Το «Άγγελε μου», από το θέατρο Αντίλογος στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή

Το «Άγγελε μου», ένας συγκλονιστικός μονόλογος του Χένρι Νέιλορ, παρουσιάζεται από το θέατρο Αντίλογος, σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου. Το έργο είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, και η Μυρσίνη Χριστοδούλου καταθέτει τον καλύτερό της εαυτό επί σκηνής. Πρόσθεσέ το στην ατζέντα σου, γιατί κάνει πρεμιέρα στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή την Κυριακή 22 Μαΐου.

Κομπάνι, 2014: Μια σφοδρή πολιορκία. Ο ISIS ετοιμάζεται να καταλάβει την πόλη. Ένα κορίτσι φέρεται να έχει σκοτώσει 100 τζιχαντιστές και γίνεται ηρωίδα.. Η Rehana φαίνεται άφθαρτη… Είναι ο άγγελος του Κομπάνι.

Το «Άγγελέ μου» είναι ένας συγκλονιστικός μονόλογος, με πρωταγωνιστικό πρόσωπο ένα νεαρό κορίτσι από το Κουρδιστάν. Τη λένε Rehana (Ρεχάνα), αλλά οι γονείς της την φωνάζουν «Άγγελέ μου», και μεγαλώνει σε ένα αγρόκτημα με φυστικόδεντρα σε ένα χωριουδάκι κοντά στο Κομπάνι στη Βόρεια Συρία. Μας αφηγείται την ιστορία της παιδικής της ηλικίας, μας μιλά για τον πατέρα της που πάντα ονειρευόταν την εποχή που οι γυναίκες θα ήταν ισότιμες με τους άντρες, για τις βαθιά ριζωμένες μέσα της ειρηνιστικές πεποιθήσεις και για την επιθυμία της να γίνει μια μέρα δικηγόρος.

Όμως όταν γίνεται δεκαεπτά χρονών, στο Κομπάνι ξεσπά ο πόλεμος, καθώς ο ISIS (το DAESH όπως είναι το αντίστοιχο ακρώνυμο στα Αραβικά) πολιορκεί κατ’ αρχήν και αργότερα κατακτά όλα τα εδάφη στη Βόρεια Συρία. Μέσα στη φρίκη ενός από τους πιο αποτρόπαιους και ανελέητους πολέμους, το νεαρό κορίτσι καταφέρνει να παραμείνει ζωντανό, γλυτώνοντας κατά τύχη ή από σύμπτωση από τους μύριους φρικτούς κινδύνους που παραμονεύουν σε κάθε της βήμα, ώσπου στο τέλος προσχωρεί σε μια ομάδα από Κούρδισες γυναίκες που μάχονται το DAESH.

Το σφικτό, υπέροχα δομημένο, ποιητικό κείμενο του Χένρι Νέιλορ βασίζεται πάνω στην πραγματική ιστορία της θρυλικής αγωνίστριας Rehana (Ρεχάνα) και περιγράφει με ένταση, χιούμορ, ανθρωπιά και συγκίνηση την ιστορία της μικρής αυτής κοπέλας, ενώ παράλληλα σε κάνει να σκέφτεσαι τι δρόμο θα μπορούσε να είχε πάρει η ζωή της κάτω από άλλες συνθήκες. Η αντίθεση που δημιουργεί η σκέψη αυτή συγκρινόμενη με την κατάληξη της ιστορίας, σου σπαράζει την καρδιά και θέτει επιτακτικά το ερώτημα σε τι βαθμό είμαστε κι εμείς συνένοχοι για το χάος των ημερών μας…

Οι συντελεστές της παράστασης

Συγγραφέας • Henry  Naylor

Μετάφραση  • Δημήτρης Κιούσης

Σκηνοθεσία • Αλεξία Παπαλαζάρου

Επί σκηνής • Μυρσίνη Χριστοδούλου

Σκηνογραφία / Ενδυματολογία •  Γιώργος Γιάννου

Σχεδιασμός Φωτισμού • Βασίλης Πετεινάρης

Πρεμιέρα Κυριακή 22 Μαΐου 2022 στις 9 το βράδυ

Μάιος – Ιούνιος
Παραστάσεις κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις 9 το βράδυ (εκτός από το Σάββατο 28 Μαΐου) μέχρι τις 12 Ιουνίου στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή (Αμμοχώστου, 55 – 59, Λευκωσία)

Προπώληση εισιτηρίων 

Εισιτήρια από την SoldOut Tickets και τα καταστήματα Stephanis – Electronics

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

99 25 1331 / 70007721

Θέατρο ΑντίΛογος

Ιnstagram – Τheatroantilogos

Facebook – TheatroAntilogos

MadameLeFo
0