Πραγματοποιήθηκε το Erasmus Festival 2022

Το “Erasmus Festival” πραγματοποιήθηκε φέτος το προηγούμεο Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022, από τις 17:00 μέχρι τις 21:00, στην Πλατεία Ελευθερίας, στη Λευκωσία.

 

Το Erasmus Festival το διοργάνωσαν το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), στο πλαίσιο των #ErasmusDays που πραγματοποιούνται τα τελευταία 6 χρόνια, με εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη.  Οι 1,500 και πλέον επισκέπτες του Φεστιβάλ, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πρόγραμμα Erasmus+, να συνομιλήσουν μαζί με εκπροσώπους των δύο Εθνικών Υπηρεσιών που το διαχειρίζονται και να μάθουν πώς μπορούν και οι ίδιοι να επωφεληθούν από το πρόγραμμα, να γνωρίσουν δικαιούχους του προγράμματος και τα σχέδιά τους, να περιηγηθούν στην έκθεση «Ο Δήμος του Μέλλοντος», καθώς και να απολαύσουν  διαδραστικά παιγνίδια και δραστηριότητες.  Ταυτόχρονα, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με ραδιοφωνικό ‘live link’ από το SUPER FM και με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα ‘Παπιγιόν’.

Στόχος του “Erasmus Festival” και γενικότερα των #Erasmusdays, κάθε χρόνο, είναι η μαζική προβολή του προγράμματος Erasmus+. Φέτος, περισσότερο από ποτέ, οι #ErasmusDays ήταν σημαντικές και πιο ξεχωριστές, καθώς πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εορτασμών των 35 χρόνων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, συμπίπτοντας επίσης με το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022. Ως εκ τούτου και σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, η διοργάνωση για το 2022 ανέδειξε το θέμα: «Μοιραζόμαστε τις ευρωπαϊκές μας αξίες, με τη νεολαία του σήμερα και του αύριο: για 35 χρόνια τώρα και πολλά ακόμη στο μέλλον».

 

 

 

MadameLeFo