Μαρία Σολωμού: Ώρα για όμορφες… αλήθειες!

Μετά από πολλές αναβολές λόγω αυξημένων υποχρεώσεων της και δεκάδες τηλεφωνήματα, τη συναντήσαμε.  Έτσι απρόσμενα μπήκε στο πρόγραμμα της ομάδας της MadameLeFo ένα “όμορφο” ταξίδι  με την Μαρία Σολωμού, την γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε ακόμη περισσότερο για την ευθύτητά της και την ξεχωριστή προσωπικότητά της.

Δείτε το βίντεο από τα παρασκήνια της φωτογράφησης εδώ

«Μπορείς να έρθεις από το σπίτι γιατί πλένω τα μπαλκόνια και είμαι σε ένα οργασμό νοικοκυροσύνης;», μου είπε, στο τηλέφωνο, γύρω στις 22:00, αφήνοντας με άφωνη, αφού δεν πίστευα πως η Μαρία Σολωμού κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού. Αντισυμβατική, χωρίς ταμπού, με ελευθερία σκέψης και κινήσεων, ωραία τρέλα, αλλά και αφοπλιστική παιδικότητα, η αγαπημένη ηθοποιός μιλάει στη MadameLeFo για την ομορφιά, την καθημερινή της περιποίηση, αλλά και το ξεχωριστό της στυλ. Κι αν πιστεύετε ότι μια beauty συνέντευξη έχει αναμενόμενες και κοινότυπες απαντήσεις η Μαρία Σολωμού κάνει ακόμα μια φορά την ανατροπή… Μιλάει σαν χείμαρρος και λέει ένα σωρό αλήθειες, όμορφες αλήθειες…

Υπάρχουν όμορφοι και άσχημοι άνθρωποι; Η ομορφιά είναι πολύ σχετικό. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν άσχημοι άνθρωποι. Υπάρχουν οι ωραίοι και οι όμορφοι. Οι όμορφοι είναι οι αντικειμενικά όμορφοι, τα μοντέλα, κάποιοι άνθρωποι που όλα τους τα χαρακτηριστικά είναι απόλυτα άρτια. Δε σημαίνει όμως ότι οι όμορφοι είναι και ωραίοι. Οι ωραίοι είναι όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι που αντικειμενικά μπορεί να είναι άσχημοι, αλλά έχουν το δικό τους στυλ, μια προσωπικότητα που βγαίνει σε μια υπέροχη φυσιογνωμία ή είναι κάρακτερ.

Φρόντιζες από μικρή την εικόνα σου;  Στην εφηβεία ξεκίνησα να γίνομαι κοριτσάκι, στα 13-14. Άρχισα να μαζεύω λίγο τα μαλλιά μου, να αποκτώ δυο φρύδια και όχι ένα ενιαίο, να κάνω αποτρίχωση στα πόδια, να με απασχολεί τι θα φορέσω, να γνωρίσω το μακιγιάζ… Μέχρι τα 17 τα έκανα όλα αυτά. Μετά σταμάτησα!

Μετά δεν ξαναβάφτηκες; Νομίζω ότι δε μου πάει το έντονο μακιγιάζ μου αρέσει περισσότερο όταν είμαι natural. Το καλοκαίρι δε βάφομαι ποτέ. Το χειμώνα ίσως βάλω μια bb κρέμα, λίγο ρουζ και μια μάσκαρα. Εκεί τελειώνει το μακιγιάζ για μένα. Στη δουλειά μου όμως, βάφομαι αναγκαστικά.

