Παραδοθείτε στις Νεφέλες!

Οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Μάριου Κακουλλή, ανεβαίνουν με μια φρέσκια πρόταση… Η διασκευή του λαμπρού αριστοφανικού έργου θέτει σύγχρονα ερωτήματα και συγκλονίζει… Μάθε τώρα όλες τις λεπτομέρειες και γιατί αξίζει να παραδοθείς στις τόσο επίκαιρες «Νεφέλες».

Αλήθεια τι μπορεί να είναι οι Νεφέλες σήμερα; Ο Αριστοφάνης στις Νεφέλες του 423, καταθέτει την άποψή του για την κρίση της ηθικής και της πολιτικής στην αθηναϊκή κοινωνία, την παρακμή του παλαιού εκπαιδευτικού συστήματος, την πάλη των γενεών. Καυτηριάζει την κατρακύλα της εποχής του…

Σήμερα, ο σκηνοθέτης Μάριος Κακουλλής και οι ηθοποιοί του, διαμορφώνουν μαζί μια νεανική, φρέσκια πρόταση – διασκευή του λαμπρού αριστοφανικού έργου θέτοντας ερωτήματα: Πόσο επίκαιρο είναι σήμερα το ζήτημα της παιδείας αλήθεια; Πόσο επίκαιρη είναι η βάναυση εκμετάλλευση της φύσης και των ανθρώπων; Και πόσο η κατρακύλα, μας είναι γνώριμη…

Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία – όχι απαραίτητα προς το καλύτερο- μέσα από τα μάτια  των νέων ανθρώπων, το θέατρο Αντίλογος προτείνει μια παράσταση που θέτει τα θέλω και τις ανάγκες των νέων στο επίκεντρο. Φτιαγμένη από νέους ανθρώπους, με τα δικά τους εργαλεία, την δική τους οπτική, τον δικό τους τρόπο δουλειάς.

Μια κραυγή αγωνίας για την καταρράκωση της φύσης, των ονείρων και της αξιοπρέπειάς τους. Ένα δριμύ κατηγορώ για την κατάντια του εκπαιδευτικού μας συστήματος, για την καλλιέργεια της κουλτούρα της αρπακτής, της λαμογιάς, του ρατσισμού. Μια παράσταση, που επιχειρεί να θέσει ερωτήματα για το τί αναζητούμε ως κοινωνία και το τί ανεχόμαστε. Που θέτει ερωτήματα σε σχέση με την παιδεία, την καταστροφή της φύσης,  την πατριαρχία, τα στερεότυπα.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Αντωνίου, Βαλεντίνος Κόκκινος, Αντρέας Κουτσόφτας, Κλείτος Κωμοδίκης, Βασίλης Παφίτης, Πολυξένη Σάββα, Αντωνία Χαραλάμπους, Χριστίνα Χριστόφια.

More info

Οι παραστάσεις για τον Μάϊο & τον Ιούνιο 2023

Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 9 το βράδυ

Ανοικτό Αμφιθέατρο Κεντρικά Πανεπιστημίου Κύπρου (Λεωφόρος Καλλιπόλεως 75, 1678 Λευκωσία)

Εισιτήρια:  SOLDOUT TICKETS και καταστήματα Stephanis – Electronics
Πληροφορίες και κρατήσεις : 99 25 1331

Θεσμικός Χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού

Χορηγοί: ΟΠΑΠ Κύπρου, Laiko Cosmos Trading

✻ Φωτογραφία: Μάριος Κωνσταντίνου @go.at.5.6

 

MadameLeFo