Διαδικτυακό Φεστιβάλ για τα παιδιά του σήμερα

Το Διαδικτυακό Φεστιβάλ για το παιδί που διοργανώνεται από σήμερα μέχρι και τις 2/6/2021 συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Και γιατί; Κάνε scroll πιο κάτω και θα βρεις όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Ο Δήμος Στροβόλου, το Γραφείο Εθελοντισμού και Ενεργού Πολίτη του Δήμου και το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Στροβόλου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για υποστήριξη των δικαιωμάτων του παιδιού διοργανώνει Διαδικτυακό Φεστιβάλ Παιδιού από σήμερα 31η Μαΐου μέχρι και την 2 Ιουνίου. Κι αυτό γίνεται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με την υποστήριξη τoυ δικτύου Support CY, του οργανισμού Reaction και του οργανισμού Ηοpe for Chlidren CRC Policy Centre. Εννοείται, μπορείς να παρακολουθήσεις όλες τις δραστηριότητες του φεστιβάλ μέσω του Facebook του Δήμου, σε ζωντανή μετάδοση. Κάνε κλικ εδώ: https://www.facebook.com/StrovolosMunicipality 

Πρόγραμμα

Δευτέρα 31/5/2021

16:00– Κατασκευή κοσμημάτων με χειροποίητες χάντρες από χαρτί – παρουσίαση Χριστιάνα Κατσάρη, εκπαιδεύτρια Τέχνης – Ανοικτό Σχολείο Δήμου Στροβόλου

Δημιουργούμε μαζί με την Christiana Katsari εκπαιδεύτρια τέχνης του Aνοικτό Σχολείο Δήμου Στροβόλου κοσμήματα με χειροποίητες χάντρες!

Η κατασκευή είναι απλή και μπορεί να γίνει με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι. Θα χρειαστούμε: ένα ξυλάκι για σουβλάκια, γόμα άσπρη υγρή, κορδονάκια (ανάλογα με το μέγεθος του κοσμήματος που θα φτιάξουμε), ένα περιοδικό, ψαλίδι.

17:00-18:00 –  «Η Κίκο και το Χέρι» – αφήγηση του παραμυθιού του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Εύη Νεοκλέους και την Άννα Χαραλάμπους – Ηοpe for Chlidren CRC Policy Centre

Η Εύη Νεοκλέους και η Άννα Χαραλάμπους του οργανισμού Hope For Children CRC Policy Center θα αφηγηθούν το παραμύθι “Η Κίκο και το Χέρι” του Συμβουλίου της Ευρώπης Council of Europe σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook του Δήμου Στροβόλου.

Μέσα από ένα απλό, εικονογραφημένο και ευχάριστο παραμύθι με πρωταγωνίστρια την Κίκο και τον φίλο της το χέρι, εξηγούμε στα παιδιά ποια είναι τα σημεία του σώματος που δεν πρέπει να αγγίζουν οι άλλοι, πώς πρέπει να αντιδράσουν σε τέτοιο ενδεχόμενο και πού να στραφούν για βοήθεια.

Μέσα από το παραμύθι αυτό, τα παιδιά μαθαίνουν ότι το σώμα τους τούς ανήκει, ότι υπάρχουν καλά και κακά μυστικά και ότι υπάρχει καλό αλλά και κακό χάδι ή άγγιγμα. Το παραμύθι απευθύνεται σε παιδιά από 3 μέχρι 7 χρονών.

To υλικό της εκστρατείας Ένα στα Πέντε του Συμβουλίου της Ευρώπης μπορείς να το βρεις στην ιστοσελίδα του Hope For Children www.uncrcpc.org.cy/project/one-in-five-campaign/

Τρίτη 1/6/2021

11:00 –12:00 –  «Ταξιδεύοντας με τη Μαλάλα» – διαδραστική θεατρική αφήγηση από την ομάδα Theatroparty και τη Νάσια Κελεπέσιη, εκπαιδεύτρια θεάτρου, ηθοποιό – Ανοικτό Σχολείο Δήμου Στροβόλου – (αποκλειστικά μέσω ZOOM – για πληροφορίες θα πρέπει να επικοινωνήσεις στο ethelontismos@strovolos.org.cy ) Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του δικτύου Support CY της Τράπεζας Κύπρου και του Οργανισμού Reaction.  Μέσω της αφήγησης τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία της Μαλάλα, καλλιεργούν την κριτική σκέψη τους για κοινωνικά θέματα και για τα δικαιώματά τους και αναπτύσσουν την ενσυναίσθησή τους. Κατάλληλο για παιδιά από 9 ετών και άνω.

