Ανακυκλώψαρο, έφθασε σε παραλία της Λεμεσού

Το καινοτόμο Ανακυκλώψαρο εγκαταστάθηκε από την Medochemie σε παραλία της Λεμεσού. Θέλεις να μάθεις περί τίνος πρόκειται; Κάνε scroll πιο κάτω και θα καταλάβεις αμέσως το πως και το γιατί! 

 

Όλα έγιναν με ένα στόχο… Την ευαισθητοποίηση του κοινού στην ανακύκλωση πλαστικών και όχι μόνον. Η εγκατάσταση θα συμβάλλει και στην ενεργή συμμετοχή του κόσμου σε ενέργειες φιλικές προς το περιβάλλον και το ευαίσθητο θαλάσσιο οικοσύστημά μας. Γι’ αυτό και η Medochemie, η γνωστή κυπριακή Φαρμακοβιομηχανία, σε συνεργασία με το Δήμο Γερμασόγειας προχώρησε στο Ανακυκλώψαρο. Μιλάμε για ένα καινοτόμο Έργο Ανακύκλωσης, στην παραλία του Ναυτικού Ομίλου της Λεμεσού.

Ανακυκλώψαρο, δια χειρός Απόστολου Παντελή

Η τοποθέτηση του Ανακυκλώψαρου, αυτού του πρωτότυπου έργου σε σχήμα ψαριού, πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης στη Λεμεσό. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, η Επίτροπος Περιβάλλοντος και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι. Υπόψην: Το Ανακυκλόψαρο που δημιουργήθηκε για την ανακύκλωση των πλαστικών από τον καλλιτέχνη Απόστολο Παντελή. Τα αποκαλυπτήρια της κατασκευής έγιναν από τη Διευθύντρια της Medochemie Δάφνη Πίττα, το Δήμαρχο Γερμασόγειας Κυριάκο Ξυδιά και τον Προέδρο του Ναυτικού Ομίλου Γιώργο Παναγιώτου.

Οι αριθμοί μιλούν…

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας της Medochemie, Δρ. Χριστάκης Σεργίδης, έστειλε το μήνυμα ότι όλοι μας πρέπει να εντάξουμε την ανακύκλωση στην καθημερινότητα μας. Ανέφερε μάλιστα, ότι σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες τα πλαστικά αποτελούν το 95% των σκουπιδιών που εντοπίζονται στη Μεσόγειο. Αυτό και μόνο το γεγονός πρέπει να μας ανησυχεί… Γιατί; Απλά, όταν εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα αποτελούν απειλή όχι μόνο για τη θαλάσσια ζωή, αλλά και για την ανθρώπινη υγεία.

Ανακυκλώψαρο τώρα, για ανακύκλωση 

Επειδή η Μεσόγειος Θάλασσα σημείωσε ο Δρ Σεργίδης,  άρχισε να «πνίγεται» από πλαστικά θα πρέπει να εμποδίσουμε την είσοδο τους στο νερό. Και η ανακύκλωσή τους είναι ένα μέτρο. Σήμερα, από τα 27 εκατομμύρια τόνους πλαστικών απορριμμάτων που παράγονται κάθε χρόνο από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μόνο το 30% ανακυκλώνεται. Γι’ αυτό εάν δεν ληφθούν μέτρα, το 2050 οι ωκεανοί θα περιέχουν περισσότερα πλαστικά παρά ψάρια. Θα πλαστικοποιηθούν, δηλαδή.

Κρούουν των κώδωνα του κινδύνου

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Πανεπιστήμιο του Macquarie της Αυστραλίας, διαπιστώνει ότι τα χημικά που ελευθερώνονται από τα πλαστικά απορρίμματα στους ωκεανούς καταστρέφουν τους μικροοργανισμούς. Και αυτοί είναι που παράγουν πάνω από το 10% του οξυγόνου της ατμόσφαιρας που αναπνέουμε. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας της Medochemie επισήμανε ότι, εάν συνεχιστεί η ρύπανση της Μεσογείου από πλαστικά θα πληγεί ανεπανόρθωτα η παγκόσμια φήμη της τόσο σαν τουριστικός προορισμός, όσο και σαν περιοχή με πλούσια αλιευτική δράση.

Η Medochemie  έχοντας σαν αποστολή της την προστασία της υγείας των ανθρώπων, δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει με την εγκατάσταση νέων καινοτόμων έργων ανακύκλωσης, τόσο σε άλλες παραλίες της Λεμεσού όσο και σε άλλες πόλεις, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και άλλους φορείς.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0