Refined Muse & η δύναμη των χρωμάτων

Η Carla Abrantes, η δημιουργός της Refined Muse, η ειδικός personal stylist, image coach και colour analyst, θα σου εξηγήσει τι είναι η προσωπική ανάλυση χρωμάτων… Κι όταν συνειδητοποιήσεις τον πολύτιμο ρόλο των χρωμάτων, θα δεις τη διαφορά… Θα αναδείξεις το στιλ, την εικόνα και την αυτοπεποίθησή σου, έχοντας ως βάση τις απόλυτα δικές σου αποχρώσεις στην εμφάνιση σου.

Αλήθεια, πόσες φορές σου έτυχε να αγοράσεις ρούχα που δεν τα φόρεσες ποτέ; Ή τα αγόρασες κι όταν τα φοράς φαίνεσαι κουρασμένη, άτονη και χωρίς λάμψη; Κι όμως, το πιθανότερο είναι να φοράς τα λανθασμένα χρώματα… Σήμερα λοιπόν, υπάρχει ο τρόπος να ακτινοβολείς και η εμφάνισή σου να είναι φινετσάτη και stylish. Και παράλληλα, να έχεις μεσ’ την γκαρνταρόμπα σου τα ρούχα που θα σε κάνουν να νιώθεις ο εαυτός σου… Θα τονώσουν τη αυτοπεποίθησή σου και θα αναδείξουν την προσωπικότητά σου. Ταυτόχρονα θα μειώσεις τα έξοδα σου, αφού η ντουλάπα σου θα οργανωθεί σωστά και δεν θα κάνει πολλές και απερίσκεπτες αγορές. Εμείς σου βρήκαμε τη λύση… Συναντήσαμε την Carla Abrantes, την δημιουργό της Refined Muse, που ασχολείται με την ανάλυση των χρωμάτων… Πάμε να δούμε μαζί την προσωπική της ιστορία και πως μπορεί να σε βοηθήσει με τις συμβουλές της.

 Τι είναι η προσωπική ανάλυση των χρωμάτων

Καλωσήρθες στον κόσμο της προσωπικής ανάλυσης των χρωμάτων… Μιλάμε για ένα κόσμο όπου το στιλ και η εικόνα συναντώνται με την Επιστήμη και την Τέχνη. Η προσωπική ανάλυση των χρωμάτων δεν είναι μόδα, είναι το «κλειδί» που θα σε βοηθήσει να είσαι stylish και λαμπερή… Πρωταρχικά όμως, θα σε βοηθήσεις να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου και τον κόσμο γύρω σου. Και όλα αυτά με τη σωστή επιλογή των χρωμάτων στα ρούχα και το μακιγιάζ σου… Μέχρι και τον κατάλληλο τόνο για τα μαλλιά σου… Η προσωπική ανάλυση των χρωμάτων σε βοηθά να αναδείξεις το πραγματικό εαυτό σου… Και θα αισθάνεσαι εμπιστοσύνη με την εμφάνισή σου. Πιο κάτω, η Carla Abrantes, η δημιουργός του Refined Muse, θα σε καθοδηγήσει να εξερευνήσεις τα μυστικά της προσωπικής ανάλυσης των χρωμάτων και να ανακαλύψεις πώς θα κάνεις τις σωστές επιλογές.

Ποιά είναι η Refined Muse

Η Carla Abrantes, που δημιούργησε το Refined Muse, είναι personal stylist, image coach και colour analyst. Εδώ θα σου εξιστορήσει μια μικρή εμπειρία της, και στη συνέχεια, θα σου εξηγήσει τι είναι η προσωπική ανάλυση χρωμάτων.

