Αποθήκευση με πρακτικές λύσεις από την ΙΚΕΑ

Αποθήκευση και οργάνωση; Πραγματικά μια μεγάλη υπόθεση… Ειδικά, αν έχετε συλλογές από αντικείμενα και αξεσουάρ που δεν μπορείτε να αποχωριστείτε ή εάν θέλετε να ξεκαθαρίσετε και να οργανώσετε τα ράφια σας, με αντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία για σας… Σας καταλαβαίνουμε! Γι’ αυτό κάναμε μια βόλτα μέχρι την ΙΚΕΑ και ανακαλύψαμε λύσεις για να αναδείξετε ή και να τακτοποιήσετε τα αγαπημένα σας αντικείμενα!

αποθήκευση Αποθήκευση; Ναι, γιατί συχνά συλλέγουμε αντικείμενα που μας ευχαριστούν, γιατί η θέα τους μάς ηρεμεί ή γιατί φέρνουν κοντά το παρελθόν με το παρόν μας! Που και πως τα αποθηκεύουμε όμως; Η νέα limited-edition συλλογή SAMMANHANG της ΙΚΕΑ σάς προτρέπει να συνεχίσετε τις συλλογές σας και να οργανώσετε τα αντικείμενα της καθημερινότητας σας.

αποθήκευση

Αποθήκευση και λειτουργικότητα

Επτά σχεδιαστές συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν όμορφους και λειτουργικούς τρόπους αποθήκευσης. Η σειρά SAMMANHANG αποτελείται από ανοιχτές και κλειστές μονάδες αποθήκευσης, περιλαμβάνει από μικρά κουτιά μέχρι έπιπλα και χρησιμοποιεί ποικιλία υλικών, για να αναδείξετε τις συλλογές σας ανάλογα με τα γούστα σας. Στη σειρά SAMMANHANG θα βρείτε μια τελείως διαφορετική πλευρά της ΙΚΕΑ, για να οργανώσετε και να φυλάξετε τα αντικείμενά σας εύκολα, αλλά και να εξερευνήσετε τη συναισθηματική πλεύρα της αποθήκευσης.

αποθήκευση

SAMMANHANG τραπέζι μέσης 89,99€ 204.124.44

Τώρα λοιπόν, ήρθε η ώρα να αναδείξετε την αξία των αντικειμένων σας που αντιπροσωπεύουν διαφορετικά κεφάλαια της ζωής σας. Τα κατορθώματά σας, τις αναμνήσεις σας, τις γνώσεις και τις εμπειρίες της ζωής σας, τις ιστορίες που πρέπει να διηγηθείτε. Η λέξη «sammanhang» στα Σουηδικά σημαίνει «πλαίσιο». Στην πραγματικότητα η σειρά SAMMANHANG αποτελεί ένα πλαίσιο, έναν κομψό τρόπο παρουσίασης των συλλογών σας.

Αποθήκευση, που

αναδεικνύει χωρίς να επισκιάζει;

Το δίδυμο σχεδιαστών, Lisa Widén και Anna Wallin Irinarchos απάντησαν σε αυτή την ερώτηση, σχεδιάζοντας μια «βάση παρουσίασης γλυκών». Θα τοποθετήσετε τα αντικείμενά σας, αλλά χωράει και στο περβάζι ή στο τραπέζι σας. «Θα στοιβάξετε πολλά γλυκά, κοσμήματα ή προϊόντα ομορφιάς», εξηγούν οι ίδιες.

αποθήκευση

SAMMANHANG βάση παρουσίασης 19,99€ 904.139.30

Δημιούργησαν κι ένα κουτί-βιτρίνα, τέλειο για τα πιο σημαντικά εκθέματά σας. «Το κουτί-βιτρίνα το εμπνευστήκαμε από τον τρόπο παρουσίασης των εκθεμάτων και αντικειμένων αξίας σε μουσεία και εκθέσεις. Θα κάνετε το ίδιο στον τοίχο ή στα ράφια σας», λένε οι σχεδιάστριες.

αποθήκευση

SAMMANHANG κουτί-βιτρίνα με καπάκι 29,99€ 104.138.49

Αποθήκευση σε γυαλί;

Η ομάδα σχεδιαστών Truly Truly, Joel και Kate Booy μελέτησαν τις ιδιότητες του γυαλιού και φτιάχνουν προϊόντα που αναδεικνύουν τα αντικείμενά σας χωρίς τη χρήση του. «Τα κουτιά με καπάκι SAMMANHANG φτιάχνονται από πλέγμα, ένα υλικό που δείχνει εν μέρει το περιεχόμενο χωρίς να το κρύβει». Ένα ακόμα πλεονέκτημα του πλέγματος είναι ότι παίρνει μορφή πολύ εύκολα. Η Kate και ο Joel ένωσαν δύο στρώσεις, δημιουργώντας συναρπαστικά σχέδια. Για να αναδείξετε το περιεχόμενο, απλά σηκώνετε το καπάκι! «Μεγάλη λειτουργικότητα με τόσο μικρή ποσότητα υλικού. Είναι ο τέλειος συνδυασμός», εξηγούν οι ίδιοι.