Έχει τύχει να πάθεις κάποια μόλυνση από κάποιο προϊόν ή από κάποιον αισθητικό; Το βασικό μου πρόβλημα είναι οι κρέμες. Όλες οι κρέμες μου δημιουργούν ακμή. Και μη μου πεις ότι έχεις εσύ κάποια κρέμα που δε θα μου δημιουργήσει γιατί το έχω ακούσει άπειρες φορές και έδωσα πολλά λεφτά σε δοκιμές. Πλέον συμβιβάστηκα. Θα περιποιούμαι, θα φοράω κρέμες, θα βγάζω σπυριά – κυρίως στο πιγούνι -, θα τσαντίζομαι και πάλι από την αρχή. Αισθητικός δε μου έχει κάνει ζημιά, γιατί δεν πηγαίνω σε αισθητικό. Πήγα μια φορά μικρή για να μου φτιάξει τα φρύδια, δηλαδή να μου κάνει το ένα ενιαίο φρύδι που είχα δύο, μου έβγαλε λάθος τρίχες, μου το κατέστρεψε και από τότε γεμίζω τα φρύδια μου με μολύβι.

Είναι… σχολαστική

Δεν ακολουθείς κάποια ιεροτελεστία στην καθημερινή σου περιποίηση; Είμαι σχολαστική με το ντεμακιγιάζ. Ξεβάφομαι κάθε βράδυ και πλένω πολύ συχνά το πρόσωπό μου με σαπούνι. Το πρωί βάζω ένα serum για να ενυδατωθεί λίγο η επιδερμίδα μου και ενίοτε φοράω κρέμα ημέρας, νύχτας και ματιών. Κάνω όμως πολλές μάσκες και scrub, αλλά δεν συμπαθώ τα σκληρά πίλινγκ.

Το μακιγιάζ έχει ηλικία;  Όσο μεγαλώνω βάφομαι όλο και λιγότερο. Το μακιγιάζ για μένα έχει ηλικία. Δε συμφωνώ να βάφονται τα μικρά κορίτσια, όμως πιστεύω είναι μια φάση που όλες την περνάμε και ευτυχώς περνάει. Πιστεύω ότι όσο περνούν τα χρόνια πρέπει να περιορίζεται το μακιγιάζ.

Η Μαρία Σολωμού πιο όμορφη από ποτέ, μας εκμυστηρεύεται τα μυστικά της, και μακιγιάρεται ειδικά για τη φωτογράφηση με οικολογικά προϊόντα της Ι Colori di Helan.

Δε θα σε δούμε ποτέ βαμμένη; Κάποτε βάφω τα μάτια μου. Μη φανταστείς ότι φοράω σκιές, βάζω όμως, έντονη μάσκαρα. Τα κραγιόν δεν τα συμπαθώ καθόλου. Αν φορέσω προτιμώ κάποιο nude κραγιόν και πολύ σταθερό. Σιχαίνομαι, επίσης, τα lip gloss και οτιδήποτε γυαλίζει. Δε συζητάω για τα έντονα χρώματα.

Αντηλιακό;  Αυτό είναι το μεγαλύτερο από όλα τα προβλήματά μου. Το αντηλιακό είναι λιπαρό προϊόν, αλλά και απαραίτητο για την προστασία του δέρματος. Εγώ μόλις το φορέσω πετάω, πάλι, ακμή. Κάθε καλοκαίρι ζω το ίδιο δράμα, αλλά η προστασία από τον ήλιο είναι πολύ σημαντική.

Στο σώμα σου φοράς κρέμες ή κι εκεί βγάζεις σπυράκια; Το δέρμα μου στο σώμα είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο. Έχω ξηροδερμία και ραγάδες από 10 χρονών – λόγω του ότι πήρα πολύ απότομα ύψος και άνοιξε το δέρμα μου – και γενικά πρέπει να το προσέχω πάρα πολύ για να φαίνεται υγιές. Στο σώμα μου κάνω δυο φορές την εβδομάδα scrub, βάζω λαδάκια και φοράω συνέχεια ενυδατική. Παντού έχω μια ενυδατική, στην τσάντα μου, στο αυτοκίνητο, παντού. Κυρίως το χειμώνα έχω μεγάλο πρόβλημα. Αν τινάξεις τα ρούχα μου βγαίνουν λέπια από μέσα. Μαδάω και ξεφλουδίζω σαν κοτόπουλο!