«Στις 3 Ιανουαρίου, μετά από μια πολύ άβολη σειρά πτήσεων, μια ανώμαλη νύχτα και μια καλή δόση κούρασης από τις διακοπές, συνάντησα μια φίλη στο αεροδρόμιο μετά την άφιξή μου. Το πρώτο της σχόλιο ήταν, «Τι συμβαίνει με σένα, κοπέλα μου;! Όλοι φαίνονται εξουθενωμένοι στο αεροδρόμιο, αλλά εσύ λάμπεις! Ποιο είναι το μυστικό σου;». Κι όμως, δεν είχα κανένα άσσο στο μανίκι μου, εκτός από το γεγονός ότι φορούσα την παλέτα χρωμάτων μου από την κορφή ως τα νύχια! Είμαι προσωπική personal stylist, image coach και αναλύτρια χρωμάτων. Η συζήτηση και η βοήθεια που προσφέρω στους ανθρώπους να αποδεχτούν τα δικά τους χρώματα είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάθη μου… Και αυτό ακριβώς παρουσίασα -ένα μήνα μετά την επεισοδιακή μου εμφάνιση- σε έναν γεμάτο χώρο, στη Λευκωσία. Με θέμα “Η δύναμη του να γνωρίζεις τα χρώματα σου”, συζητήσαμε την σχέση μας με τα χρώματα που φοράμε… Και κατάρριψα τους μύθους και τα μηνύματα που κρύβονται πίσω από την επιλογή του μαύρου και την εξάρτηση μας μόνο από τις ουδέτερες αποχρώσεις. Αλλά κυρίως, μοιράστηκα τι είναι η ανάλυση χρώματος, πώς ενδυναμώνει την αυτοεικόνα μας και την επίδρασή μας στους άλλους.

Η ιστορία της ανάλυσης χρώματος

Όπως μας εξήγησε η Carla, η ανάλυση χρώματος δεν είναι μόδα… Είναι μια επιστημονική μέθοδος. Πραγματοποιείται από εκπαιδευμένους συμβούλους που δοκιμάζουν στους πελάτες τους διάφορα χρώματα (με την χρήση χρωματιστών υφασμάτων) για να προσδιορίσουν ποια τους κάνουν να “λάμπουν” βάσει του υποτόνου του δέρματός τους (μαζί με το χρώμα των μαλλιών και των ματιών). Κύρια ιδέα είναι ότι κάθε άνθρωπος έχει μια παλέτα χρωμάτων που τον αντιπροσωπεύει και τον κάνει να λάμπει ενισχύοντας τα χαρακτηριστικά και τα φυσικά του χρώματα.Η ανάλυση χρώματος προέκυψε στις αρχές του 20ού αιώνα όταν ο Johannes Itten (Γιοχάνες Ίττεν), ένας Ελβετός ζωγράφος και καθηγητής, παρατήρησε ότι όταν οι μαθητές του ζωγράφιζαν πορτρέτα, οι ζωγραφιές τους φαινόταν πιο ζωντανές όταν χρησιμοποιούσαν χρώματα που αρμόζουν με το φυσικό τους δέρμα, μαλλιά και μάτια. Έπειτα, ο Itten δημιούργησε τη θεωρία της ανάλυσης των χρωμάτων. Τότε άρχισε να κατηγοριοποιεί τα χρώματα σε τέσσερις εποχές και δημιούργησε το Itten Colour Wheel.

Το 1973, η Carole Jackson δημοσίευσε το “Color Me Beautiful”, ένα σημαντικό έργο για την εποχιακή ανάλυση χρωμάτων. Το βιβλίο πούλησε πάνω από 13 εκατομμύρια αντίτυπα και έγινε Best Seller των New York Times. Η Jackson σύγκρινε την έρευνα του Johannes Itten και την εφάρμοσε στην ιδέα ότι οι συνδυασμοί του δέρματος, των μαλλιών και των ματιών αντιστοιχούν σε διαφορετικές παλέτες εποχής. Για παράδειγμα, τα κρύα και παγωμένα χρώματα τοποθετήθηκαν στο χειμώνα, ενώ τα ζεστά και χρυσά χρώματα των δασών τοποθετήθηκαν στο φθινόπωρο. Ο σωστός συνδυασμός παλετών προσώπου-εποχής κάνει τον άνθρωπο να φαίνεται πιο φωτεινός, πιο υγιής, πιο ανανεωμένος και ζωντανός. Και ήταν μια ανανέωση χωρίς καμία… χειρουργική επέμβαση!

