ ιατρών και ασθενών, επιτρέποντας την ανταλλαγή ιατρικών εξετάσεων με διαφάνεια και ασφάλεια. Παράλληλα είναι ζωτικής σημασίας η ανάγκη συμμόρφωσης με την πολιτική ασφάλειας προσωπικών δεδομένων GDPR, προκειμένου να προστατευθεί και η ιδιωτική ζωή των ασθενών.

Το E-HCert (E-Health Certificate), βασισμένο πάντα στους κανόνες του GDPR, διασφαλίζει ότι όλα τα προσωπικά δεδομένα, θα κοινοποιούνται κατά την αποκλειστική διακριτική ευχέρεια του χρήστη.

Τέλος, η i-Dante μαζί με την VeChain, θα ηγούνται του ψηφιακού μετασχηματισμού στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως, ασκώντας την απαραίτητη πίεση για περισσότερη μεταρρύθμιση του τομέα υγειονομικής περίθαλψης όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό.

 

More info

Μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή E-HCert (E-Health Certificate), κατεβάζοντάς την στο smart phone σας, μέσω του Google PlayStore ή του Huawei AppGallery και σύντομα μέσω του App Store. 

Για περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή E-HCert (E-Health Certificate), μπείτε στην ιστοσελίδα https://www.e-hcert.com/ ή καλέστε στο τηλ.: +357 25250543.

Facebook: https://www.facebook.com/E-HCert-App-100884295271906

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/e-hcert-app

 

MadameLeFo