Οι γυναίκες γιορτάζουμε και εμπνεόμαστε από τις Τέχνες

Οι γυναίκες γιορτάζουμε στις 8 του Μάρτη… Αυτό το θυμάσαι! Γι’ αυτό και επιλέγουμε  δώρα εμπνευσμένα από τη Γυναίκα και τις Τέχνες… Δώρα για το σπιτικό μας, δώρα που κοσμούν τις εμφανίσεις μας… Δώρα που θα χαρίσουμε στις γυναίκες που αγαπάμε, στη μητέρα μας, στην αδελφή μας, στις κολλητές μας… Δώρα που μας υπενθυμίζουν πως η Γυναίκα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες όλων των εποχών… Δώρα που εντοπίσαμε στο πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης και έχουν τη δική τους μοναδικότητα…

Δεν ξεχνιόμαστε… Στις 8 του Μάρτη γιορτάζεται σ’ όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας… Και όλες μας φροντίζουμε να διασκεδάζουμε… Θυμόμαστε όμως και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας, αλλά ταυτόχρονα κάνουμε κλικ σε όμορφα δώρα που θα θέλαμε να χαρίσουμε στον εαυτό μας, ή στις γυναίκες που αγαπάμε… Στη μητέρα μας, στην αδελφή μας, στην κολλητή μας… Εμείς κάναμε τις επιλογές μας από το πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης και σου προτείνουμε τα πιο πρωτότυπα, μοναδικά δωράκια που έχουν άμεση σύνδεση με τη ΓΥΝΑΙΚΑ και τη μορφή της, που κοσμεί τον παγκόσμιο χάρτη των Καλών Τεχνών.

Δώρα για το σπίτι 

Λατρεύεις τα χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι σου… Ε, λοιπόν, στο πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης εντοπίσαμε μια σειρά από δίσκους σερβιρίσματος, πιάτα, σουπλά και σουβέρ, που θα βάλουν τη δική τους σφραγίδα στο σπιτικό σου.

Για μοναδικά… σερβιρίσματα

♥ Ένας δίσκος σερβιρίσματος πάντα σε ενδιέφερε… Ειδικά όμως, αυτός ο κομψός δίσκος με το χρυσό μοτίβο, που είναι εμπνευσμένος από γαλλικό κουτί από χρυσό και σμάλτο (λεπτομέρεια), ένα αντικείμενο τέχνης από τη Συλλογή του Παρισιού, θα σε μαγέψει. Σημείωσε ότι είναι κατασκευασμένος από πεπιεσμένα φύλλα σημύδας, επικαλυμμένα με μελαμίνη, ώστε να προσφέρει αδιάβροχη προστασία. Έχει διαστάσεις 27cm x 20cm και πλένεται ακόμη και στο πλυντήριο πιάτων.

More info: Θα τον αποκτήσεις από το πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης στην τιμή των €18.  Μπορείς να τον παραγγείλεις και online μέσω του The AGLG Shop κάνοντας κλικ εδώ.

♥ Αυτός ο δίσκος σερβιρίσματος είναι εμπνευσμένος από μια λεπτομέρεια του πίνακα Camille Pissarro, Περίπατος στον Οπωρώνα, που ανήκει στη Συλλογή του Παρισιού. Κι αυτός ο δίσκος είναι κατασκευασμένος από πεπιεσμένα φύλλα σημύδας, επικαλυμμένα με μελαμίνη, ώστε να προσφέρει αδιάβροχη προστασία. Έχει διαστάσεις 32.20cm x 32.00cm και πλένεται στο πλυντήριο πιάτων.

More info: Θα τον κάνεις δικό σου από το πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης στην τιμή των €25. Μπορείς να τον παραγγείλεις και online μέσω του The AGLG Shop  κάνοντας κλικ εδώ.

♥ Ακόμη ένας εντυπωσιακός δίσκος σερβιρίσματος, αυτή τη φορά με έμπνευση μια λεπτομέρεια του έργου του Νικόλαου Γύζη, Η Αρμονία, από την Ελληνική Συλλογή. Όπως όλοι οι δίσκοι σερβιρίσματος που σου προτείνουμε, έτσι κι αυτός είναι κατασκευασμένος από πεπιεσμένα φύλλα σημύδας, επικαλυμμένα με μελαμίνη, ώστε να προσφέρει αδιάβροχη προστασία. Έχει διαστάσεις (Ø) 38cm και ασφαλώς, πλένεται στο πλυντήριο πιάτων.