Το Refined Muse και η ανάλυση των χρωμάτων

Η προσωπική ανάλυση χρωμάτων επέστρεψε δυναμικά, εν μέρει χάρη σε εφαρμογές όπως το TikTok, αλλά κυρίως λόγω της σημασίας της βιωσιμότητας και της συνειδητής αυτοφροντίδας. Επιπλέον, το γεγονός ότι σχεδόν όλοι μας καταγράφονται και φωτογραφίζονται για οποιοδήποτε λόγο έκανε τους ανθρώπους να αισθάνονται καταπιεσμένοι… Γι’ αυτό και άρχισαν να αναζητούν έναν τρόπο να διαχειριστούν την γκαρνταρόμπα τους και να ντύνονται λίγο πιο εύκολα.Η λογική πίσω από αυτό είναι αρκετά αξιόπιστη: Τα σωστά χρώματα θα σου δώσουν ένα αυτόματο εφέ λάμψης, τα λάθος χρώματα θα σε ξεθωριάσουν… Και το να γνωρίζεις την “εποχή” σου σε καθοδηγεί στα ακριβή χρώματα που μπορείς να φοράς, να χρησιμοποιείς στο μακιγιάζ και τα μαλλιά σου. Το καλύτερο μέρος είναι ότι η προσωπική σου παλέτα δεν αλλάζει κατά τη διάρκεια της ζωής σου. Μάλιστα, μπορεί να γίνει «διάγνωση» για παιδιά, γυναίκες και άντρες.Τα οφέλη της γνώσης της εποχής των χρωμάτων σου είναι προφανή – φαίνεσαι καλύτερα, ξοδεύεις λιγότερα, δεν ασχολείσαι με στρες και νιώθεις με βεβαιότητα ότι είσαι στο WOW mode σας όλη την ώρα, ακόμα και στο αεροδρόμιο.

 Τι λένε όσοι δοκίμασαν το Refined Muse

Τι λένε όμως, όσοι δοκίμασαν τις υπηρεσίες που προσφέρει το Refined Muse; Πιο κάτω συγκεντρώσαμε ενδεικτικά κάποιες από τις εντυπώσεις τους.

«Το να βρω τα χρώματά μου ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα. Πλέον δεν καταναλώνω υπερβολικά και δεν παγιδεύομαι σε γρήγορες τάσεις μόδας και λανθασμένες επενδύσεις που θα κρέμονταν απλά στην ντουλάπα μου. Αισθάνομαι ελεύθερη!». Μαρία

«Όταν μάθεις την προσωπική σου ανάλυση χρωμάτων, ξέρεις τι να αγοράσεις, τι να φορέσεις και πώς να το φορέσεις. Δεν ξοδεύεις χρόνο, χρήματα, ενέργεια ή στρες για να πάρεις αποφάσεις . Κι αυτό οφείλεται στο ότι τα χρώματα στην προσωπική σου παλέτα είναι προσαρμοσμένα με ακριβή τρόπο ώστε να σου ταιριάζουν. Επομένως,  δημιουργώ πια περισσότερα σύνολα από μια μικρότερη γκαρνταρόμπα».  Μαίρη

«Θα μπορούσα να υποστηρίξω ότι η ανάλυση χρώματος είναι σχεδόν πιο σημαντική για τους άνδρες παρά για τις γυναίκες. Οι γυναίκες έχουν μακιγιάζ, κοσμήματα και όλους αυτούς τους πόρους που τις βοηθούν να φαίνονται πιο ελκυστικές. Εμείς έχουμε μόνο το πρόσωπό μας και αυτό που φοράμε!». Χριστόφορος 

More info

H Carla Abrantes είναι η ιδρύτρια, στυλίστρια και σύμβουλος εικόνας. Βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία της Refined Muse, μιας εταιρείας με έδρα την Κύπρο. Είναι αφιερωμένη στο να βοηθά γυναίκες & άντρες ώστε να μάθουν να χρησιμοποιηούν το στιλ και την εικόνα τους για να φαίνονται καλά, να νιώθουν καλά και να επιτυγχάνουν καλύτερα.

Μάθε περισσότερα για την Carla & Refined Muse κάνοντας κλικ εδώ ⇓ 

https://refinedmuse.com/

https://www.instagram.com/refinedmuse/

https://www.facebook.com/refinedmuse/

MadameLeFo