Βιωματικά Εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας

Συνολικά 570 Βιωματικά Εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας από το Υφυπουργείο Τουρισμού. Μάθε όλες τις λεπτομέρειες τώρα από το MadameLeFo κι έφυγες! 

Με στόχο την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού και του τουρισμού υπαίθρου, αλλά και την προσφορά αυθεντικών εμπειριών σε επισκέπτες, το Υφυπουργείο Τουρισμού παρουσιάζει το Πρόγραμμα Εργαστηρίων Χειροτεχνίας και Οινογαστρονομίας.

Το Πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε όλους τους επισκέπτες της Κύπρου, ντόπιους και ξένους, να επισκεφθούν και να παρακολουθήσουν εργαστήρια ζωγραφικής, κεντητικής, αγιογραφίας, ψηφιδωτού, κεραμικής, αγγειοπλαστικής, καλαθοπλεκτικής, αργυροχοΐας, ξυλογλυπτικής, κ.λ.π.

Photo Credits: PIO

Παρέχεται, επίσης, η ευκαιρία παρακολούθησης εργαστηρίων στον τομέα της οινογαστρονομίας όπως, για παράδειγμα, παρασκευής κρασιού, κουμανδαρίας, ππαλουζέ, παραδοσιακών αλλαντικών, κλπ.

Στο πλαίσιο των πιο πάνω εργαστηρίων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και οι ίδιοι σε διάφορες βιωματικές δραστηριότητες όπως, για παράδειγμα, να κατασκευάσουν υφαντά, πήλινα αγγεία, ψάθινα καλάθια, κρασί, ππαλουζέ κλπ, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο, μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες. Για συμμετοχή στις βιωματικές δραστηριότητες, είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση, ενώ για απλές επισκέψεις στο χώρο δεν απαιτείται κάτι ανάλογο.

“Taste of Cyprus” Photo Credits: Stavros Ioannides, PIO

More info

  Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται όλα τα Σαββατοκύριακα, από τώρα μέσα στον Ιούνιο και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021. Θα είναι ανοικτά για επισκέψεις από τις 10.00 π.μ. – 7.00 μ.μ για τους μήνες Ιούνιο μέχρι Νοέμβριο και από τις 10.00 π.μ. – 5.00 μ.μ. για το μήνα Δεκέμβριο. Παράλληλα με τα εργαστήρια, στο χωριό/περιοχή που θα πραγματοποιούνται, θα προσφέρονται και ξεναγήσεις.

Μάθε κι αυτά…

“Taste of Cyprus” Photo Credits: Stavros Ioannides, PIO

  Η συμμετοχή στα εργαστήρια και στις ξεναγήσεις είναι χωρίς οποιαδήποτε χρέωση και θα είναι προσφορά του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Το πλήρες Πρόγραμμα θα το βρεις στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου www.visitcyprus.com και στο link https://bit.ly/3zTBpD9 καθώς και στην  σελίδα του στο Facebook και στο link https://bit.ly/3d931uc

 Σημείωσε ότι οι διοργανωτές των εργαστηρίων θα εφαρμόσουν όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως αυτά καθορίζονται στα Διατάγματα και στις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού συστείνει όλους όσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνούν με τους διοργανωτές για οποιεσδήποτε πληροφορίες αφορούν τα εργαστήρια.

MadameLeFo
0