More info: Το στρογγυλό δίσκο θα τον αποκτήσεις από το πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης στην τιμή των €28. Μπορείς να τον παραγγείλεις και online μέσω του The AGLG Shop κάνοντας κλικ εδώ.

♥ Με το ίδιο μοτίβο του δίσκου μπορείς να αποκτήσεις κι ένα κομψό πορσελάνινο πιάτο. Είναι εμπνευσμένο από μια λεπτομέρεια του ίδιου έργου του Νικόλαου Γύζη, Η Αρμονία, από την Ελληνική Συλλογή. Αυτό το πιάτο είναι φτιαγμένο από Πολωνέζικη πορσελάνη Lubiana κι έχει διαστάσεις (Ø) 25cm.

More info: Θα τον αγοράσεις από το πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης στην τιμή των €75. Μπορείς να τον παραγγείλεις και online μέσω του The AGLG Shop κάνοντας κλικ εδώ.

♥ Ακόμη ένας πανέμορφος δίσκος, εμπνευσμένος από μια λεπτομέρεια του έργου του Jean-Baptiste Oudry, Ιταλοί Κωμικοί σε Κήπο, από τη Συλλογή του Παρισιού. Αν τον χαρίσεις στη μητέρα σου θα εντυπωσιαστεί, γιατί λατρεύει τις τέχνες… Θα πρέπει να την ενημερώσεις ότι είναι κατασκευασμένος από πεπιεσμένα φύλλα σημύδας, επικαλυμμένα με μελαμίνη, ώστε να προσφέρει αδιάβροχη προστασία. Έχει διαστάσεις 36cm x 28cm και πλένεται στο πλυντήριο πιάτων.

More info: Θα τον αγοράσεις από το πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης στην τιμή των €25. Μπορείς όμως, να τον παραγγείλεις και online μέσω του The AGLG Shop κάνοντας κλικ εδώ.

Οι “σύντροφοι” των ποτηριών σου…

Τα σουβέρ είναι πάντα χρήσιμα… Αυτό το συγκεκριμένο σετ περιλαμβάνει 4 βάσεις για ποτήρια, που διακοσμούνται από τα πορτραίτα νεαρών κυρίων από τη Συλλογή του Παρισιού: Το ένα με μινιατούρα πορτραίτου σε γαλλικό κουτί από χρυσό και σμάλτο (λεπτομέρεια). Το άλλο μια Κοπέλα με Περίτεχνο Φόρεμα σε Πάρκο (λεπτομέρεια), αποδιδόμενο στον Jean-Frédéric Schall (1752-1825). Το τρίτο μια Νεαρή Γυναίκα που Ακουμπά σε Ηλιακό Ρολόι (λεπτομέρεια), Louis-Léopold Boilly (1761-1845). Και το τέταρτο μια Προσωπογραφία Νεαρού Κοριτσιού και Αγοριού σε Βεράντα (λεπτομέρεια), Renier De La Haye (1640-1695). Είναι κατασκευασμένα από πεπιεσμένα φύλλα σημύδας, επικαλυμμένα με μελαμίνη, ώστε να είναι αδιάβροχα. Έχουν διάμετρο 9 εκατοστών και πλένονται στο πλυντήριο πιάτων.

More info: Θα τα αποκτήσεις από το πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης στην τιμή των €18. Μπορείς να τον παραγγείλεις και online μέσω του The AGLG Shop κάνοντας κλικ εδώ. 

Το πιο πολύτιμο κουτάκι…

Ένα μικρό διάφανο κουτάκι είναι πάντα χρήσιμο… Στο γραφείο σου θα φυλάξεις τις επαγγελματικές κάρτες σου, ενώ στο σπίτι σου θα φιλοξενεί ακόμα και τα κοσμήματά σου… Αυτό το κουτάκι από plexiglass καλύπτεται από ένα κομψό καπάκι με χρυσό μοτίβο, εμπνευσμένο από γαλλικό κουτί από χρυσό και σμάλτο (λεπτομέρεια), ένα αντικείμενο τέχνης από τη Συλλογή του Παρισιού. Έχει διαστάσεις 4.80cm x 18.00cm x 8.00cm και πλένεται στο χέρι.

