Τακτοποίησε το σπίτι με πρακτικές λύσεις

Βάλε γερές βάσεις για ένα οργανωμένο και λειτουργικό σπίτι με την βοήθεια της ΙΚΕΑ… Είτε ετοιμάζεσαι να μπεις στο νέο σου σπίτι, είτε ζεις σε αυτό εδώ και καιρό, η άνεση και η λειτουργικότητα είναι προϋποθέσεις που κάνουν την καθημερινότητά σου πιο εύκολη, πιο ευχάριστη και απολαυστική! 

IKEA

Επιστρατεύοντας διάφορες έξυπνες λύσεις, ένα σπίτι μπορεί να οργανωθεί αρκετά εύκολα και οικονομικά. Στην ΙΚΕΑ μπορείς να βρεις πολλές τέτοιες λύσεις και ιδέες, καθώς και μια μεγάλη γκάμα προϊόντων που μπορούν να κάνουν τους χώρους σου πιο εύχρηστους και πρακτικούς.

Λύσεις για το υπνοδωμάτιο σου

Ας ξεκινήσεις λοιπόν, από το πιο προσωπικό δωμάτιο του σπιτιού, το υπνοδωμάτιό σου. Το υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι ένας χώρος χαλάρωσης και ξεκούρασης. Έτσι, για μια ευχάριστη και ήρεμη ατμόσφαιρα, ένα καθαρό και τακτοποιημένο υπνοδωμάτιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Διάλεξε λοιπόν ντουλάπια που προσαρμόζονται στον χώρο σου και στις ανάγκες σου, καθώς και «έξυπνα» συστήματα αποθήκευσης, ώστε να μπορείς να τακτοποιείς τα πράγματά σου εύκολα και γρήγορα. Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις έξτρα αποθηκευτικούς χώρους επιστρατεύοντας  απλές και δημιουργικές λύσεις. Για παράδειγμα, άφησε λίγο χώρο πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού και θα τοποθετήσεις ράφια, άγκιστρα και κρεμάστρες τοίχου για τα πράγματα που χρησιμοποιείς πιο συχνά, όπως αξεσουάρ μαλλιών, βιβλία, φουλάρια και κοσμήματα. Ενώ, τα αντικείμενα που δε χρειάζεσαι άμεσα, θα τα φυλάξεις σε μια κλασική «κρυψώνα», κάτω από το κρεβάτι, μέσα σε κουτιά και καλάθια.

Τακτοποίησε και το παιδικό δωμάτιο

Οργανώνοντας τα παιδικά υπνοδωμάτια, μπορίς να εφαρμόσεις παρόμοιες ιδέες, προσαρμόζοντάς τις βέβαια στις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών. Δημιουργώντας για παράδειγμα έναν χώρο αποθήκευσης παιχνιδιών, τα παιδιά μπορούν να συνδυάζουν το παιχνίδι με το συμμάζεμα και να ενθαρρύνονται από νωρίς να μαθαίνουν να τακτοποιούν τα πράγματά τους. Επίσης, τα ανοιχτά ράφια ή τα πολυμορφικά κομοδίνα, βοηθούν τα παιδιά να φτάνουν εύκολα τα αντικείμενά τους, έτσι ώστε να παίζουν και να συγυρίζουν με ασφάλεια. Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να διατηρούνται τα παιχνίδια, τα βιβλία και τα λευκά είδη των παιδιών τακτοποιημένα, είναι με ένα κρεβάτι με ενσωματωμένους χώρους αποθήκευσης.

Λειτουργικό μπάνιο

Ένα άλλο δωμάτιο που χρειάζεται έξυπνη και πρακτική διαρρύθμιση είναι το μπάνιο, ιδιαίτερα αν οι χώροι είναι περιορισμένοι. Πρόκειται για ένα δωμάτιο όπου περνάμε πολύ χρόνο, έτσι είναι σημαντικό να διατηρείται τακτοποιημένο και καλά οργανωμένο. Φυσικά, ας μη ξεχνάμε επίσης, πόσο σημαντικό είναι για τη διάθεσή μας, να κρατάμε τους χώρους που χρησιμοποιούμε συχνά, όμορφους και κομψούς.Για να διατηρήσεις αυτή την ισορροπία, φρόντισε να ακολουθήσεις την πιο κάτω φιλοσοφία: Τα μικρά, προσωπικά αντικείμενα που δημιουργούν περισσότερη ακαταστασία, μπαίνουν σε συρτάρια, ή σε όμορφα κουτάκια αποθήκευσης, όπως τα DRAGAN ή FRYKEN, τα οποία μπορούν να οργανωθούν σε ένα τρόλεϊ ή ραφιέρες μπάνιου. Τα αντικείμενα που χρειάζεσαι πιο συχνά, ή που δεν σε πειράζει να εκθέτεις, τα κρατάς σε κοινή θέα, σε διάφανα κουτιά ή μπουκαλάκια. Όλα τα ογκώδη πράγματα, όπως τα παιχνίδια, οι πετσέτες ή και τα λερωμένα ρούχα ακόμα, μπορούν να φυλαχθούν εύκολα σε όμορφα καλάθια. Όσον αφορά τον χώρο του ντους, υπάρχουν εξειδικευμένα αξεσουάρ οργάνωσης, και πολλά από αυτά, εφαρμόζονται με δυνατές βεντούζες χωρίς να χρειάζονται καν τρύπημα.Στο τέλος της ημέρας, όπως κι αν επιλέξεις να διαρρυθμίσεις τους χώρους σου, στην ΙΚΕΑ μπορείς να ανακαλύψεις ανά πάσα στιγμή, οικονομικές, έξυπνες και βιώσιμες λύσεις για κάθε σου ανάγκη, βοηθώντας σε να δημιουργήσεις μια πιο άνετη και λειτουργική καθημερινότητα. 

 

 

 

 

MadameLeFo