Σήμα κατατεθέν στην εμφάνισή σου είναι τα μαλλιά σου. Τα περιποιείσαι; Τα μαλλιά μου δεινοπάθησαν με εμένα. Ξέρω ότι δεν φαίνονται οι αλλαγές πάνω μου όμως τα έχω κόψει, τα έχω ανοίξει, έκανα ισιωτική – για τις ανάγκες ενός ρόλου -, τα έκαψα… Τώρα προσπαθώ να τα μακρύνω. Δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο, τα λούζω με ένα καλό σαμπουάν και κάνω μάσκες. Προσπαθώ επίσης να τα κόβω πολύ λίγο κάθε δυο μήνες για να ανασαίνουν και να φεύγουν οι κατεστραμμένες άκρες.

Τα μαλλιά της είναι το σήμα κατατεθέν της, και για τους σκοπούς της φωτογράφησης επιλέξαμε να τα περιποιηθεί με τη νέα σειρά Mad About Curls, της Schwarzkopf Professional.

Τα άκρα σου τα περιποιείσαι; Έχω εμμονή με τα νύχια μου. Δε θα με δεις ποτέ με άβαφτα νύχια, κυρίως στα πόδια. Έχω να τα ξεβάψω 20 χρόνια, μόνο η κοπέλα που μου τα φτιάχνει τα βλέπει άβαφτα! Και τα χέρια μου τα περιποιούμουν, αλλά πλέον με έχει πιάσει μια προκοπή και κάνω δουλειές, οπότε δεν τα βάφω. Θα περάσει όμως και αυτή η περίοδος και θα επανέλθω. Αγαπώ πολύ τα σκούρα χρώματα και το κόκκινο. Δε θα με δεις ποτέ με παλ χρώματα ή γαλλικό.

Ο χρόνος είναι… φίλος της

Με το χρόνο είσαι συμφιλιωμένη; Καθόλου, αν και νιώθω πως ο χρόνος είναι φίλος μου. Όλοι θα κρεμάσουμε, το θέμα είναι να κρεμάσουμε χαριτωμένα!

Με το μοναδικό στιλ της, αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τη λευκή, μεταξωτή μπλούζα της νέας συλλογής των Marks & Spencer.

Παρεμβάσεις έχεις κάνει στο πρόσωπό σου; Έχω προσπαθήσει στο παρελθόν να κάνω βαθιά μεσοθεραπεία, που τη θεωρώ μαγική, αλλά δεν τα κατάφερα. Από τον πόνο κλώτσησα το γιατρό και έφυγα. Πονάω πάρα πολύ, δεν το αντέχω. Κάνω laser, οξέα φρούτων, χημικό πίλινγκ το χειμώνα… ήπια πράγματα. Το botox  το φοβάμαι, και γενικά φοβάμαι την υπερβολή και την παραμόρφωση.

Τη διατροφή σου την προσέχεις; Κατά διαστήματα προσέχω τι τρώω. Το βάρος μου δεν είναι σταθερό όμως, κάθε χρόνο έχω μια αυξομείωση της τάξεως των 7 κιλών. Τώρα είμαι μείον 7 κιλά σε σχέση με πέρυσι το χειμώνα. Τώρα είμαι 47 κιλά και έχω ύψος 1.67. Πέρυσι το καλοκαίρι ήμουν 57 κιλά, αφρατούλα, και είχα φρικάρει. Μπήκα στη θάλασσα τον Αύγουστο από τα νεύρα μου.

Το λευκό παντελόνι, το floral μπουστάκι και το γαλάζιο, λινό σακάκι της νέας συλλογής των Marks & Spencer ήταν για τη Μαρία, μια από τις επιλογές που την έκανε να νιώθει ο εαυτός της.

Έχεις κάνει ποτέ ακραίες δίαιτες; Φυσικά. Γενικά δεν έχω καλό μεταβολισμό, κάπως τον έχω διαλύσει. Τώρα ας πούμε τρώω πάρα πολύ, αλλά δεν παχαίνω. Πέρυσι που είχα πάρει αυτά τα 10 κιλά τσίμπαγα.