More info: Θα το αποκτήσεις από το πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης στην τιμή των €30. Μπορείς να τον παραγγείλεις και online μέσω του The AGLG Shop κάνοντας κλικ εδώ.

Μια Παράδοξη Αφροδίτη στο τραπέζι σου

Είναι πρακτικά και προσθέτουν την δική τους σφραγίδα στο τραπέζι σου… Το σετ από 24 χάρτινα σουπλά, μίας χρήσης, θα σου λύσουν τα χέρια και θα διατηρούν το τραπέζι σου πάντα καθαρό… Το σχέδιο τους είναι εμπνευσμένο από την προσωρινή έκθεση Παράδοξη Αφροδίτη (Λευκωσία, Σεπτέμβριος 2017 – Ιανουάριος 2018).

More info: Τα 24 χάρτινα σουπλά έχουν διαστάσεις 37cm x 28cm και θα τα αποκτήσεις από το πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης στην τιμή των €14. Μπορείς να τα παραγγείλεις και online μέσω του The AGLG Shop κάνοντας κλικ εδώ.

Με αποκλειστικό θέμα τη Γυναίκα…

Η διακόσμηση είναι το πάθος σου… Και οι πίνακες η μεγάλη σου αγάπη… Τώρα μπορείς να αποκτήσεις αυτή την εντυπωσιακή χρωμοτυπία με την «υπογραφή» του Ξάνθου Χατζησωτηρίου (1920-2002), Η Γυναίκα με τους Τρούλλους, Κυπριακή Συλλογή. Η γυναίκα αποτελεί το κεντρικό στοιχείο της σύνθεσης. Γύρω της, δημιουργώντας ένα οβάλ σχήμα, ο ζωγράφος τοποθετεί τους τρούλους μιας εκκλησίας και έξι παραδοσιακά πήλινα αγγεία, που θεωρούνται σύμβολα του πνευματικού αλλά και του υλικού μας πολιτισμού: Η εκκλησία, σύμβολο της βαθιάς θρησκευτικότητας των Κυπρίων και πηγή πολλών ηθικών αξιών του λαού, και τα πιθάρια, σύμβολο της μακραίωνης πολιτιστικής παράδοσης του νησιού στην αγγειοπλαστική και της ζωτικής σχέσης του λαού με τη γη. Το οβάλ πρόσωπο, τα καμαρωτά φρύδια, η μακριά λεπτή μύτη, το σουρωμένο στόμα και τα μεγάλα μάτια συνιστούν γνωρίσματα της βυζαντινής τυπολογίας. Σε αυτήν ανήκουν και οι σχηματικοί φωτισμοί του προσώπου, καθώς και η χρωματολογία του πίνακα.

More info: Η χρωμοτυπία σε ξύλινη κορνίζα έχει διαστάσεις 25.50cm x 34.50cm x 3.50cm και θα την αποκτήσεις από το πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης στην τιμή των €50. Μπορείς να την παραγγείλεις και online μέσω του The AGLG Shop κάνοντας κλικ εδώ. 

Κόσμημα… γυναίκας

Παραφράζοντας τη γνωστή ρήση για τα διαμάντια, εμείς υποστηρίζουμε ότι τα κοσμήματα είναι οι καλύτεροι φίλοι των γυναικών… Και στο πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης και στο Κατάστημα του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας, εντοπίσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Με το “Μαρτάκι” της καλής τύχης

Μπορεί ο Μάρτης να μην έφθασε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά εμείς θα φορέσουμε το Μαρτάκι μας… Με στόχο να ζήσουμε πιο όμορφες στιγμές, ακολουθούμε την λαϊκή παράδοση που θέλει το «μαρτάκι» να προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών -και όχι μόνο- από τον πρώτο ήλιο της άνοιξης! Και το πανέμορφο «Μαρτάκι» που προτείνει το πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης, παρουσιάζει μια πασχαλίτσα – που συμβολίζει την προστασία, τη θεραπεία, την καλή τύχη και τη χάρη. Είναι εμπνευσμένο από τις πασχαλίτσες που υπάρχουν στα πιάτα Meissen της Συλλογής του Παρισιού. Πρόκειται για μια κομψή, χειροποίητη δημιουργία της Μαίρης Διαμαντοπούλου, από ασήμι 925ο .

