Βεράντα ή κήπος; Ανανέωσε τα τώρα

Βεράντα ή κήπος; Ότι και να έχεις στο σπίτι σου, μπορείς να τα ανανεώσεις εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Ειδικά, αυτή την εποχή με τη νέα κρίση που έχει αφήσει τις επιπτώσεις της στην ψυχολογία μας, το να αγοράσεις καινούρια έπιπλα για την βεράντα σου μπορεί να φαίνεται απαγορευτικό… Αλλά δεν είναι… Έτσι κι αλλιώς, δεν θέλεις να συμβιβαστείς με το ταλαιπωρημένο και φθαρμένο σετ επίπλων κήπου/μπαλκονιού σου… Γι’ αυτό σε διαβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν λύσεις. Κάνε scroll πιο κάτω και θα βρεις απλές και οικονομικές ιδέες.

Ναι μπορείς να ανανεώσεις με μικρές παρεμβάσεις τα δικά σου έπιπλα κήπου, ή και να εντοπίσεις ενδιαφέρουσες λύσεις σε καταστήματα που προσφέρουν online αγορές με δωρεάν μεταφορικά. Σίγουρα τα δικά σου παλιά έπιπλα έχουν δει καλύτερες μέρες… Γι’ αυτό μην βιαστείς να τα ξεγράψεις.


* Καθάρισε τα με ειδικά προϊόντα που αφαιρούν σκουριά και άλατα και είναι ιδανικά για πλαστικά. Η ξυλιτόλη κάνει θαύματα.

* Τρίψε τα σκουριασμένα μεταλλικά έπιπλα ή τα ξύλινα με γυαλόχαρτο για να λειάνεις την επιφάνειά τους. Μετά μπορείς απλά να περάσεις ένα βερνίκι, ακόμη και διάφανο.

* Χρησιμοποίησε μπογιά σε σπρέι: Στρώσε ένα νάιλον, φόρεσε γάντια και μάσκα, κράτα αποστάσεις και σε λίγο χρόνο με ελάχιστο κόστος θα έχεις δώσει χρώμα στη βεράντα σου.

* Διακόσμησε με τραπεζομάντιλα, ριχτάρια, καλύμματα και πολύχρωμα μαξιλάρια. Επίσης μια πλεκτή αιώρα θα δώσει ρομαντικό ύφος στη βεράντα ή τον κήπο σου. Μικροπράγματα δηλαδή που δεν κοστίζουν πολύ αλλά θα δώσουν εύκολα χρώμα και ζωντάνια στην μέχρι πρότινος μουντή βεράντα σου!

Πρασίνισε το σπίτι σου εύκολα και οικονομικά

Και μπορεί αυτές τις μέρες να ζούμε συνεχώς στο σπίτι, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να το μετατρέψουμε σε έναν μικρό, προσωπικό παράδεισο. Και το πιο σημαντικό; Με ελάχιστα έξοδα και κόπο. Ιδού και μερικά απλά tips για να βάλεις κι εσύ περισσότερο πράσινο στη ζωή σου, εξοικονομώντας χρήματα και κάνοντας την καθημερινότητά σου πιο όμορφη.

* Αν έχεις κήπο, έστω και μια μικρή αυλή στο πίσω μέρος του σπιτιού σου, μπορείς να φυτέψεις λαχανικά και βότανα τα οποία θα ομορφύνουν τον χώρο και, κυρίως, θα σου χαρίσουν ότι χρειάζεσαι στην κουζίνα ή ακόμα και στο φαρμακείο του σπιτιού. Έτσι θα εξοικονομείς χρήματα αλλά και χρόνο από τις συχνές επισκέψεις στη λαχαναγορά ή και την υπεραγορά.

* Αν δεν έχεις κήπο αλλά παράθυρο στην κουζίνα, μπορείς να τοποθετήσεις μικρά γυάλινα βαζάκια στο περβάζι με παρόμοια φυτά (βασιλικό, μαϊντανό, άνηθο, δενδρολίβανο κ.λ.π.). Φρόντισε μόνο να κρατήσεις την ισορροπία, βάζοντας στις άκρες τους χαμηλά κρεμαστά φυτά και στο κέντρο τα πιο φουντωτά.

* Στο θέμα της περιποίησής τους, από την άλλη, δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις σχεδόν τίποτα. Για να διατηρήσεις τη γυαλάδα και τη λάμψη των φύλλων, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις σε ένα γαλόνι νερού μισή κούπα σόδα μαγειρικής κι ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι, να τα ανακατέψεις και να ψεκάσεις με αυτό όλα τα φυτά, εκτός από τα χνουδωτά.

* Επίσης, αναμιγνύοντας ξύδι και αλάτι, μπορείς να δημιουργήσεις ένα εξαιρετικό μίγμα για να εξολοθρεύσεις τα παράσιτα από τα φυτά, χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ.

* Όσο για τις ασθένειες που δημιουργούνται από τα διάφορα μικρόβια και παράσιτα; Υπάρχει μια ακόμα ανέξοδη και εύκολη συνταγή: Σε ένα λίτρο νερού, ανακατεύεις ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα, ένα κουταλάκι λάδι και ένα κουταλάκι υγρό σαπούνι πιάτων και ψεκάζεις με το μίγμα τα φυτά σου.

Top tips

Μάθε ακόμα δύο βασικές συμβουλές για οικονομία και σωστή περιποίηση:

  • Κράτησε το νερό από το σπανάκι που έβρασες και ρίξε το στα φυτά σου. Αποτελεί ένα λίπασμα εξαιρετικής ποιότητας.
  • Πρόσθεσε λίγο χυμό λεμονιού στα βάζα με τα λουλούδια σου για να τα διατηρήσεις φρέσκα για περισσότερο.

Τι κάνουμε όταν κιτρινίσει το γρασίδι;

Μην ανησυχείς για τον ανθισμένο κήπο σου και μην αγχώνεσαι για το γρασίδι που κιτρίνισε σε ορισμένα σημεία. Υπάρχει ένας πολύ απλός και εύκολος τρόπος να το πρασινίσεις και πάλι. Αρκεί να το βοηθήσεις να βρει τη φόρμα του με τον πιο απλό και φυσικό τρόπο. Διάλεξε την αγαπημένη σου μπίρα και ράντισε την κιτρινισμένη περιοχή. Ναι, τόσο απλά. Τα  ένζυμα της μπίρας δυναμώνουν το γρασίδι και εξολοθρεύουν τους μύκητες, που ίσως να έχουν αναπτυχθεί με αποτέλεσμα το κιτρίνισμα. Εμείς ψηφίζουμε πράσινο, εσύ;

MadameLeFo