Ροζ βραχιολάκι, έρχεται και μας ενημερώνει

Ροζ βραχιολάκι; Ναι έρχεται και μας υπενθυμίζει για μια ακόμη χρονιά τη σπουδαιότητα της Εκστραστείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού των Estée Lauder Companies.

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, ακολουθούμε την Εκστρατεία για τον καρκίνο του μαστού των εταιριών Estée Lauder! Το ροζ κορδελάκι και το ροζ δερμάτινο βραχιολάκι του Δούκα Χατζηδούκα, με πρέσβειρά του την Ελένη Μενεγάκη είναι έτοιμο και θα μας περιμένει στα τέλη του μήνα. Στόχος του; Να μας θυμίσει τη σπουδαιότητα της Εκστραστείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού των Estée Lauder Companies.

Ροζ βραχιολάκι για καλό σκοπό

O Δούκας Χατζηδούκας, ο διάσημος έλληνας σχεδιαστής, που υποστηρίζει την καμπάνια τα τελευταία 14 χρόνια σχεδιάζειτο φιλανθρωπικό βραχιόλι, Pink Ribbon Bracelet. Φέτος παρουσιάζει και πάλι ένα εντυπωσιακό δερμάτινο, ροζ βραχιολάκι, ενώ η πρέσβειρα της καμπάνιας, η Ελένη Μενεγάκη ανέλαβε το ρόλο της και φέτος, για έκτη συνεχή χρονιά.

Η ροζ κορδέλα έχει την ιστορία της 

Όλα ξεκίνησαν από μία οραματίστρια: την Evelyn H. Lauder. Διαπίστωσε πως οι γυναίκες τότε πέθαιναν από τη νόσο και κανείς δεν μιλούσε γι’ αυτό. Προβληματισμένη από την έλλειψη της επίγνωσης, της χρηματοδότησης αλλά και των πόρων που απαιτούνται για να ξεπεραστεί αυτή η ασθένεια, η Evelyn αποφάσισε να κάνει κάτι γι ‘αυτό. Συνδημιούργησε τη ροζ κορδέλα… και τα υπόλοιπα έχουν γράψει ιστορία!

Το 1992, ξεκίνησε την Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού των εταιριών Estée Lauder και άρχισε να διανέμει την χαρακτηριστική ροζ κορδέλα μέσα από τα stand των μαρκών της εταιρίας σε όλο τον κόσμο. Ένα χρόνο αργότερα, η Evelyn ίδρυσε το Breast Cancer Research Foundation® (BCRF), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, για τη άντληση χρηματοδότησης η οποία θα αφορούσε αποκλειστικά την έρευνα για τον καρκίνο του μαστού.

ροζ βραχιολάκι

Η περσινή καμπάνια για τα 25χρονα της ροζ κορδέλας

ροζ κορδελάκι

Η φωτογράφηση για την καμπάνια του 2018 με τον Δούκα και την Ελένη

Η Evelyn ξεκίνησε ένα κίνημα, φέρνοντας κοντά τους εργαζόμενους στην εταιρία, τους πελάτες, τις γυναίκες, τους ερευνητές, τους ηγέτες ανά τον κόσμο αλλά και τους ανθρώπους που είχε προσβάλει η ασθένεια για να βοηθήσουν στην εξεύρεση μιας θεραπείας.

ροζ βραχιολάκι

Το ροζ βραχιολάκι του 2016

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, τιμούμε την κληρονομιά της Evelyn και το πρωτοποριακό της όραμα. Μέσω της ακλόνητης υποστήριξής μας στη χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο του μαστού, της εκπαίδευσης και των ιατρικών υπηρεσιών, η παγκόσμια δέσμευση της εταιρείας Estée Lauder είναι ισχυρότερη από ποτέ. Ήρθε η ώρα να δώσουμε ένα τέλος στον καρκίνο του μαστού.

Η έναρξη ενός κινήματος …

 • Οι Evelyn H. Lauder και Alexandra Penney (πρώην αρχισυντάκτρια του περιοδικού SELF) δημιουργούν μαζί τη Ροζ κορδέλα (1992).

