Θαλασσινό νερό: Ο απόλυτος σύμμαχος για την υγεία

Το θαλασσινό νερό είναι ο απόλυτος σύμμαχος για την υγεία και ο Ωτορινολαρυγγολόγος Δρ. Χρήστος Σιάηλος εξηγεί τι προσφέρει και πως μπορείς να το εκμεταλλευτείς για το καλό σου…

Η μύτη αποτελεί ένα κρίσιμο κομμάτι της γενικότερης ευεξίας μας. Το θαλασσινό νερό έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο για την επίτευξη του σκοπού αυτού, με πολλές επιστημονικές έρευνες να επιβεβαιώνουν τα οφέλη του. Συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των ρινικών οδών μέσω της απομάκρυνσης της βλέννας και των αλλεργιογόνων, γεγονός που βελτιώνει την αναπνοή. Οι αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του αλατιού και των μεταλλικών στοιχείων που περιέχει, εξουδετερώνουν τα μικρόβια και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων. Το θαλασσινό νερό ενυδατώνει τη ρινική κοιλότητα, αποτρέποντας την ξηρότητα και τους ερεθισμούς που μπορεί να προκληθούν από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως ο ήλιος και ο αέρας.

Τι κάνει το θαλασσινό νερό τόσο ιδιαίτερο σε κάθε ηλικία;

Για τα παιδιά, το θαλασσινό νερό προσφέρει έναν φυσικό και ασφαλή τρόπο διατήρησης της ρινικής υγείας. Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού λόγω της ανεπαρκούς ανάπτυξης του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Η χρήση θαλασσινού νερού μπορεί να συμβάλει στη μείωση της συχνότητας και της έντασης αυτών των λοιμώξεων. Επιπλέον μπορεί να ενισχύσει τον αμυντικό μηχανισμό της μύτης, προλαμβάνοντας τις αλλεργικές αντιδράσεις και μειώνοντας την ανάγκη για φαρμακευτική αγωγή.Οι ενήλικες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του θαλασσινού νερού για την αντιμετώπιση της ρινικής συμφόρησης. Οι αλλεργίες, το άσθμα και άλλες χρόνιες παθήσεις συχνά συνοδεύονται από ρινική συμφόρηση και έντονο ερεθισμό. Η καθημερινή χρήση ρινικών σπρέι με θαλασσινό νερό μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση καθαρής μύτης, στην απομάκρυνση των αλλεργιογόνων και των ρύπων και στη μείωση της φλεγμονής. Για τα άτομα με υψηλά επίπεδα ρύπανσης στο χώρο εργασίας, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την προστασία της υγείας.

Θάλασσα: Η φυσική θεραπεία για τη μύτη

Η θάλασσα το καλοκαίρι προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για θεραπεία της μύτης με φυσικό τρόπο. Το κολύμπι στη θάλασσα επιτρέπει στο θαλασσινό νερό να εισέλθει στη ρινική κοιλότητα, βοηθώντας στην απομάκρυνση των εκκρίσεων και αλλεργιογόνων. Επιπλέον, ο θαλασσινός αέρας είναι πλούσιος σε ιχνοστοιχεία, που μπορούν να βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση της μύτης και στη βελτίωση της αναπνοής. Έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βελτιώσει την πνευμονική λειτουργία και να ανακουφίσει από ενοχλήσεις αναπνευστικών παθήσεων.

Θαλασσινό νερό & πρακτικές συμβουλές για τη χρήση του  

♦ Χρησιμοποιήστε ρινικά σπρέι με θαλασσινό νερό καθημερινά για την απομάκρυνση ρύπων και    αλλεργιογόνων.

♦ Αυξήστε τη συχνότητα χρήσης σε περιόδους κρυολογήματος ή αλλεργιών για να μειώσετε τη   συμφόρηση και τη φλεγμονή.

♦ Επιλέξτε προϊόντα σχεδιασμένα ειδικά για παιδιά με κατάλληλη συγκέντρωση αλατιού για την ευαίσθητη ρινική τους κοιλότητα.

♦ Η χρήση θαλασσινού νερού κατά τη διάρκεια αεροπορικών ταξιδιών μπορεί να αποτρέψει την ενοχλητική ξηρότητα της μύτης.

More info

Ο Δρ. Χρήστος Σιάηλος είναι Ωτορινολαρυγγολόγος

Χειρουργός κεφαλής και τραχήλου

Ειδικευθείς στη Γερμανία

ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, τηλ. 22 780 780

www.shaelos-orl.com

 

 

 

 

 

MadameLeFo