Φόρεμα, η αποθέωση της κομψότητας

H νέα σεζόν αποθεώνει τη θηλυκότητα, καλώντας μας να φορέσουμε φόρεμα, που υμνεί τη γυναικεία ομορφιά. Φόρεμα που αγαπά τα αιθέρια υφάσματα και τα εκτυφλωτικά χρώματα, τα ρομαντικά λουλούδια και τα  αφηρημένα prints. Φέτος την άνοιξη λοιπόν, φορέστε το από το πρωί ως το βράδυ, και θα είστε μέσα στο πνεύμα της σεζόν…

Έστω κι αν ο καιρός δεν το επιτρέπει απόλυτα, οι γνωστές bloggers απέδειξαν ότι το φόρεμα φοριέται κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες! Φορέστε λοιπόν κι εσείς το φόρεμα σας και θα είστε στο πνεύμα της μόδας. Επιλέξτε ανάλογα, ένα κλασικό φόρεμα, ένα εμπριμέ boho φόρεμα με λουλούδια ή με ψυχεδελικά μοτίβα.

Το βράδυ τολμήστε ένα maxi φόρεμα σε έντονες αποχρώσεις. Ας δούμε λοιπόν, τους πιο αντιπροσωπευτικούς τύπους φορέματος και πως επέλεξαν να το φορούν και να το αναδεικνύουν οι influencers.

Φόρεμα παντός… καιρού!

Όπως κάθε άνοιξη, οι περισσότερες collection της σεζόν παρουσίασαν το αγαπημένο θέμα των σχεδιαστών: Τα εμπριμέ και τα λουλούδια. Από μικρά στιλ Liberty μέχρι μεγάλα ρομαντικά και ψυχεδελικά των ’70s, τα μπουκέτα άνθησαν και έχουν την τιμητική τους.

Με ενδιαφέρουσες αναφορές σε προηγούμενες δεκαετίες αλλά και.. εξαιρετική μαεστρία, οι fashion designers δημιουργούν τα ανθισμένα κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας!

Σε midi ή maxi εκδοχή κυρίως, οι συλλογές των μεγάλων οίκων μόδας δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια διαφωνίας: τα νέα floral είναι πραγματικά το it κομμάτι της σεζόν.

Κι αν δεν το επιτρέπει ο καιρός, θα το φορέσετε με μποτάκια μέχρι τον αστράγαλο (π.χ. τα αγαπημένα σας λευκά ankle boots) ή ακόμη και με sneakers για περισσότερη άνεση.

Κι όταν αλλάξουν οι συνθήκες, μια ψηλοτάκουνη γόβα ή τα σανδάλια σας, θα σας καλύψουν ολοκληρωτικά. Εννοείται, μια τσάντα στα αντίστοιχα χρώματα, θα ολοκληρώσει γοητευτικά την εμφάνισή σας.

Με πειραματισμούς στις φόρμες και στον όγκο, σε κλασικές γραμμές ή και σε boho style, οι επιλογές είναι τόσες πολλές και καλύπτουν και τα πιο δύσκολα γούστα. Πάντως, είναι καλό να έχετε υπόψη σας ότι τα μικρά εμπριμέ σε σκουρόχρωμο φόντο ταιριάζουν στις  γεμάτες σιλουέτες. Επίσης, καλό είναι να θυμάστε  ότι το εμπριμέ επιβάλλεται και στα αξεσουάρ: τσάντες, παπούτσια, φουλάρια και ζώνες.

Ρετρό κομψότητα!

Κλασική αξία το little black dress, όμως, φέτος η μόδα επιτάσσει και πολλές δόσεις ρετρό style. Εμπνέεται δηλαδή από τα ’40s, τα ’50s και τα ’60s, τις χρυσές δεκαετίες, όταν η κομψότητα κυριαρχούσε στις εμφανίσεις των γυναικών.

Πολλοί σχεδιαστές αποτίνουν φέτος φόρο τιμής στη φινέτσα με τα ρούχα και τα αξεσουάρ που σχεδίασαν για εμάς. Αν λατρεύετε αυτή την τάση, ρίξτε μια ματιά στις εμφανίσεις των διασημοτήτων και εμπνευστείτε για να έχετε κι εσείς τον αέρα της πραγματικής ντίβας.

Για περισσότερες ιδέες για τις ανοιξιάτικες εμφανίσεις σας κάντε κλικ εδώ 

Βρήκαμε τα 10  νέα trends που θα φορέσουμε την Άνοιξη

MadameLeFo