Απόκτησε τα φρύδια των ονείρων σου

Απόκτησε τα φρύδια των ονείρων σου… Γιατί, όταν πριν μερικά χρόνια έκανε το ντεμπούτο της η Cara Delevingne, έγινε το πρότυπο για εκατομμύρια γυναίκες σ’ όλο τον κόσμο, χάρη στα θρυλικά της φρύδια. Κι αυτό γιατί τα όμορφα και καλοσχηματισμένα φρύδια θεωρούνται το Α και το Ω για να δείχνει το πρόσωπο συμμετρικό και φωτεινό. Τονίζουν το βλέμμα, ισορροπούν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου και σου δίνουν στιλ.

 

Οι «αψίδες» του στιλ

Το σχήμα των φρυδιών αλλάζει, με αποτέλεσμα να πλαταίνουν ή να λεπταίνουν ανάλογα με τις επιταγές της μόδας της σεζόν. Επειδή όμως, όταν τα φρύδια αποτριχωθούν πολύ, δεν «επιστρέφουν» εύκολα στο μέγεθος τους, άφησε τα στο φυσικό τους σχήμα, κάνοντας μόνο μικρές επεμβάσεις. Αν τους δώσεις το σωστό σχήμα, μετά τα πράγματα είναι παιχνιδάκι. Αν πάλι παρασύρθηκες βγάζοντας τα φρύδια σου και χάλασες το σχήμα τους, μην αγχώνεσαι. Δώσε νέο σχήμα στα φρύδια σου ακολουθώντας απλές αλλά έξυπνες συμβουλές των αισθητικών.

Know how

Ακούμπησε την άκρη ενός μολυβιού στη μύτη σου και φέρε το διαγώνια στην εξωτερική γωνία του ματιού σου. Εκεί που ακουμπά είναι το σωστό σημείο για να τελειώνει το φρύδι.

♥ Για να βρεις από που πρέπει να αρχίζει το φρύδι σου, κράτησε τη βάση του μολυβιού στην άκρη της μύτης και φέρε το ως την εσωτερική γωνία του ματιού σου.

♥ Για να βρεις το τόξο του φρυδιού, κράτησε τη βάση του μολυβιού στο κέντρο του κάτω χείλους και μετά φέρε το πάνω από την κόρη του ματιού σου. Σ’ εκείνο το σημείο που το μολύβι βρίσκει το φρύδι σου είναι η κορυφή του τόξου του.

♥ Mε ένα λευκό μολύβι δώσε το ιδανικό σχήμα στα φρύδια σου: Περνάς το λευκό μολύβι πάνω από τις τριχούλες που δεν χρειάζονται και μετά τις αφαιρείς με το τσιμπιδάκι.

Φρύδια και μακιγιάζ

Αλλά και με το μακιγιάζ μπορείς να βελτιώσεις το σχήμα των φρυδιών σου. Προτίμησε μολύβια σε όχι πολύ σκούρα απόχρωση. Δημιούργησε μικρές κουκίδες και το αποτέλεσμα θα γίνει ομοιόμορφο με το βούρτσισμα. Το ίδιο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τις σκιές για τα φρύδια- με το πινελάκι, που συνήθως υπάρχει στη συσκευασία.

Από τα πιο αγαπημένα επιτεύγματα της κοσμετολογίας είναι και η μάσκαρα των φρυδιών, που διορθώνει τόσο το χρώμα όσο και το σχήμα τους. Επίσης, εάν τα φρύδια σου είναι αρκετά πυκνά αλλά ατίθασα, μια διάφανη μάσκαρα ή λίγο τζελ θα βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Και να θυμάσαι ότι το ειδικό βουρτσάκι είναι απαραίτητο για να τελειοποιήσεις το σχήμα τους.

Κι άλλα μυστικά για τα πιο ωραία φρύδια

Όπως είπαμε και πιο πάνω τα φρύδια είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία στο πρόσωπο μας… Είναι σημείο εκφράσης και επηρεάζουν πολύ το βλέμμα μας. Άρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικές με το τρόπο που τα τονίζουμε . Η σωστή απόχρωση των φρυδιών πρέπει να είναι ανάλογη με το χρώμα των μαλλιών μας και του δέρματός μας.

Πολύτιμα tips

Πιο κάτω θα σου δώσουμε έξυπνα tips, για την απόχρωση που μπορείς να επιλέξεις για να τονίσεις εύκολα τα φρύδια σου.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΑΧΡΙΝΕΣ

 

Το χρώμα των φρυδίων σου δεν πρέπει να είναι άγριο. Η καλύτερη επιλογή είναι 1-2 τόνους πιο ανοιχτό από το χρώμα των μαλλιών σου- κατά προτίμηση επίλεξε μια καστανή απόχρωση που θα σου χαρίσει πιο γλυκό βλέμμα.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΑΝΘΕΣ

Σίγουρα τα φρύδια σου πρέπει να είναι πιο σκούρα εάν θέλεις να τονίσεις το βλέμμα σου, αλλά μην το παρακάνεις. Μια απόχρωση σαντρέ ή μπεζ σαντρέ είναι η καλύτερη επιλογή, δηλαδή 1-2 τόνους πιο σκούρο από τo χρώμα των μαλλιών σου.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΣΤΑΝΕΣ

Προτίμητε την ίδια αποχρωση που έχουν τα μαλλιά σου και για τα φρύδια σου. Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι απόλυτα αρμονικό.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΛΛΕΣ

Εάν έχεις τολμηρά, κόκκινα μαλλιά, επίλεξε μια απόχρωση καφεκκόκκινη, εκτός κι αν έχεις αλαβάστρινη επιδερμίδα, τότε προτίμησε να έχεις ακριβως το ίδιο χρώμα και για τα φρύδια σου.

 

 

 

 

MadameLeFo
0