Book of Cultures, η διαφορετικότητα του κόσμου σε εικόνες 

Το “The Book of Cultures” (“Το Βιβλίο των Πολιτισμών”), η νέα πρόταση της Εύης Τριανταφυλλίδη και της Νεφέλης Μαλέκου, βάζει τη δική του σφραγίδα στην έννοια της διαφορετικότητας. Και θα φέρει χαρακτήρες από κάθε γωνιά του πλανήτη μπροστά στα αθώα ματάκια των παιδιών.

Το “The Book of Cultures” (“Το Βιβλίο των Πολιτισμών”), η τελευταία δημιουργία του Worldwide Buddies, είναι ένα βιβλίο με 30 ιστορίες, ειδικά δημιουργημένο για τους νέους αναγνώστες που θέλουν να ανακαλύψουν τον κόσμο και να αγκαλιάσουν την ποικιλομορφία του.

“The Book of Cultures” & Worldwide Buddies

«Μέσω αυτού του βιβλίου, θέλουμε οι αναγνώστες μας να κάνουν φίλους απ’ όλο τον κόσμο… Να εξερευνήσουν τα θαύματα του πλανήτη μας, να ανοίξουν το μυαλό τους και να ζεσταίνουν τις καρδιές τους … Κι όλα αυτά, καθώς θα διαβάζουν όλη την ιστορία μας πριν τον ύπνο!», μας ανέφερε η Εύη Τριανταφυλλίδη.

«Με αυτό τον τρόπο, τα παιδιά θα είναι πιο ανοιχτά για να χαιρετίσουν, να συναντηθούν, να ακούσουν και να μάθουν από κάποιον ελαφρώς διαφορετικό από αυτούς. Κάποιον με διαφορετική άποψη …».

 Δες εδώ το σχετικό βιντεάκι για την προαναγγελία του βιβλίου

“The Book of Cultures”

Τα βιβλία με εικόνες καλλιεργούν τη φαντασία των παιδιών, τους επιτρέπουν να βλέπουν τον κόσμο πέρα από τον εαυτό τους και να αναπτύσσουν το συναίσθημα της συμπόνιας. Μέχρι τώρα, η παιδική λογοτεχνία δεν κατάφερε να απεικονίσει μια ακριβή εικόνα του κόσμου. Το 2018, λιγότερο από το ένα τέταρτο των βιβλίων με εικόνες στις Η.Π.Α. δημιούργησε έναν ήρωα από διαφορετικό υπόβαθρο, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο το ποσοστό ήταν το εκπληκτικό 4%.

Η ομάδα των Worldwide Buddies, η Εύη Τριανταφυλλίδη και η Νεφέλη Μαλέκου, ανέλαβαν μια αποστολή για να αλλάξει αυτό το σκηνικό. «Ζώντας σε μια εποχή όπου οι καθημερινές μας αλληλεπιδράσεις ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα και τα μεγαλύτερα προβλήματα του πλανήτη απαιτούν καθολικές λύσεις. Η ανοικτή νοοτροπία και η προσαρμοστικότητα είναι απαραίτητες δεξιότητες για να αναπτυχθούν τα παιδιά στον κόσμο του αύριο», εξηγεί η ομάδα. Και το νέο τους βιβλίο, το “The Book of Cultures” (“Το Βιβλίο των Πολιτισμών”) μπορεί να είναι το πρώτο βήμα.

Κάθε ιστορία ακολουθεί έναν χαρακτήρα (“φιλαράκο”) από μια διαφορετική χώρα. Και διερευνά μοναδικές πτυχές του πολιτισμού της μέσα από όμορφες εικόνες και διασκέδαση, και πλοκή που ζεσταίνει την καρδιά. Μετά από κάθε ιστορία έρχεται ένα στιγμιότυπο 2 σελίδων με διασκεδαστικά γεγονότα και δραστηριότητες που αναβιώνουν τις ιστορίες.

Το “The Book of Cultures” στο Kickstarter

Ξεκινώντας από το Kickstarter σήμερα 10 Μαρτίου, το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία ξεκινώντας από τα $ 25. Μαζί θα έρχεται κι ένα αποκλειστικό ημερολόγιο Kickstarter, στο οποίο κάθε μήνα θα αντιπροσωπεύει μια διαφορετική χώρα και μια ειδική γιορτή.

Κάθε παιδί αξίζει να δει τον εαυτό του σε μια ιστορία, να αισθάνεται αποδεκτό, σχετικό και αγαπημένο. Ταυτόχρονα, κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να βιώνει και να κατανοεί τον κόσμο με διαφορετικό μάτι… Με όλα τα χρώματα και την πολυπλοκότητα του, και να μάθει πώς να αγκαλιάζει διαφορετικές προοπτικές από νωρίς. Και το βιβλίο “The Book of Cultures” (“Το Βιβλίο των Πολιτισμών”) ακριβώς αυτό επιτυγχάνει.

More info

Το βιβλίο “The Book of Cultures” (“Το Βιβλίο των Πολιτισμών”) είναι 120 σελίδων με 30 εικονογραφημένες ιστορίες με χαρακτήρες από διαφορετικές χώρες, μαζί με σελίδες δραστηριοτήτων με παζλ και αστεία γεγονότα! Ένα βιβλίο για τους νέους αναγνώστες να κάνουν φίλους από όλες τις γωνιές του πλανήτη και να γίνουν πιο αποδοτικοί. Ακριβώς ό, τι χρειάζεται ο κόσμος αυτή τη στιγμή.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για υποστήριξη της εκστρατείας κάνε κλικ στο εξής link bit.ly/thebookofcultures

Για προπαραγγελίες επισκέψου το www.worldwidebuddies.com  

Επίσης μπορείς να το παραγγείλεις κάνοντας κλικ στο https://the-book-of-cultures-30.kickbooster.me 

Μάθε περισσότερα για τις δημιουργίες των Worldwide Buddies κάνοντας κλικ εδώ

Ας ξαναγινόμασταν και πάλι… πιτσιρίκια και να διαβάζαμε παραμύθια

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0