Τρέφεσαι με συγκεκριμένες τροφές ή τρως ότι σου κάνει κέφι; Πριν το Πάσχα έκανα μια διατροφή vegan. Τη συνδύασα και με τη νηστεία του Πάσχα, αλλά αφαίρεσα από τη διατροφή μου και το αλεύρι. Το έκανα ως αποτοξίνωση και δε σου κρύβω ότι σκέφτομαι να το κρατήσω, να μην τρώω ότι μας γεμίζει τοξίνες. Το μόνο που δεν μπορώ να στερηθώ είναι τα αβγά. Επίσης,  εδώ και 4 χρόνια έκοψα τη γλουτένη, γιατί ανακάλυψα πως έχω δυσανεξία.

Δεν υποκύπτεις σε γευστικούς πειρασμούς;  Έχω μια τρέλα με τη σοκολάτα. Τελευταία βέβαια προσπαθώ να την αντικαταστήσω με ανεπεξέργαστο κακάο και παγωτό σορμπέ σοκολάτα.

Γυμνάζεσαι; Πέρυσι γυμναζόμουν πολύ, έκανα τρέξιμο, ποδήλατο, yoga, aerial yoga. Φέτος δεν κάνω τίποτα. Η μόνη γυμναστική μου είναι ότι ανεβοκατεβαίνω τα σκαλιά του σπιτιού μου.

Rock & casual style

Η ντουλάπα σου μοιάζει με ροκ μπάντα ή είναι ιδέα μου; Ροκ είμαι όταν ντύνομαι λίγο πιο καλά. Γενικά νομίζω είμαι casual. Κυρίως θα με δεις με τζιν, φόρμες, κολάν και μακό. Νομίζω δεν έχει άνθρωπος πιο πολλά μακό από εμένα. Όταν έχω πολύ διάθεση και θέλω να ντυθώ καλά, βάζω κανένα μποτάκι με τακούνι, μια κοντή φούστα και φυσικά ένα μακό.

Αγαπάς το χρώμα; Τα ρούχα μου είναι μαύρα, γκρι και λευκά. Μέχρι πέρυσι, τα καλοκαίρια φορούσα μόνο χρώμα – τα πάντα εκτός από ροζ. Ξαφνικά με έπιασε μια τρέλα και άλλαξα όλη μου την ντουλάπα και αρκέστηκα στην τριχρωμία.

Ο στυλίστας επέλεξε να συνδυάσει τη χακί trendy φούστα με μπεζ λινό σακάκι της νέας συλλογής των Marks & Spencer, όμως, η Μαρία Σολωμού, τα ανέδειξε με το σκέρτσο και το μοναδικό allure που τη χαρακτηρίζει.

Στην τηλεόρασή σου υπάρχει το fashion tvΑλήθεια τώρα με ρωτάς; (γέλια). Πέρα από την πλάκα μου αρέσουν πάρα πολύ τα ωραία ρούχα και μπορεί να καθίσω να χαζέψω επιδείξεις μόδας στην τηλεόραση. Μου αρέσει όλο αυτό το τρελό της μόδας. Το πρόβλημα είναι, νομίζω, ότι οι πασαρέλες και τα fashion icons πλασάρουν μια εικόνα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Αν αυτά τα ρούχα πάνε να τα βάλουν τα καθημερινά κορίτσια μπορεί το αποτέλεσμα να είναι γελοίο ή κακόγουστο. Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά αυτές οι επιρροές που έχουν όλα τα κορίτσια ή «η μόδα της χοντρής» που έχει βγει από τις Kardashians πρέπει κάπως να κοπάσει. Δεν πάνε όλα σε όλους και δεν πρέπει να αντιγράφουμε, αλλά να προσαρμόζουμε το στυλ μας στην εκάστοτε μόδα.

Sexy νιώθεις; Ανά περιόδους νιώθω sexy.

Στα εσώρουχα δίνεις σημασία; Έχω άπειρα εσώρουχα. Πολλά από αυτά δεν έχω προλάβει καν να τα φορέσω. Τα αγαπημένα μου εσώρουχα είναι τα μακό με δαντελωτά τελειώματα. Αγαπώ τα brazilian και μαλακά υφάσματα ενώ δε φοράω ποτέ string.