More info: Θα το αποκτήσεις από το πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης στην τιμή των €20. Μπορείς να το παραγγείλεις και online μέσω του The AGLG Shop κάνοντας κλικ εδώ.

 Ένα σύγχρονο φυλακτό με… ιστορία

Πάντα χρειαζόμαστε ένα «φυλακτό» για να μας προφυλάσσει από τις κακοτοπιές… Και το συγκεκριμένο κόσμημα-μενταγιόν είναι ότι ονειρευόσουν… Η Φτερωτή Νίκη, προστάτιδα του χριστιανισμού και του Βυζαντίου, κρατά ένα μακρύ διακοσμημένο σταυρό, σύμβολο θείας δόξας και νίκης. Αυτό το φυλακτό φιλοτεχνήθηκε σε ελεύθερη απόδοση από χρυσό σόλιδο του Αναστασίου Α΄ (491-518), Κωνσταντινούπολη. Είναι μια δημιουργία της Μαρίας Αποστολοπούλου, εμπνευσμένη από τη Χρυσή Συλλογή με νομίσματα της Λεβεντείου Πινακοθήκης. Σημείωσε ότι είναι κατασκευασμένο από επιχρυσωμένο ορείχαλκο 18Κ και ασήμι 925ο.

More info: Θα το αποκτήσεις από το πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης στην τιμή των €110 ή θα το παραγγείλεις και online μέσω του The AGLG Shop κάνοντας κλικ εδώ.

Της Αρμονίας ημών το κόσμημα…

Ο Νικόλαος Γύζης με το έργο του μάς χάρισε την ενσάρκωση της “Αρμονίας”, αλλά και την έμπνευση για μια πιο σύγχρονη εκδοχή της. Κι ένα μενταγιόν με βάση το έργο του, “Η Αρμονία”, που ανήκει στην Ελληνική Συλλογή, είναι πάντα ένα ευπρόσδεκτο δώρο… Το συγκεκριμένο κόσμημα αποτελεί μια δημιουργία της Μαίρης Διαμαντοπούλου και είναι κατασκευασμένο από ασήμι 925ο

More info: Θα το αποκτήσεις από το πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης στην τιμή των €55 ή θα το παραγγείλεις και online μέσω του The AGLG Shop κάνοντας κλικ εδώ.

Για το καλό σου…

Και ποιά δεν θα ήθελε να έχει στον καρπό της αυτό το πανέμορφο βραχιολάκι; Εμείς πάντως, το λατρέψαμε, γιατί καταρχήν είναι εμπνευσμένο από ένα χρυσό παιδικό δαχτυλίδι, του 1ου αιώνα. Με την ευχετική επιγραφή «ΕΠΑΓΑΘΩ» (για το καλό), είναι μια δημιουργία της Πηνελόπης Μαραθοβουνιώτη, από επιχρυσωμένο ασήμι 925ο και χειροποίητο μακραμέ σχοινάκι.

More info: Θα το αποκτήσεις αποκλειστικά από το κατάστημα του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας, με συρματερό διάκοσμο στην τιμή των €60, ενώ χωρίς τον συρματερό διάκοσμο στην τιμή των €50.

 

More info

Λεβέντειος Πινακοθήκη: Αναστασίου Γ. Λεβέντη 5, Λευκωσία. Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Κυριακή: 10:00-17:00 / Τετάρτη: 10:00-20:00 – κλειστά τις αργίες.
https://shop.leventisgallery.org/el/ / Τηλ. 22 668 838, 22 668 108. Facebook & Instagram: @theaglgshop

Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, Ιπποκράτους 15-17, Λαϊκή Γειτονιά, Λευκωσία. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή, 10:00-16:30 Εmail.: shop@leventismuseum.org.cy / Τηλ. 22661475 (εσωτ. / ext. 108). Facebook & Instagram: @leventismuseum

MadameLeFo
0