αποθήκευση

SAMMANHANG λευκό κουτί με καπάκι, σετ 2 τεμ. 6,99€  504.123.05

Το σχεδιαστικό δίδυμο χρησιμοποίησε και γυαλί, για να κρύψει ή να αναδείξει διάφορα εκθέματα. «Εμπνευστήκαμε από το γυαλί και τις αντανακλαστικές του ιδιότητες με το φως. Εστιάσαμε στην αντίθεση του να δείχνεις και ταυτόχρονα να κρύβεις αντικείμενα», εξηγούν. Η μισή πλευρά του πιο κάτω ραφιού είναι κατασκευασμένη από ραβδωτό γυαλί και η άλλη μισή από καθαρό γυαλί, για να το γυρνάτε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Έτσι, θα παρουσιάζετε ή και θα κρύβετε τα εκθέματά σας.

αποθήκευση

SAMMANHANG κουτί-βιτρίνα 45€ Λευκό/γυαλί 204.123.78

αποθήκευση

Σειρά SAMMANHANG. Βάση για δίσκο 9,99€ Μ28×Π20, Υ39cm. 204.120.95 Δίσκος 2,99€/τεμ. Μ28×Π20cm. Μαύρο/γκρι 904.176.26

«Χρησιμοποιήστε την πιο πάνω βάση στην κουζίνα για τα μπαχαρικά, τα βότανα και όλα όσα πιάνουν χώρο στον πάγκο σας. Τοποθετήστε την στο μπάνιο για τα βερνίκια νυχιών και όλα τα καλλυντικά σας. Στη βιβλιοθήκη, για να αναδείξετε όλους τους μικρούς, όμορφους θησαυρούς που αγοράσατε στο παζάρι. Αναδείξτε τις καταπληκτικές σας δημιουργίες ή τα αγαπημένα σας παιχνίδια. Στην είσοδο, για να αφήνετε τα κλειδιά, το πορτοφόλι και ό,τι άλλο παίρνετε μαζί σας φεύγοντας από το σπίτι. Και φυσικά, θα το βάλετε και πάνω στο τραπέζι σας ή θα το γεμίσετε με λιχουδιές για το πάρτι», λέει ο σχεδιαστής Henrik Preutz.

αποθήκευση

Σειρά SAMMANHANG. Βάση για δίσκο 9,99€ Μ50×Π16, Υ39cm. 904.120.92 Δίσκος 4,99€/τεμ. Μ50×Π16cm. Λευκό/μαύρο 304.121.08

Αποθήκευση, αλλά «αφήστε

τη φαντασία σας ελεύθερη»!

Μία φράση του σχεδιαστή Aaron Probyn, που ήθελε να δημιουργήσει κάτι για την παρουσίαση συλλογών, κάτι που να ενισχύει ολόκληρη τη συλλογή. Έτσι γεννήθηκε το στρογγυλό ράφι παρουσίασης SAMMANHANG.

αποθήκευση

SAMMANHANG στρογγυλό ράφι, σετ 2 τεμ. 12,99€ Οξιά 904.123.13

«Έχει απλό, στρογγυλό σχήμα και ουδέτερο χρώμα για να τονίζει οτιδήποτε αποφασίσετε να τοποθετήσετε πάνω του. Μπορείτε να τα παρουσιάσετε όπως σας αρέσει, δίπλα- δίπλα, το ένα πάνω από το άλλο, σε ομάδες ή το καθένα ξεχωριστά».

αποθήκευση

SAMMANHANG στρογγυλό ράφι, σετ 2 τεμ. 14,99€ Γκρι 204.123.21

Παιδική ανάμνηση έγινε λύση αποθήκευσης 

«Ως παιδί έκανα συλλογή από σπιρτόκουτα και τα γέμιζα με χρήματα και βότσαλα που έβρισκα έξω». Το κάνατε κι εσείς; Η σχεδιάτρια Iina Vuorivirta διακοσμούσε τα σπιρτόκουτά της, για να τα ξεχωρίζει. Ποιός θα φανταζόταν ότι αυτό θα την οδηγούσε στη δημιουργία τριών κουτιών
SAMMANHANG; «Είναι λίγο μεγαλύτερα από τα σπιρτόκουτά μου και τα δύο μικρότερα χωρούν στο μεγάλο, για να υπάρχει χώρος για πολλά μυστικά και θησαυρούς», εξηγεί η ίδια.

αποθήκευση

SAMMANHANG κουτί, σετ 3 τεμ. 9,99€ 104.138.54

αποθήκευση

SAMMANHANG γυάλινος θόλος, σετ 2 τεμ. 12,99€ Διαφανές γυαλί 904.181.50

Η Iina σχεδίασε μικρούς θόλους και επίτοιχα ράφια για τη SAMMANHANG. «Ήθελα να δημιουργήσω μία βάση για τα αντικείμενα που θέλουμε να εκθέσουμε. Έτσι ήρθαν τα επίτοιχα ράφια , για μικρά και μεγάλα αντικείμενα», για να εκθέσετε τις κάρτες, τις μινιατούρες ή τα σουβενίρ σας. «Προσωπικά, θα βάλω τα κακτάκια μου σε μία όμορφη, πράσινη σειρά».

αποθήκευση

SAMMANHANG επίτοιχο ράφι 12,99€ 604.123.00

 

Βρείτε περισσότερες λύσεις από την ΙΚΕΑ, κάνοντας κλικ εδώ

Αμέτρητοι τρόποι χρήσης της νέας σειράς DELAKTIG της ΙΚΕΑ, εμπνευσμένοι από τον τρόπο ζωής σας

More info 

http://www.ikea.com.cy/

Email cs.cyprus@ikea.com.cy
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0