Η συνέχεια… μέσω της δέσμευσης των εταιριών Estée Lauder 

 • Η ροζ κορδέλα είναι πλέον πανταχού παρούσα – συνώνυμη με την υγεία του μαστού.
 • Έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της παγκόσμιας έρευνας, της εκπαίδευσης και των ιατρικών υπηρεσιών.
 • 225 επιχορηγήσεις ιατρικής έρευνας χρηματοδοτήθηκαν μέσω του BCRF (56 εκατομμύρια δολάρια από τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια) που αντιστοιχούσαν σε 1.120.000 ώρες έρευνας.
 • Η έρευνα και η πρόοδος ενάντια στον καρκίνο του μαστού επιταχύνθηκαν – σώζοντας ζωές και βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής.
 • 150 εκατομμύρια ροζ κορδέλες έχουν διανεμηθεί παγκοσμίως μέσω των stand ομορφιάς των μαρκών της εταιρίας παγκοσμίως.
 • Περισσότεροι από 1.000 φωταγωγήσεις έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο για να ευαισθητοποιήσουν για τον καρκίνο του μαστού και να τιμήσουν εκείνους που τους άγγιξε η ασθένεια.
 • Η Εθνική Ημέρα Μαστογραφίας καθιερώθηκε την τρίτη Παρασκευή κάθε Οκτωβρίου.
 • Η εκστρατεία συνεχίζει να επεκτείνεται – τώρα είναι ενεργή σε περισσότερες από 70 χώρες – και συνδέεται με περισσότερες από 60 οργανώσεις για τον καρκίνου του μαστού σε όλο τον κόσμο.
 • 46.000 εργαζόμενοι της εταιρίας κινητοποιούνται παγκοσμίως.
 • 15 μάρκες της εταιρίας υποστηρίζουν τις ενέργειες συγκέντρωσης πόρων της Εκστρατείας.

Πως επέδρασε η Εκστρατεία στην θνησιμότητα και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής

Το BCRF, που ιδρύθηκε το 1993 από την αείμνηστη Evelyn H. Lauder, είναι ο κορυφαίος συνεργάτης των εταιριών Estée Lauder στην Εκστρατεία. Είναι η μεγαλύτερη μη κερδοσκοπική οργάνωση για τον καρκίνο του μαστού στις Η.Π.Α. αφοσιωμένη στην εξάλειψη του καρκίνου του μαστού, υποσχόμενη για την πιο ελπιδοφόρα έρευνα στον κόσμο. Ενώ έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στην έρευνα, τη θεραπεία και τη φροντίδα, εκτιμάται ότι μία γυναίκα στις Η.Π.Α. διαγιγνώσκεται με καρκίνο του μαστού κάθε δύο λεπτά.

(Πηγή: American Cancer Society)

Το διάστημα που η Estée Lauder Companies χρηματοδοτεί πρωτοποριακή έρευνα μέσω του BCRF, έχει σημειωθεί τεράστια πρόοδος:

 • Τα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο του μαστού μειώθηκαν κατά 38% τα τελευταία είκοσι χρόνια.
 • Τα ποσοστά επιβίωσης των τελευταίων πέντε ετών είναι μεγαλύτερα από 90% όταν ο καρκίνος του μαστού διαγιγνώσκεται εγκαίρως.
 • Οι θεραπείες προσαρμόζονται στον τύπο καρκίνου του μαστού ενός ατόμου, επειδή τώρα γνωρίζουμε ότι ο καρκίνος του μαστού δεν είναι μια ασθένεια, αλλά πολλοί διαφορετικοί τύποι ασθένειας
 • Η χειρουργική επέμβαση δεν είναι τόσο επεμβατική, και σήμερα οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να υποβληθούν σε αφαίρεση όγκου και όχι σε πλήρη αφαίρεση του μαστού (μαστεκτομή).

Ωστόσο η δουλειά δεν έχει τελειώσει. Αν και τα θανατηφόρα ποσοστά του καρκίνου του μαστού μειώνονται τα τελευταία 26 χρόνια, γυναίκες και οι άνδρες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να προσβάλλονται και να πεθαίνουν από την ασθένεια. Ενωμένοι όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο χωρίς καρκίνο του μαστού.

More info

Το Pink Ribbon Bracelet του 2018 θα κυκλοφορήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Θα το βρείτε σε όλα τα σημεία πώλησης Estée Lauder.

Η τιμή του είναι €10,50 και τα έσοδα από τις πωλήσεις του διατίθενται στη Europa Donna Κύπρου.

@bcacampaign

bcacampaign.com

 

Μάθετε περισσότερα για το ιστορικό της καμπάνιας εδώ

Η γνώση έχει χρώμα “ροζ” και δίνει ζωή

MadameLeFo
0