16:00 – «Διαβατήριο για τα δικαιώματα μου» – η ιστορία του μαθητή πρεσβευτή του Hope for Children και πώς κατάφερε να δημοσιεύσει το «Διαβατήριο για τα δικαιώματά μου» για όλα τα παιδιά της Κύπρου – Kasra Mulot μαθητής American International School in Cyprus.

16:30-17:30- Γιόγκα για παιδιά και γονείς – Ηρώ Λακαταμίτου, εκπαιδεύτρια γιόγκα – Ανοικτό Σχολείο Δήμου Στροβόλου.

Η εκπαιδεύτρια γιόγκα από το Aνοικτό Σχολείο Δήμου Στροβόλου Ηρώ Λακαταμίτου θα παρουσιάσει ένα ειδικό διαδικτυακό μάθημα για όλους τους γονείς και τα παιδιά επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Η γιόγκα για γονείς και παιδιά είναι μια υπέροχη μορφή γιόγκα που περιλαμβάνει παιχνίδι, διασκέδαση, διαδραστικότητα και καλλιέργεια της δημιουργικότητας και φαντασίας.

Eπιτυγχάνεται εκγύμναση (δύναμη, ισορροπία, ευλυγισία) γονέα και παιδιού με συνεργατικές κινήσεις που στόχο έχουν να ενισχύσουν τους μεταξύ των δυο δεσμούς και να τροχοδρομήσουν ταυτόχρονα πνευματική και ψυχική καλλιέργεια και αυτοβελτίωση.

18:30- 19:30- «Bullying: Από τους Μύθους… στην Πραγματικότητα» – διάλεξη για γονείς και φροντιστές – Δωρίτα Μαρκαντώνη, εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στον σχολικό εκφοβισμό.

Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε το bullying και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε πραγματικά τα παιδιά μας;
Ποιοί οι μύθοι γύρω από αυτήν την πολυχρησιμοποιημένη λέξη;
Αυτά και άλλα πολλά θα απαντήσει στη διαδικτυακή διάλεξη για τον σχολικό εκφοβισμό για γονείς και φροντιστές η εκπαιδευτικός με ειδίκευση στα θέματα σχολικού εκφοβισμού Δωρίτα Μαρκαντώνη ζωντανά στη σελίδα του Δήμου Στροβόλου στο Facebook.
Μπορείς να αποστείλεις τις ερωτήσεις σου εκ των προτέρων στο ethelontismos@strovolos.org.cy ή να τις θέσεις στα σχόλια ή να αποστείλεις μήνυμα στο inbox του Δήμου. #dimosstrovolou #BULLYING

Τετάρτη 2/6/2021

16:15-17:00 – Zumba Kids – παρουσίαση Εύη Κωνσταντοπούλου, εκπαιδεύτρια Zumba, γυμνάστρια – Ανοικτό Σχολείο Δήμου Στροβόλου

  • Ας γυμναστούμε μαζί χορεύοντας σε ρυθμούς Zumba μαζί με την Εύη Κωνσταντοπούλου, εκπαιδεύτρια από το Aνοικτό Σχολείο του Δήμου Στροβόλου. Η Εύη Κωνσταντοπούλου ετοίμασε ένα ειδικό μάθημα σε ζωντανή μετάδοση μέσω ZOOM. Το μάθημα απευθύνεται στους μικρούς φίλους στο πλαίσιο του Φεστιβάλ για το Παιδί.

17:15- 18:00 – Zumba Teens – παρουσίαση Εύη Κωνσταντοπούλου, εκπαιδεύτρια Zumba, γυμνάστρια – Ανοικτό Σχολείο Δήμου Στροβόλου

18:30-19:30 – «Η επικοινωνία γονέα-παιδιού ως μέσο προστασίας των παιδιών» – διάλεξη για γονείς και φροντιστές- Διαλεχτή Χατζούδη, Συντονίστρια Τμήματος Ψυχολογίας, Hope For Children CRC Policy Center.

Μάθε περισσότερα στο https://www.facebook.com/StrovolosMunicipality

MadameLeFo
0