10+1 διακοσμητικά & δώρα με καλλιτεχνική άποψη

Κάθε φορά που πλησιάζουν οι γιορτές και θέλω να χαρίσω πρωτότυπα δώρα ο νους μου στρέφεται στο πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης… Κι αυτό γιατί εδώ – κάθε φορά- ανακαλύπτω όλο και πιο ενδιαφέρουσες λύσεις για όλες μου τις υποχρεώσεις… Άσε που κάθε φορά υποκύπτω στον πειρασμό και εμπλουτίζω και τις προσωπικές μου συλλογές με αντικείμενα –είτε χρηστικά, είτε διακοσμητικά- που έχουν ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό άγγιγμα… Πάμε να δούμε μαζί όλα όσα εντόπισε η διερευνητική μου ματιά…

 Τα κοκοράκια … κικιρικικί!

Ένα από τα αγαπημένα θέματα της Πασχαλιάς, τα κοκοράκια, φέτος έβαλαν στόχο να βρουν τη θέση που τους αξίζει… Στο πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης εντόπισα αυτό το σετ από δυο πανέμορφα κοκοράκια που θα δώσουν μια καλλιτεχνική νότα στους χώρους μου. Μιλάμε για μεταλλικά επιτραπέζια διακοσμητικά, δημιουργία των ALUMINATI, που βασίζονται στην εκτύπωση σε αλουμίνιο. Μάλιστα, το κάθε ένα ζευγαράκι από τα κοκοκοράκια είναι εμπνευσμένο και από ένα διαφορετικό έργο της Λεβεντείου Πινακοθήκης… Εσύ διάλεξε εκείνο που θα σου κεντρίσει περισσότερο την προσοχή …

Το ένα ζευγάρι είναι εμπνευσμένο από το έργο του Daniel Seghers, Νεκρή Φύση με Λουλούδια σε Γυάλινο Ανθοδοχείο (λεπτομέρεια), από τη Συλλογή του Παρισιού.

Το δεύτερο είναι εμπνευσμένο από το έργο του Pierre Dumont, Νεκρή Φύση (λεπτομέρεια), από τη Συλλογή του Παρισιού.

Σημείωσε ότι από το ίδιο έργο είναι εμπνευσμένη και μια 100% βαμβακερή πετσετούλα κουζίνας, που θα τη βρεις στο πωλητήριο στην τιμή των 10,00€. Κάνε κλικ εδώ για να την αποκτήσεις!

Το τρίτο ζευγάρι είναι εμπνευσμένο από το έργο του Περικλή Πανταζή, Λουλούδια, από την Ελληνική Συλλογή.

Τέλος, το τέταρτο ζευγάρι είναι εμπνευσμένο από το έργο του Eugène Paul, γνωστός ως Gen Paul (1895-1975), Άνθη σε Βάζο, από τη Συλλογή του Παρισιού.

Ένα πέμπτο ζευγάρι είναι εμπνευσμένο από το έργο του Θάνου Τσίγκου Λουλούδια (λεπτομέρεια), επίσης από την Ελληνική Συλλογή.

More info: Σημείωσε ότι κάθε κοκοράκι έχει διαστάσεις 11.00 cm x 16.00 cm.

More info: Θα τα αποκτήσεις στην τιμή των 30,00 €, κατευθείαν από το πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης ή διαδικτυακά. Δες τα όλα κάνοντας ένα κλικ εδώ.

Μια τραβέρσα για τις εκλεκτικές…  

Μπορεί να την σκέφτεσαι για τις εκλεκτικές φίλες σου, που σε κάλεσαν στο Πασχαλινό τους τραπέζι… Όταν την δεις από κοντά όμως, τότε σίγουρα θα αλλάξεις γνώμη και θα θέλεις να την αγοράσεις για σένα!