Κοσμήματα φοράς;  Μέχρι πέρυσι φορούσα πάρα πολλά κοσμήματα σε χέρια, δάχτυλα και λαιμό. Σκουλαρίκια δε φοράω ποτέ. Είχα φετίχ να φοράω πολλά κοσμήματα μαζί και να τα αλλάζω καθημερινά. Φέτος το άλλαξα κι αυτό.

Πες μου μια φορά που σου έκανε κάποιο κομπλιμάν ο γιος σου και το θυμάσαι. Δε θυμάμαι, γιατί δε μου έχει κάνει ποτέ κομπλιμάν. Είναι άντρας βαρύς και δε δίνει σημασία σε τέτοια πράγματα. Όμως πιστεύω πως με προτιμάει με ίσια μαλλιά, δεν μου το είπε ποτέ, αλλά το βλέπω στα μάτια του.

Η ζωντάνια της και το κέφι της είναι αδιαπραγμάτευτα στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς της. Εδώ λεπτομέρεια από το μπεζ λινό σακάκι της νέας συλλογής των Marks & Spencer.

Ένα καλό λόγο που άκουσες από κάποιον άλλο και σε έκανε να γελάσεις; Και πάλι θα σε απογοητεύσω. Λες να πρέπει να ανησυχήσω; (γέλια). Όμως, μου συνέβησαν πολλά περίεργα με τον κόσμο. Σε μια περιοδεία, ήρθε ο «έξυπνος του χωριού» και αντί για συγχαρητήρια, μου είπε «πω πω θαύματα κάνουν τα ρετούς στα περιοδικά».

Και, ζει ακόμα; Περιέργως ναι. Με πέτυχε σε καλή διάθεση και αρκέστηκα στο να χαμογελάσω και να αποχωρήσω.

Κουβαλάς μια ωραία τρέλα και νιώθω πως κανείς δεν μπορεί να την επηρεάσει, γι’ αυτό θέλω να μάθω το μότο της ζωής σου.

Πρόσεχε τι εύχεσαι μπορεί να σου συμβεί.

Ποτέ μη λες ποτέ.

Έρωτας ή τίποτα…

Λεπτομέρειες από το μπουστάκι, το λινό σακάκι, το λευκό παντελόνι της νέας συλλογής των Marks & Spencer, που φόρεσε η Μαρία για τους σκοπούς της φωτογράφησης.

 

Συνέντευξη: Πένυ Θωμοπούλου

https://www.facebook.com/tmlpenny

Φωτο: Χάρης Κυπριανού

https://www.facebook.com/harris.kyprianou.3

Μακιγιάζ: Βαλεντίνο Νικολάου

https://www.facebook.com/valentino.nicolaou 

Styling: Γιώργος Χρυσοστόμου

https://www.facebook.com/giorgos.chrysostomou

Video: Άγγελος 

 

Για τους σκοπούς της φωτογράφησης η Μαρία Σολωμού φόρεσε ρούχα της νέας συλλογής των Marks & Spencer 

https://www.instagram.com/marksandspencercyprus/

https://www.facebook.com/marksandspencercyprus/

 

Tο μακιγιάζ της το επιμελήθηκε ο Βαλεντίνο Νικολάου με προϊόντα Ι Colori di Helan

 Helan Linea Bimbi Cyprus

Στα μαλλιά της χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα της νέας σειράς Mad About Curls, της Schwarzkopf Professional, David Salon Services Ltd (Schwarzkopf Professional, Cyprus)

 

Ανακαλύψτε περισσότερα για τα Mad About Curls, της Schwarzkopf Professional, κάνοντας κλικ στο

 

Ανακαλύπτουμε τι εστί σγουρό μαλλί και το τιθασεύουμε

 

Αντιγράψτε το make up look της Μαρίας Σολωμού κάνοντας κλικ στο 

Ομορφιά με φυσικά και eco friendly καλλυντικά

1 Discussion on “Μαρία Σολωμού: Ώρα για όμορφες… αλήθειες!”

MadameLeFo