Τα χείλη σου θέλουν τις “ασπίδες” τους

Τα χείλη σου, μεσ’ την καρδιά του χειμώνα, υποφέρουν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σημείο του προσώπου σου. Τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις την ενοχλητική ξηρότητα τους; Απλά, κάνε scroll πιο κάτω και θα βρεις όλους τους τρόπους για να τα προστατέψεις… 

Τα χείλη

Photo Credits: Анастасия Гепп από το Pixabay

Το ξέρεις ότι τα χείλη δεν έχουν την ίδια φυσική προστασία με άλλα σημεία της επιδερμίδας του προσώπου; Μάλιστα, επειδή το δέρμα τους είναι πολύ λεπτό και ξηραίνεται δέκα φορές πιο γρήγορα από ότι το υπόλοιπο, οπότε χρειάζεται περισσότερη φροντίδα. Επιπλέον, όταν λόγω του έντονου κρύου και του παγωμένου αέρα του χειμώνα χάνουν την υγρασία τους, κάνουν ρωγμές στο εξωτερικό τους και ξηραίνονται.

Πως θα τα φροντίσεις 

Βεβαίως μπορείς να ανακουφιστείς άμεσα από το ενοχλητικό τράβηγμα των ξηρών χειλιών απλώνοντας ένα ενυδατικό προϊόν (lip balm ή lip butter) σε μορφή στικ ή από βαζάκι. Ίσως να μην σου πέρασε κάν από το μυαλό, όμως ακόμη κι εσύ η ίδια μπορείς να προκαλέσεις την ξηρότητα τους. Αυτό που εντείνει τον ερεθισμό και την ξηρότητά τους είναι το ίδιο σου το σάλιο… Ειδικά όταν τα γλύφεις συχνά, εξατμίζεται το σάλιο και η αφυδάτωσή τους επιδεινώνεται. Ακόμη μια αιτία είναι και η μη επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού, αλλά και ο πυρετός, που προκαλεί αφυδάτωση.

Τα χείλη σου “έσκασαν”; Ποτέ… πια!

Photo Credits: Christin Hume από το Unsplash

Φρόντισε να κρατάς τον οργανισμό σου καλά ενυδατωμένο και να πλένεις το στόμα σου μετά από κάθε γεύμα. Για να μην ξηραίνονται απόφευγε να τα γλείφεις, μια συνήθεια που τα κάνει ακόμα πιο στεγνά.

Χρησιμοποίησε προϊόν για τα χείλη με καστορέλαιο, για παράδειγμα, που εγκλωβίζει την ενυδάτωση και προστατεύει τα χείλη.

Βέβαια, μην εκπλαγείς αν τα χείλη σου αφυδατώνονται και το καλοκαίρι. Ο ήλιος και η θάλασσα επίσης εντείνουν την ξηρότητά τους.

Τα χείλη Πάντως, ακόμη και τώρα το χειμώνα προτίμησε στικ με δείκτη αντηλιακής προστασίας (τουλάχιστον με SPF15), που θα προστατεύει τα χείλη σου. Μην παραξενεύεσαι, αλλά η ηλιακή ακτινοβολία αν και δεν γίνεται αντιληπτή κάτω από τα μουντά σύννεφα… Ωστόσο, είναι συχνά, πολύ πιο επικίνδυνη- και οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου μπορούν να στεγνώσουν τα χείλη ακόμα περισσότερο.Τα χείλη

Επέλεξε επίσης για το βράδυ μια ενυδατική και αναπλαστική κρέμα χειλιών.

Μην ξεχνάς να εφαρμόζεις τα lip balm σου και το βράδυ πριν κοιμηθείς. Έτσι ώστε όταν ξυπνάς θα είναι απαλά και έτοιμα να αντιμετωπίσουν το κρύο και τον ξηρό αέρα.

Τα χείλη

Photo Credits: Ali Pazani από το Pexels

Και να θυμάσαι, πως τα απαλά και βελούδινα χείλη όχι μόνο είναι απαραίτητα για να δώσεις τα καλύτερα φιλιά, αλλά και για να απλωθεί σωστά το μολύβι χειλιών και το κραγιόν σου.

Μάθε περισσότερα για τη φροντίδα του δέρματός σου από το κρύο κάνοντας κλικ πιο κάτω

10+2 ενυδατικές λύσεις που σώζουν το δέρμα από το κρύο

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0