Ε, λοιπόν, αυτή η 100% λινή τραβέρσα (runner) είναι εμπνευσμένη από τον πίνακα του Philips de Marlier, Νεκρή Φύση με Καλάθι με Λουλούδια σε Επίπεδη Επιφάνεια (λεπτομέρεια), από τη Συλλογή του Παρισιού.  Οι διαστάσεις της είναι 40.00 cm x 150.00 cm και να είσαι σίγουρη ότι θα δώσει μια άλλη διάσταση στο τραπέζι σου…

More info: Την τραβέρσα θα την αποκτήσεις στην τιμή των 32,00 €, κατευθείαν από το πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης ή διαδικτυακά κάνοντας ένα κλικ εδώ.

  Μια έκδοση και η Αποκάλυψη των Μύθων

Εάν έχεις την ευκαιρία θα ήταν καλό να πας στη Λεβέντειο Πινακοθήκη και να περιπλανηθείς στη νέα έκθεση «Μύθων Αποκάλυψη: Αριάδνη – Ανδρομέδα»… Βέβαια, έχεις καιρό να την δεις, αφού θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου 2023. Μάθε όλες τις λεπτομέρειες κάνοντας κλικ εδώ. Επίσης, είναι πολύ ενδιαφέρουσα η νέα έκδοση του καταλόγου της έκθεσης, που μόλις κυκλοφόρησε στο πλαίσιο αυτής της έκθεσης. Η έκδοση είναι δίγλωσση και επιμελήθηκε από τις κυρίες Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ, Μυρτώ Χατζάκη και Κατερίνα Στεφανίδου. Με επίκεντρα σημαντικά έργα από τη Συλλογή Πίττα, συνδυάζει μια σύγχρονη παρουσίαση, διερευνώντας την αρχαιοελληνική μυθολογία μέσα από αιώνες Δυτικής τέχνης και αποκαλύπτοντας μεγάλες ιστορίες αγάπης, (αυτο-)θυσίας και προδοσίας, τις οδύνες της μητρότητας αλλά και τον αέναο κύκλο ζωής, θανάτου και αναγέννησης.

Από τα κυπροαρχαϊκά πήλινα ομοιώματα της Κύπριας Αριάδνης/Αφροδίτης έως την τέχνη του 20ού αιώνα και από την Ανδρομέδα του Ευριπίδη έως τη σύγχρονη ποίηση, εικαστικές και γραπτές αναφορές αντιπαραβάλλονται με σύγχρονες φεμινιστικές επαναδιατυπώσεις. Αυτή η έκδοση θα σε παρακινήσει να περιπλανηθείς στην εικονογραφία και στη λογοτεχνική παράδοση, σε αφήσεις αρχαίες, μετακλασικές ή σύγχρονες, σε συνάρτηση με τα σοφά λόγια της Natalie Haynes: «Όταν οι γυναίκες καταλαμβάνουν χώρο, λιγοστεύει εκείνος που προορίζεται για τους άνδρες. Αυτό όμως σημαίνει ότι μαθαίνουμε ολόκληρη την ιστορία και όχι τη μισή».

More info: Την έκδοση θα την αποκτήσεις στην τιμή των 40,00 €, κατευθείαν από το πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης ή διαδικτυακά κάνοντας ένα κλικ εδώ.

 Ένα κερί αποκαλύπτει τους… μύθους

Κι όμως, ένα αρωματικό κερί μπορεί να σου αποκαλύψει τους μύθους της Αριάδνης και της Ανδρομέδας… Ναι, τώρα μπορείς να δημιουργήσεις στους χώρους σου μια ζεστή ατμόσφαιρα απολαμβάνοντας ένα ραφινάτο άρωμα από τριαντάφυλλο και χαμομήλι. Μιλάμε για ένα μοναδικό κερί, ένα διακοσμητικό αντικείμενο που θα στολίσει τους χώρους σου διακριτικά, που δημιουργήθηκε με αφορμή την προσωρινή έκθεση «Μύθων Αποκάλυψη: Αριάδνη – Ανδρομέδα», (Λευκωσία, 6 Απριλίου – 3 Σεπτεμβρίου 2023).

Πληροφοριακά θα σου αναφέρω ότι έχει βάρος 175 γρ., είναι φτιαγμένο από 100% οργανικό κερί σόγιας κι έχει διάρκεια καύσης περίπου 30 ώρες.

