«Ρώτα με όταν ξυπνήσω»: Οι τελευταίες παραστάσεις

Το έργο «Ρώτα με όταν ξυπνήσω» του Χαράλαμπου Γιάννου, σε σκηνοθεσία της Αλεξίας Παπαλαζάρου, θα παρουσιάσει τις δύο τελευταίες παραστάσεις το Σαββατοκύριακο. Μάθε πιο κάτω όλες τις λεπτομέρειες για να εξασφαλίσεις έγκαιρα τα εισιτήρια σου.

Τις δυο τελευταίες παραστάσεις της δίνει η παραγωγή των Δράσεων του προγράμματος «Νέ@ σε έρημο νησί» του Θεάτρου Αποθήκες Ρώτα με όταν ξυπνήσω του Χαράλαμπου Γιάννου, σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στις 11 & 12 Φεβρουαρίου 2023.

Το έργο του Χαράλαμπου Γιάννου  γράφτηκε μετά από ανάθεση του ΘΟΚ στον καταξιωμένο Κύπριο συγγραφέα κι εξελίχθηκε μέσα από δημιουργική συνεργασία με τη σκηνοθέτρια, τους καλλιτεχνικούς επιμελητές και μια ομάδα εφήβων. Πρόκειται για ένα υλικό που φωτίζει τον εφηβικό ψυχισμό, φέρνοντας στην επιφάνεια τις αγωνίες, τα αδιέξοδα και τα όνειρα των νέων ανθρώπων.

Η Αλεξία Παπαλαζάρου, που σκηνοθετεί το έργο, με την ευαίσθητη και ρεαλιστική ματιά της και μαζί με μία ομάδα νέων ταλαντούχων συνεργατών, ξεδιπλώνει με γρήγορο ρυθμό, ένταση και χιούμορ το ανήσυχο σύμπαν που κουβαλούν οι εφηβικές ψυχές.

«Ρώτα με όταν ξυπνήσω»: Λίγα λόγια για το έργο

Φίλοι και γονείς γιορτάζουν τα δέκατα πέμπτα γενέθλια της Ουρανίας. Για την ίδια, όμως, δεν αποτελούν γιορτή. Αντιμέτωπη με ένα δικό της πρόβλημα παραιτείται από την επαφή με τον κόσμο γύρω της κι όλοι αναζητούν να μάθουν τι έχει συμβεί. Στο κέντρο της ιστορίας του έργου βρίσκεται η Ουρανία και κοντά της ένας κύκλος ενηλίκων και εφήβων: δύο γονείς που ανησυχούν για εκείνην, ένας αδιάφορος αδελφός, η φίλη της, Μπι, που πασχίζει να διαλευκάνει το μυστήριο, ένα ωραιοπαθές αγόρι κι ένας «χορός» συνομηλίκων που την παρακολουθεί και σχολιάζει τις πράξεις της. Η φιλία, ο έρωτας, η σεξουαλικότητα, η αναζήτηση του πραγματικού εαυτού, τα μυστικά κι οι αλήθειες είναι κάποιες από τις θεματικές που αντηχούν στον κόσμο του έργου.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου
Δραματουργία: Ελένη Μολέσκη
Σκηνικά-Κοστούμια: Stavri Papa

Μουσική: Αντώνης Αντωνίου
Κίνηση: Εύα Καλομοίρη

Σχεδιασμός φωτισμού: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτριας: Μαρία Πισιήλη

Παίζουν: Φάνος Θεοφάνους, Ραφαέλλα Καβάζη, Μάρκος Καλλής, Άνθη Κάσινου, Κωνσταντίνος Τσίτσιος, Μυρσίνη Χριστοδούλου

Δυο τελευταίες παραστάσεις για το κοινό

 

Λευκωσία

Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, 20:30

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, 18:00

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, 20:30

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, 18:00

 

Πληροφορίες

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 | www.thoc.org.cy

Οργανωμένες μαθητικές παραστάσεις για σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης

 

Λευκωσία

Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Πληροφορίες/Κρατήσεις: τηλ. 22864330

Η παράσταση συνοδεύεται από εκπαιδευτικό οδηγό και έκθεση.

Δράσεις «Νέ@ σε έρημο νησί»
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ειρήνη Ανδρέου, Γιάννης Καραούλης, Ελένη Μολέσκη

Φωτογραφίες: Γιώργος Χαραλάμπους

 

MadameLeFo