Βουράτε γειτόνοι, γιατί έχει κούσπο και στο New York!

Έχει… κούσπο και στο New York! Ναι, αφού η Παγκόσμια Πρεμιέρα της πρώτης μεγάλης Κυπριακής Κινηματογραφικής Παραγωγής «Βουράτε Γειτόνοι» στη Νέα Υόρκη στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία.  

Οι γειτόνοι συναντιούνται πια στην κινηματογραφική οθόνη 18 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της σειράς “Βουράτε Γειτόνοι”. Και η Ομογένεια της Νέας Υόρκης υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την Παγκόσμια Πρεμιέρα της Κυπριακής ταινίας «Βουράτε Γειτόνοι», στα «Cinemart Cinemas» στο Forest Hills της Νέας Υόρκης.

Η προβολή τελούσε υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Κυριάκος Παπαστυλιανού, στελέχη της οργάνωσης, δημοσιογράφοι και οι ανταποκριτές όλων των Κυπριακών ΜΜΕ. Παρόντες ήταν ο σκηνοθέτης της ταινίας Στάμος Τσάμης, και ο συνιδιοκτήτης του σινεμά Χάρης Νικολάου.  Ο δημοσιογράφος  Πέτρος Πετρίδης, ο οποίος ανέλαβε και το συντονισμό της συζήτησης που ακολούθησε, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η πρώτη προβολή της ταινίας έγινε στη Νέα Υόρκη. Τόνισε μάλιστα, ότι αποτελεί δείγμα αγάπης και σεβασμού των συντελεστών και των πρωταγωνιστών της ταινίας για την ομογένεια.​Ο σκηνοθέτης Στάμος Τσάμης επεσήμανε ότι «προσπάθησαν να φτιάξουν μια ταινία, 15 χρόνια μετά την επιτυχημένη σειρά, μια καινούργια ταινία βασισμένη σε ένα φρέσκο σενάριο που να αγκαλιάσει όλον τον κόσμο και να προβληθεί σε όλες τις γωνιές του πλανήτη όπου υπάρχουν Έλληνες». Και συνέχισε : «Ήταν πάρα πολύ συγκινητική η ανταπόκριση των πρώτων θεατών. Ήταν η πρώτη προβολή και ήταν πάρα πολύ θερμή η υποδοχή του κοινού. Η αγωνία του καλλιτέχνη για την πρώτη προβολή είναι πάντοτε πάρα πολύ σημαντική. Είμαστε ενθουσιασμένοι, γιατί οι κόποι μας και η συνεργασία με καταπληκτικούς ηθοποιούς και με το σεναριογράφο Γεώργιο Τσιάκκα επιβραβεύτηκαν από τα ευμενή σχόλια του κοινού».

Τα ομογενειακά ΜΜΕ με την σειρά τους υποστήριξαν την φιλόδοξη Κυπριακή παραγωγή φιλοξενώντας τον σκηνοθέτη σε ραδιοφωνικές και διαδικτυακές συνεντεύξεις. Εννοείται και τα καταστήματα στην Αστόρια γέμισαν με αφίσες της προβολής της ταινίας στο Μανχάταν.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι: Γιώργος Ζένιος, Δημήτρης Ξύστρας, Άλκηστις Παυλίδου, Σίμος Τσιάκκας, Μάρα Κωνσταντίνου, Χριστίνα Παυλίδου, Γιώργος Τσιάκκας, Σοφία Καλλή, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Γιάννα Λευκάτη, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Έλενα Χριστοφή, Κύνθια Παυλίδου, Κωστάκης Κωνσταντίνου, Γεωργία Κωνσταντίνου, Κώστας Καζάκας, Μαρία Τσιάκκα, Σάββας Παϊσίου.

Αναμένουμε λοιπόν το «Έσιει κούσπο στο Μιτσερό» και στην Κύπρο, γιατί το γέλιο θα χτυπήσει και πάλι… κόκκινο!

More info

Η ταινία «Βουράτε γειτόνοι», από την 1η έως και την 7η Μαρτίου, προβάλλεται στο Cinema Village, στη διεύθυνση 22 East 12St , New York NY 10003. 

 

Facebook: https://www.facebook.com/vourategeitonoitainia

Instagram: @vourategeitonoitainia

Website: https://vourategeitonoitainia.com/