More info: Θα το αποκτήσεις στην τιμή των 25,00 € είτε κατευθείαν από το πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης ή διαδικτυακά κάνοντας ένα κλικ εδώ.

 Τα χελιδόνια της Άνοιξης…

Η Άνοιξη έφερε και πάλι τα χελιδόνια στη Λεβέντειο Πινακοθήκη… Αυτά τα πανέμορφα μεταλλικά επιτοίχια διακοσμητικά, δημιουργία των ALUMINATI, είναι εμπνευσμένα από το έργο του Μιχάλη Μιχαηλίδη Μπλε Πίνακας (λεπτομέρεια), από την Κυπριακή Συλλογή. Είναι κατασκευασμένα με την ειδική εκτύπωση σε αλουμίνιο κι έχουν διαστάσεις  26.00 cm x 21.00 cm. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να διακοσμήσεις έναν οποιοδήποτε τοίχο του σπιτικού σου ή και του εξοχικού σου…

More info: Θα τα αποκτήσεις στην τιμή των 55,00 € είτε κατευθείαν από το πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης ή διαδικτυακά κάνοντας ένα κλικ εδώ.

  Ανθισμένα γλαστράκια σε καλαθάκι 

Ένα όμορφο ανθισμένο γλαστράκι είναι πάντα ένα ευπρόσδεκτο δώρο… Για τη φίλη σου την Αναστασία που θα γιορτάζει την ονομαστική της γιορτή το Πάσχα, φέτος μην της δωρίσεις ένα απλό ανθισμένο γλαστράκι! Φρόντισε να της χαρίσεις το αγαπημένο της λουλούδι που θα αγοράσεις από ένα ανθοπωλείο, αλλά θα της το δωρίσεις μέσα σ’ ένα υπέροχο βαμβακερό καλαθάκι με εντυπωσιακά μοτίβα. Σημείωσε ότι αυτό το καλαθάκι που σου προτείνω έχει μοτίβα εμπνευσμένα από γαλλικό κουτί από χρυσό και σμάλτο (λεπτομέρεια), ένα αντικείμενο τέχνης με έκκρουστη διακόσμηση, από τη Συλλογή του Παρισιού της Λεβεντείου Πινακοθήκης.

Θα σου διευκρινίσω επίσης ότι έχει διαστάσεις 12.00 cm x 11.00 cm και διαθέτει εσωτερική αδιάβροχη επένδυση. Υπάρχει επίσης και ακόμη ένα λίγο μεγαλύτερο, με διαστάσεις 19.00 cm x 18.00 cm.

More info: Αυτά τα καλαθάκια θα τα αποκτήσεις στην τιμή των 25,00 € (το μικρό) ή 33,00 € (το μεγαλύτερο), είτε κατευθείαν από το πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης ή διαδικτυακά κάνοντας ένα κλικ εδώ.

  Η «Πρώιμη Άνοιξη» στο δίσκο σου

Έχεις μια ιδιαίτερη αδυναμία στους δίσκους σερβιρίσματος… Ε, λοιπόν, αυτή τη φορά σου προτείνω αυτόν τον πανέμορφο δίσκο από plexiglass, που είναι εμπνευσμένος από το έργο του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, «Πρώιμη Άνοιξη» (λεπτομέρεια), από την Ελληνική Συλλογή. Έχει διαστάσεις 20.00cm x 30.00 cm x 3.50 cm και ενδείκνυται το πλύσιμό του στο χέρι.

More info: Θα τον αποκτήσεις στην τιμή των 57,00 € είτε κατευθείαν από το πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης ή διαδικτυακά κάνοντας ένα κλικ εδώ.

 Ανθεμωτό καλαθάκι

Σου προτείνω ακόμη ένα δωράκι που είτε μπορείς να το χαρίσεις ή να το αποκτήσεις για δική σου χρήση, ή για να στολίσεις το πασχαλινό σου τραπέζι… Αυτό το πανέμορφο καλαθάκι έχει ένα ραφινάτο σχέδιο, εμπνευσμένο από μια λεπτομέρεια των ανθεμωτών μοτίβων ενός τσεβρέ, του 18oυ αιώνα. Σημείωσε ότι είναι κατασκευασμένο από βαμβακερό ύφασμα, οι διαστάσεις του είναι 11 x 12 εκ. και διαθέτει και εσωτερική αδιάβροχη επένδυση.

