Όταν το felting πήρε… φως, ή απλά το felting  φωτίστηκε…

Όταν το felting πήρε… φως, η Χριστίνα Κούντα μάς εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο… Ναι, πέρσι τη γνωρίσαμε την τεχνική της με τις πανέμορφες φορέσιμες δημιουργίες της… Φέτος πάει ένα βήμα πιο ψηλά και ανεβάζει τον πήχυ πολύ περισσότερο… Η πανδημία την οδήγησε να δημιουργήσει μια νέα limited edition συλλογή από φωτιστικά και όχι μόνον… Κάνε scroll πιο κάτω και θα ανακαλύψεις τις ποιητικές φόρμες των γλυπτών και των μοναδικών φωτιστικών της…

Όταν το felting πήρε… φως, ή απλά το felting  φωτίστηκε… Αυτή η πρόταση αντικατοπτρίζει το νέο στάδιο της δουλειάς της. Η Χριστίνα Γκούντα ολοκλήρωσε το δεκάχρονο ταξίδι εξέλιξης στη φορέσιμη δημιουργία της τέχνης  του felting… Πέρσι, κορυφώθηκε πέρυσι με μια έκθεση όπου παρουσίασε κασκόλ, σάλια, χειροποίητα είδη και μπλουζάκια… Φέτος, χρησιμοποιώντας την αρχαία χειροποίητη μέθοδο felting με μαλλί, μετάξι, σαπούνι και νερό, ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο: Την γλυπτική στην τσόχα.

Felting με γλυπτική στην τσόχα 

«Η δυσφορία είναι η πρόκληση μας για να αναπτυχθούμε», (λέει ο Dr. Joe Dispenza). Αυτό συνέβη σε μένα όσο ζούμε σ’ αυτήν την περίοδο της πανδημίας», μας εξήγησε η Χριστίνα. «Ξεκινώντας από τον Μάρτιο μετέτρεψα όλη αυτή την αρνητικότητα σε θετική ευκαιρία να ανακαλύψω νέες δυνατότητες στην τρισδιάστατη τσόχα, με άλλα λόγια «να μεγαλώσω».

«Αυτή η ανάπτυξη συνέβη στον εσωτερικό μου κόσμο, πνευματικά, επειδή αυτές οι αιθέρια γλυπτικές μορφές που ζωντανεύουν από το φως με οδηγούν στο άυλο πεδίο των ονείρων, της ελπίδας και των σημασιών που ξετυλίγονται και στην «εξωτερική» πλευρά με την εφαρμογή νέων προκλητικών τεχνικών για τη γλυπτική της τσόχας».

Γοητευμένη από την ομορφιά των φωτεινών αποχρώσεων και σχημάτων όταν φιλτράρονται μέσα από την τσόχα αυτή τη φορά η Χριστίνα δημιούργησε μια συλλογή περιορισμένης έκδοσης, που εκτός από έργα τέχνης μπορούν να έχουν και πρακτική χρήση ως λάμπες.

Χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνικές που έμαθα σε πολλά μαθήματα με καλλιτέχνες  της ίνας, ανέπτυξα μια σειρά έργων τέχνης για εσωτερική διακόσμηση, όπως ενισχυμένες φόρμες, βάζα και μοναδικά γλυπτά λουλούδια, που γίνονται καρφίτσες…

Όλη η δουλειά μου είναι χειροποίητη, και διαρκεί πολλές ώρες για τον χειρισμό του μαλλιού, του μεταξιού και των ειδικών χειροποίητων χαρτιών με σαπούνι και νερό για να ενθαρρύνω τη μετανάστευση των ινών και να δημιουργήσω ένα νέο, όμορφο, μοναδικό και μακράς διαρκείας κλωστοϋφαντουργικό προϊόν σμιλεμένο στις ενισχυμένες μορφές ποίησης και ονείρων.

Μάθε περισσότερα για την μοναδική τέχνη του felting κάνοντας κλικ πιο κάτω 

Εντυπωσιακά felting, δια χειρός Χριστίνας Κούντα

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0