More info: Θα το αποκτήσεις στην τιμή των 25,00 € κατευθείαν από το πωλητήριο του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας.

 Ραφινάτα σουπλά / placemat

Με το ίδιο μοτίβο μπορείς να αποκτήσεις τώρα και αυτά τα εντυπωσιακά σουπλά / placemat. To σχέδιο τους είναι εμπνευσμένο από την ίδια λεπτομέρεια των ανθεμωτών μοτίβων ενός τσεβρέ, του 18oυ αιώνα και είναι φτιαγμένα από βαμβακερό ύφασμα.  Έχουν διαστάσεις 37 x 47 εκ. και θα στολίσουν διακριτικά το τραπέζι σου.

More info: Θα αποκτήσεις το σετ των 2 στην τιμή των 14,00 € κατευθείαν από το πωλητήριο του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας.

 Τα γαλάζια σου όνειρα…

Τα φουλάρια είναι πάντα στη μόδα και ειδικά φέτος θα τα λατρέψεις ακόμη παραπάνω… Και ο λόγος; Πολύ απλός… Αφού μπορείς να βυθιστείς στα όνειρα της Petrusse Paris. Ναι, τα περίφημα φουλάρια του γαλλικού brand έφθασαν στο πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης για να δημιουργήσεις τα πιο ευφάνταστα look τώρα την Άνοιξη… Φορώντας ένα φουλάρι της Petrusse Paris θα νιώσεις ότι φοράς ένα αξεσουάρ που επιβεβαιώνει την προσωπικότητά σου και σου δίνει extra πόντους αυτοπεποίθησης… Επίλεξε το το Néréide και θα αφήσεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί από τους απαλούς κυματισμούς της θάλασσας. Τόσο πλούσια και μαγική όσο ο βυθός της θάλασσας, η Néréide αποκαλύπτει τη ζωντανή φύση που συνυφαίνεται και δονείται με τα χρώματα των κοραλλιών. Ένα φαρδύ και απαλό φουλάρι, κλέβει πάντα τον σεβασμό στο περιβάλλον μας που το λατρεύουμε όλες μας. Ελαφρύ, απαλό και ευχάριστο σαν τον αεράκι της θάλασσας, το Néréide θα σε συνοδεύει στις εμφανίσεις σου με ιδιαίτερη τρυφερότητα. Κατασκευασμένο από 100% φυσικά υλικά (67% λινό και 33% μοντάλ) είναι αρκετά μεγάλο (90×200εκ.) για να πλαισιώσει το look σου με trendy λεπτομέρειες.

Στην ίδια συλλογή του γαλλικού οίκου Petrusse Paris θα ανακαλύψεις και άλλες προτάσεις, που είναι ιδανικές για τα πασχαλινά δώρα για τον καλό σου ή για τις κολλητές σου.

More info: Θα τα αποκτήσεις κατευθείαν από το πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης.

 Οι «πυραμίδες» του look σου

Αλλά και τα ανάλαφρα φουλάρια της Rotate υπάρχουν πλέον στο πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης. Εγώ εντόπισα το «Star Wars Pyramid» και το «Maze Pyramid», δυο αρκετά μεγάλα (65εκ. x 1,90εκ.) φουλάρια, που είναι κατασκευασμένα από 60% βαμβάκι και 40% μετάξι… Και υπόσχονται να γίνουν ο αχώριστος «σύντροφος» σου για τις ανοιξιάτικες εμφανίσεις σου. Βεβαίως, μπορείς να κάνεις τις επιλογές σου και για δώρα που θα χαρίσεις στις επιστήθιες φίλες σου, ειδικά τώρα μέσα στις γιορτές του Πάσχα.

More info: Θα τα αποκτήσεις κατευθείαν από το πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης.

 

 

 

 

 

 

MadameLeFo